Reklama

Reklama

VOD (1)

V 17. storočí Amsterdam a celú krajinu zachvátila „tulipánová horúčka". Jediná cibuľka exotickej kvetiny mala hodnotu desaťnásobku priemernej mzdy a svojmu majiteľovi mohla priniesť nesmierny majetok. Napriek tomu je pre bohatého obchodníka Cornelisa Sandvoorta (Christoph Waltz) najväčším šťastím svadba s mladučkou Sophiou (Alicia Vikander). Cornelis si objedná jej portrét u nádejného maliara (Dane DeHaan). Sympatický a talentovaný mladík Sofiu očarí, a keďže on jej sympatie opätuje, zrodí sa vášnivá, ale zakázaná láska. Aby svoj vzťah utajili, milenci sa čoraz viac zamotávajú do spleti podvodov a lží. Ich nádejou na spoločnú budúcnosť je vzácna tulipánová cibuľka, vďaka ktorej by získali množstvo peňazí. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (117)

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Film má dobrou zápletku, takže mě udržel na pozoru po celou dobu stopáže, což se u podobně laděných milostných dramat nestává tak často. Mám dojem, že chlap v určitým věku by měl dát do dveří dělo a když se u něj objeví ženská, vystřelit, protože jinak ho nečeká nic dobrýho. Když o tom přemýšlím, tak on tady z tria Cornelio, Sophie a ta kuchařka nebyl ve finále nikdo nějak zlý a to chování mně v kontextu s dějem dávalo smysl i když je to teda masakr. Je mně trošku líto Alicie, která má herecky na víc než jen na milostný dramata, kde se její talent nemůže projevit tak jako v švedských originálech, kde začínala, ale kariéru má holka před sebou a věřím, že zajímavý scénáře jí agent bude házet na stůl každý týden, protože ona je fakt jedinečná. Ovšem i Alicia tady nestačí na Christopha jeho pojetí postavy je neskutečný, Cornelius nemá v příběhu úplně největší prostor, přesto je zahrán tak, že je daleko nejvýraznější a je to zásluhou Christophera, protože jeho charisma a herecký talent patří v současnoti do absolutní světový špičky. Scény u stolu jídla nebo jak se kouká na obraz patři mezi top zahrané vyjádření pocitů postavy. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Celý film je postavený na veľmi dobrých hercoch, výborná Vikander a podľa očakávania ešte lepší Waltz. I zápletka je dosť zaujímavá, hoci spočiatku sa môže zdať klišoidná. Celé je to ukončené dosť blbým záverom. Zdá sa, že to tvorcovia chceli nejako prekvapujúco vykrútiť, ale nevyšlo im to dobrým smerom. Tam sa ponúkalo hneď niekoľko dobrých možností, ale daná voľba konca vo mne nijako nezarezonovala. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

O nejakej horúčke toho teda ozaj veľa nepadne. Ak ňou má byť údajná vášeň medzi mladou manželkou a maliarom, tak to teda prd, pretože títo dvaja sa okolo seba len obtierajú a potom sa na seba zrazu vrhnú, bez toho, aby z toho bola zrejmá láska. Skôr to vyzerá na čisto sexuálne záležitosť z nedostatku iných príležitostí. Bol som zvedavý, ako sa film vyrovná s historickými faktami. Snímka nevie, čo chce rozprávať a vykĺzne z toho prekvapivá, ale bohužiaľ neuspokojivá pointa. Všetko to bolo rozprávanie od jedného dievčatka o tom, ako prišla na svet. Je to veľká škoda, pretože z potenciálu, ktorý film Tulip Fever vyžaroval, šlo dozaista vyťažiť oveľa viac. Obrovská škoda, ktorú nespasí ani Christoph Waltz. Kto čakal šťavnatú emocionálnu melodrámu bude sklamaný. ()

vnimatkrasu 

všetky recenzie používateľa

Tulipány mají dva velký problémy. První je ten, že veškerý dějový zákruty jsou dílem prachsprostý náhody. Jednou dobrý. Poosmý ale z postav vyprchá i zbytek jejich uvěřitelnosti. Ten druhej je ještě těžší kalibr. Dane Dehaan je cokoliv, jen ne svůdník. A čumět na to, jak se do něj Alicie Vikander zadívá, není romantika, ale sci-fi. Waltz skvělej. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Romantický film, u kterého jsem si říkal, že je vlastně jedno, jestli je to o tulipánech nebo ne, protože by tam fungovalo cokoli jiného. Příběh milenců není špatný, nemá zlý vývoj, ale to zbytečné prosazování komična mi tam nesedělo. A nakonec je to i v závěru takové divně pozitivní, což jsem nečekal. ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (7)

  • Na konci roku 2014 bol hotový prvý zostrih. Prezentácia filmu prebehla v máji nasledujúceho roku na festivale v Cannes. Potom však o filme nebolo dlho počuť. Až v roku 2016 spoločnosť Weinstein Company oznámila premiéru uprostred leta. Týždeň pred uvedením došlo k ďalšiemu odkladu, tentokrát na február 2017. Prekliaty film sa nakoniec v kinách objavil až na prelome leta a jesene 2017, teda tri roky po svojom dokončení. (classic)
  • Natáčelo se v anglikánské Norwichské katedrále a v anglických městech Holkhamu, Cobhamu a Tilbury. Také se filmovalo na historickém náměstí v centrálním Londýně - Charterhouse Square, v Pinewoods Studios a mimo Anglii v Rakousku. (Tristan Rafael)

Súvisiace novinky

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (viac)

Reklama

Reklama