Reklama

Reklama

Biely dom už dobyli a teraz si teroristi zoberú ešte väčšie sústo. Na pohreb britského premiéra sa zídu lídri celého západného sveta a vďaka bezpečnostným manévrom by Londýn v tej chvíli mal byť tým najbezpečnejším miestom na zemi. Namiesto toho sa však stane smrtiacou pascou. Prekvapivé a drvivé útoky za sebou zanechajú svetových vodcov v pozíciách mŕtvol, výbuchy šíria skazu a monumenty anglickej metropoly sú v plamenech. Londýn a západný svet sa behom chvíle ocitnú na kolenách. Hrozivej situácii a budúcnosti v totálnom chaose sa znova postaví Gerard Butler s britským agentom po boku. Záchrana nespočíva v predvídateľných vojenských manévroch, ale v poctivej ručnej práci. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (18)

Trailer 1

Recenzie (555)

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Komentár obsahuje spoilery. Všimli ste si ku koncu filmu ten neprítomný, možno až nešťastný výraz Morgana Freemana, keď zistil, že sa nestane prezidentom, pretože Gerard Butler svojho chránenca zachránil? I keď túto vetu som ani do spoileroveho rámčeka dávať nemusel, pretože happy end bol vďaka naozaj chabému scenáru jasne očakávaný. A i keď sa jednalo o skutočne plytký scenár, nemožno povedať, že by som si London Has Fallen neužil. Akcia striedala akciu a vo všetkom figuroval nepremožiteľný Gerard "Leonindas" Butler, takže som sa za tú hodinu a pol nestihol ani raz nudiť. Slušná jednohubka, ktorá za to jedno zhliadnutie neublíži, no na druhej strane by som ju do kina určite nepúšťal. To je hlúposť. P.S. Páčilo sa mi, že ako Pád Londýna začína, tak aj končí. Útokom hromadného rozsahu, ktorý síce podľa záberov zasiahol len hlavného teroristu a jeho kumpánov, ale všetci tušíme, že mohlo prísť k stratám aj na strane nevinných civilistov, na čo ale vláda opäť ako na počiatku filmu nebrala vôbec žiaden ohľad. A začarovaný kruh tu je zas.. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

Dalo by sa povedať, že je to štruktúrou presná kópia Olympus has Fallen. Prekvapivo, prvá pólka je minimálne tak strhujúca, ako v predchodcovi, a úplne podobne je tá druhá len akčnou rutinou. Nič to ale nemení na fakte, že je to presne ten typ filmu, ktorý raz za čas po vyčerpávajúcom období potrebujem: bez nároku na premýšlanie, len čistokrvná akcia s Gibsonovským patriotizmom a Emmerichovskou šialenosťou. 80% ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Pôvodne som chcel dať tri hviezdy, pretože sú tu celkom pekné akčné scény a je tu tej akcie dosť, no nemôžem. Z tých patetických, smiešne trotlovsky karikatúrnych patriotických rečí, čo vytekali protagonistom z úst plnými dúškami, sa mi chcelo vracať. To vážne niekto myslel vážne? No a k tomu ten SK dabing, to skazu len dovŕšilo. Na hranici podpriemeru a smetného koša. 30/100 ()

flanker.27 odpad!

všetky recenzie používateľa

Filmu Olympus Has Fallen jsem dal odpad, ale byl to odpad hrdý, zasloužený, se kterým mohou osoby zodpovědné za výsledek směle vkročit do každé slušné společnosti. Takové hodnocení si tvůrci filmu musí tvrdě odpracovat, to se nerozdává jen tak na podívání. Tohle je naproti tomu typ odpadu, jaký se dává nechtěně sebeparodickým flákům, ze kterých si utahovaly Žhavé výstřely 2. Čím dále jsme v ději, tím více akční scény připomínají legendární střelnici Toppera Harleyho, jen ten ukazatel skóre chyběl. K tomu dialogy na odpovídající úrovni (byla čest sloužit vlasti, Miku, nech je trpět a podobně) a, i když tuhle stránku obvykle příliš nekomentuji, triky na úrovni produkce Asylum jen podtrhují zoufalství a všestrannou nedostatečnost celého díla. Tak co spadne příště? ()

Viktooorka 

všetky recenzie používateľa

Cestou do kina jsem příteli říkala, že jelikož v tom hraje Butler, bude se na co dívat, ale jinak to bude sra... blbost.. Moje prognóza se potvrdila. Ale na rozdíl od jedničky jsem tam necítila takovou vážnost, skvělé akční scény, drsné a vtipné hlášky.. A když opomenu nesmrtelnost hlavních klaďasu i záporáku a chabé počítačové efekty, tak jsem se bavila. Dala bych i čtvrtou, ale Butler neukázal zadek, asi stárne a není už o co stát :) Ne, tomu nevěřím ;) ()

Galéria (132)

Zaujímavosti (15)

  • Kromě amerických filmových ateliérů se natáčelo i v Bulharsku - konkrétně v Sofii. (herr_carter)
  • Morgan Freeman (Allan Trumbull) kvôli propagácii filmu poskytol svoj hlas pre mobilnú navigáciu Waze. (figliar)

Súvisiace novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (viac)

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

01.11.2016

Tři roky staré akční béčko Pád Bílého domu vydělalo 161 milionů dolarů a jeho letošní pokračování Pád Londýna rovnou 195 milionů dolarů. Co to znamená? Že teroristé nenechají Mikea Banninga na pokoji… (viac)

Reklama

Reklama