Reklama

Reklama

Asterix a prekvapenie pre Cézara

  • Česko Asterix a překvapení pro Cézara (viac)
Trailer

Obelix sa zamiloval... Jeho vyvolená však už svojho nápadníka má a aby toho nebolo málo, tak ju unesú Rimania. Asterix s Obelixom ju však idú zachrániť. Dostanú sa až pred samotného Cézara, do Gladiátorskej arény, kde ich čaká napínavý boj. (STV)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (236)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Další z těch příběhů, které mám docela rád a které mi přijdou zábavné. Celý příběh je vlastně jenom cestou za záchranu, ale na kresbě je vidět, jak se i v animovaných filmech vyvíjela a je jiná než předchozí snímek, navíc využívá - ku prospěchu věci - i jiný druh postav. Jeden z těch lepších dílů Asterixe. ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

"Asterix, ten Riman, čo si bol k nemu prívetivý, je ku mne tiež prívetivý. Smiem byť k nemu aj ja prívetivý?"     Nikdy som nepatril k priaznivcom kreslených príbehov Asterixa, takže to všeobecné nadšenie na ČSFD vôbec nezdieľam. Dokonca sa domnievam, že tie filmy (vrátane tohto) tu sú výrazne nadhodnotené (stačí si všimnúť, ako diametrálne odlišné je hodnotenie na IMDb). "Prekvapenie pre Cézara" patrí u mňa ešte k tým lepším dielom. Okrem celkom peknej hudobnej i výtvarnej stránky (páči sa mi vykreslenie Ríma, najmä toho nočného) oceňujem, že to nie tak rozbité, ale to má ucelenejší príbeh (tá dobrodružná cesta svetom ma celkom bavila). Výborným humorom to síce nejako zvlášť neplytvá, ale zase to z tejto stránky nie je ani tupé a je tu dokonca zopár scén, na ktorých som sa celkom dobre pobavil (úrad s informáciami, medzinárodní legionári, kúpele, koloseum). ()

Reklama

peiton 

všetky recenzie používateľa

Táto rozprávočka je moje celé detstvo,konkrétne tento jeden diel,tento ,,ma bral" zo všetkých dielov najviac..Musím chváliť,na tú dobu veľmi vydarený animák.Mám taký dojem,že s odstupom času si to budem chcieť pozrieť znova.Navarím kakavko,zakryjem sa dekou,ponorím sa do sentimentálnej melancholickej nálady,ktorá ma prenesie do detských čias :D :D :D ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Tak tohle jsem skutečně ještě neviděl!" Julek Cézar toho už viděl hodně, ale hromadná destrukce gladiátorů a rozboření Colosea je pro něj evidentně novinkou. Římani, hlavně ti neseznámení s účinky elixíru, si zkrátka neumí dát pokoj a unesli krasavce Falbalu s Tragikomixem. To si žádá řádnou galskou pomstu, běhání po poušti, vstup do římské armády a samozřejmě i do arény. Je to tradičně zábavné, což je zásluha zejména "génia" Obelixe, kterému dělá častá výměna dresů vážné problémy s orientací - "Je to přítel, Asterixi?" ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Určitě jeden z (nej)lepších animovaných filmů s Asterixem a Obelixem. Zároveň asi moje vůbec první setkání s tímto fenoménem (kdysi dávno v dětských létech, až pak jsem měl čest s několika málo sešity). Přímočarý košatý děj, suchý humor, zábavné postavy, skvělá animace a nezdravě chytlavá titulní píseň (Astérix est là!); i dnes jsem byl spokojen. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (6)

  • Finále snímku se odehrává v římském Koloseu, které však v Cézarových dobách ještě nestálo. (L_O_U_S)
  • Ve scéně, kdy v kasárnách svolají všechny k jídlu, mrskne kuchař talířem přes celý stůl až k Idefixovi. Na zem talíř dopadne poloprázdný. Když do něj pes kopne a vyšle ho k Asterixovi, je opět plný. (Ozzy88)
  • Římská provincie Afrika (Africa Proconsularis), ve které se odehrává část příběhu, byla vytvořena v roce 146 před Kristem po zničení Kartága v Třetí punské válce a rozkládala se především na území dnešního Tuniska. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama