Reklama

Reklama

Vojna

  • Česko Válka (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý ruský vojak Ivan sa dostal do čečenského zajatia a v neľudských podmienkach prežíva iba vďaka tomu, že vie po anglicky a môže čečenskému veliteľovi prekladať správy z internetu. Okrem neho povstalci väznia a týrajú britský pár - Johna a Margaret - a ťažko raneného ruského kapitána Medvedeva. Čečenci Johna prepustia, aby v zahraničí získal 2 milióny libier ako výkupné za život Margaret. Ivana už ako tlmočníka tiež nepotrebujú a tak ho pustia na slobodu. Zatiaľ čo si Ivan zvyká na bežný život v rodnom Petrohrade, John sa márne snaží získať peniaze na výkupné. Naráža na neochotu politikov aj medzinárodných organizácií. Napokon prijme ponuku televíznej stanice, aby za 200 000 libier nakrútil záchranu Margaret. Obráti sa preto na Ivana a spolu sa vydajú na samovražednú misiu do čečenských hôr. Režisér Alexej Balabanov vo svojom kontroverznom filme radikálne odsudzuje neľudské správanie čečenských povstalcov, ľahostajnosť zahraničných veľmocí a všetkých tých, ktorí by najradšej na čečenský konflikt zabudli. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (74)

NinonL 

všetky recenzie používateľa

Film bych hodnotila 4 hvězdami, ale za konec přidávám pátou. SPOILER !!! John se stal slavným, natočil film, napsal knihu. Pastevec ovcí dal studovat syna do Moskvy. Kapitán se dostal na léčení a uzdravil se. Jen Ivana za všechno, co se dělo, zavřeli. Je to skvělý film, i když druhá polovina s ruským "Rambem" trochu skřípe. Ale jinak si myslím, že se hodně blíží realitě. Taková je totiž válka. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Realne to teda je,ale s Rambom by som to neporovnával, lebo niekto si to vysvetlí tak, že to je non-stop action movie, ale to nie je. Akčné je to iba posledných 20 minút. Ale je to fajn, Rusi u mňa zabodovali. Vychutnal som si to v pôvodnom znení a za zmienku určite stojí vodca čečenských povstalcov, ktorý rozpráva lámanou ruštinou s perfektne zafarbeným hrubým hlasom, to sa nedá nadabovať - toto znamená vychutnať si originál, zvlášť keď sa tej ruštine dá porozumieť aj bez toho aby ste čítali titulky.Óčeň inťeresna...80%. ()

Reklama

tigre 

všetky recenzie používateľa

Z meho pohledu dost tupy kremlwood se vsemi nesvary oslavnych propaganda valecnych filmu - navic musim se priznat ze ani po formalni strance mi to neprislo nic extra moc, o moralnich a politickych aspektech se rozepisovat nebudu. Na druhou stranu kdo pobavil je Giorgi Gurgulia v roli cecenskeho arcizlouna-komandyra, ktery pusobi jako dost vdecna karikatura .) ()

farmnf 

všetky recenzie používateľa

Jistý Chuck Norris nebo jak se ten akční trouba jmenuje, vzpomene, že v lágru ve Vietnamu je ještě jeho přítel kapitán XX a vysvobodí ho a pak jsou všichni happy, žerou burgry atd. Ano, toto mi připomněl tento ruský válečný příběh. Je to ale o Sto pro lepší, než podobné americké slátaniny. Je to také chvílemi pohádka ale neskonale lépe natočená se slušným scénářem. Český dabing je neskutečně zkurvený ale už si začínám zvykat. ()

kinderman 

všetky recenzie používateľa

Solidní film pokoušející se v dobrodružném kabátku vyslovit i pár myšlenek o rusko-čečenském konfliktu (případně válkách obecně) se příliš vleče ve střední pasáži, kde by měl nastoupit střihač, a naopak střihem přenáší diváka přes situace, které by rád viděl, např. jak se skupinka dostala pod palbou na provizorní vor či z obklíčené věže do helikoptér. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (2)

  • Herci, kteří ztvárnili dvě hlavní čečenské postavy, nejsou Čečenci. Giorgi Gurgulia, který ztvárnil Aslana, je Gruzínec a Evklid Kyurdzidis ztvárňující Ruslana je Řek. (Rugero)
  • Film sa natáčal na území Kabardsko-balkarskej republiky, Severného Osetska a Čečenska, z miest to potom boli Moskva, Petrohrad, Toboľsk a Londýn. (marlon)

Reklama

Reklama