Reklama

Reklama

VOD (1)

V 17. storočí Amsterdam a celú krajinu zachvátila „tulipánová horúčka". Jediná cibuľka exotickej kvetiny mala hodnotu desaťnásobku priemernej mzdy a svojmu majiteľovi mohla priniesť nesmierny majetok. Napriek tomu je pre bohatého obchodníka Cornelisa Sandvoorta (Christoph Waltz) najväčším šťastím svadba s mladučkou Sophiou (Alicia Vikander). Cornelis si objedná jej portrét u nádejného maliara (Dane DeHaan). Sympatický a talentovaný mladík Sofiu očarí, a keďže on jej sympatie opätuje, zrodí sa vášnivá, ale zakázaná láska. Aby svoj vzťah utajili, milenci sa čoraz viac zamotávajú do spleti podvodov a lží. Ich nádejou na spoločnú budúcnosť je vzácna tulipánová cibuľka, vďaka ktorej by získali množstvo peňazí. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (117)

vnimatkrasu 

všetky recenzie používateľa

Tulipány mají dva velký problémy. První je ten, že veškerý dějový zákruty jsou dílem prachsprostý náhody. Jednou dobrý. Poosmý ale z postav vyprchá i zbytek jejich uvěřitelnosti. Ten druhej je ještě těžší kalibr. Dane Dehaan je cokoliv, jen ne svůdník. A čumět na to, jak se do něj Alicie Vikander zadívá, není romantika, ale sci-fi. Waltz skvělej. ()

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa

Zpočátku to na mě působilo jako velká vykrádačka skvělé Královské aféry, se kterou měla před 5 lety co dočinění i česká produkce. Zde se ale Alicia Vikander oddala již ryze americké kontrole nad další důležitou etapou evropského novověku a ve finále jsme stanuli tváří v tvář další příjemné historické romanci. Asi už nebudu mít nikdy zapotřebí si film zopakovat, na první zhlédnutí ale až nečekaná spokojenost. ()

Reklama

Juto 

všetky recenzie používateľa

Ako mohol tak krásne vyzerajúci film priemerne padnúť? Honosné nakrúcanie, hviezdne herecké obsadenie, s brilantnými dobovými výpravami a kostýmami nestačia na to, aby zamaskovali fakt, že ,,Tulipánová horúčka" sa utápa pod ťarchou vlastnej dejovej premyslenosti a melodramatických hereckých výkonov. 5/10 ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Z tohto príbehu mohol byť temný historický thriller, prípadne, podľa vývoju deja, slušná paródia. Nakoniec je Tulipánová horúčka historickou melodrámou takpovediac pre každého. Dobre sa na ňu pozerá, herci odvádzajú fajn prácu, dobový Amsterdam vytvára solídnu atmosféru, ale niekde vzadu cítiť, že mohlo ísť o ambicióznejší projekt, aký je nám predstavený. Obával som sa, že Waltz stvárni opäť svoju typickú zápornú postavu, ktorá má nad všetkým kontrolu, ale ono všetky postavy a vzťahy tu sú ambivalentnejšie, ako sa na prvý pohľad zdá. O to viac zamrzí, že vďaka námetu a obsadeniu nevzniklo dielo poškulujúce po cenách. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Takmer dvojhodinova romantarna on+ ona, navyse len v pod/priemernych kulisach. Fakt ako, nic mi to nedalo, slo to dost na scheme - sex -dialogy v kulisach - sex -dialogy...... pravom zabudnutelny film, sa cudujem kvalitnym hercom ako Jack O´Connell /Hra penez, Jezero Smrti/, Vikander a samotnej M Judi Dench /The Golden Eye, Skyfall/ ze sa do takejto koniny nechali ukecat. Dench uz fakt starne, a radsej nech uz netoci nic : 62 % ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (7)

Súvisiace novinky

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (viac)

Reklama

Reklama