Reklama

Reklama

V 17. storočí Amsterdam a celú krajinu zachvátila „tulipánová horúčka". Jediná cibuľka exotickej kvetiny mala hodnotu desaťnásobku priemernej mzdy a svojmu majiteľovi mohla priniesť nesmierny majetok. Napriek tomu je pre bohatého obchodníka Cornelisa Sandvoorta (Christoph Waltz) najväčším šťastím svadba s mladučkou Sophiou (Alicia Vikander). Cornelis si objedná jej portrét u nádejného maliara (Dane DeHaan). Sympatický a talentovaný mladík Sofiu očarí, a keďže on jej sympatie opätuje, zrodí sa vášnivá, ale zakázaná láska. Aby svoj vzťah utajili, milenci sa čoraz viac zamotávajú do spleti podvodov a lží. Ich nádejou na spoločnú budúcnosť je vzácna tulipánová cibuľka, vďaka ktorej by získali množstvo peňazí. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (117)

Rosaviva 

všetky recenzie používateľa

Obsazení na jedničku, námět by mohl být fajn, ale nějak to nevyšlo. Ani prvotřídní herci nedokázali zahrát postavy tak, aby mi nebylo úplně jedno co s nima bude. Pohnutky hlavní hrdinky se moc nedali pochopit, velká láska mezi ní a malířem mě nějak minula a vůbec nejšílenější mi přišla ta burza tulipánů, u který jsem jen tupě zírala a netušila o co jde (vysvětlení na začátku očividně nedostatečné). Asi největší chyba filmu ovšem spočívala v tom, že to bylo hrozně předvídatelné. Po pěti minutách filmu jsem odhadla něco, čeho jsem se za hodinu opravdu dočkala. No škoda, docela zklamání. 3* ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Kto má rád A. Vikander, tak ten si ju tu veru dosýta užije. Jej časté detailné snímanie poskytuje v tomto smere slušné rozptýlenie. Na druhú stranu sa ale od práce moc nepretrhla, jej častá strnulosť mi išla po čase trochu na nervy. Ani ako dvojka s Ch. Waltzom im to moc nefungovalo - žiadne dramatické napätie medzi dvojicou, žiaden vnútorný boj medzi partnermi, žiadna dramatická hĺbka vzťahovej drámy... A v neposlednom rade po hereckej stránke aj to málo čo získala A. Vikander, to tu stráca D. DeHaan. Neviem, nejako mi tento herec nesedí, hlavne v historickom prostredí. No našťastie treba uznať, že výprava a hlavne kostýmová tvorba prepracovaná do najmenších detailov, boli naozaj úchvatné, hotové potešenie oka. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Mám rád, keď od filmu dostanem viac ako očakávam - a toto bol jeden z tých prípadov. Tá atmosféra 17.storočia v Amsterdame ma úplne položila, do toho vynikajúca výprava, kulisy, kostýmy, a samozrejme pozoruhodná zápletka, ktorá sa točila nielen okolo tulipánov, ale aj vzťahov, túžob, zakázanej lásky a umenia. Ak mám pravdu povedať, čakal som niečo oveľa viac prvoplánové a klišoidné - a že jediné čo sa bude dať chváliť bude spomínaná výprava, ale napokon veľmi chválim. Aj s hereckým obsadením som v podstate spokojný, teda až na anorektickú Aliciu Vikander alias Sophiu, ktorú až tak nemusím. No a čo sa týka zakončenia filmu, tak tam celková kvalita filmu trochu upadla - všetka tá vášeň a živeľnosť postáv sa akosi zrazu vytratila. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Trochu som sa bál, do akých klišé nakoniec tento film zablúdi a počas prvej polky filmu som si hovoril, že toto je absolútne napísané ako klišé. Postavy boli klišé, situácie boli klišé, dialógy boli klišé alebo absolútne divné a chýbala im uveriteľnosť. A začínal som skutočne byť z filmu frustrovaný. Plus si priznajme, že sa to neodohráva v bohatších častiach Amsterdamu a veľa pekných kostýmov tu neuvidíme. Film je skôr veľmi špinavý a chudobný odohrávajúci sa v 17-tom storočí. A začínal som mať pocit, že to nezachráni nič, lebo jediné čo sa dialo bolo, že som sa nudil. Keď sa však cez to prehupneme a dostaneme sa do skutočného filmu ako takého a veci sa začnú diať, tak to začne byť zaujímavejšie a konečne uvidíme aj nejaké dobré momentky. Plus aj postavy dokážu zo seba odhaliť oveľa viac a nebude to len klišé na klišé. Aby som však povedal pravdu, tak sa neubránime ani tu momentkám, ktoré môžeme predtým veľmi dobre odhadnúť a vieme ako nakoniec dopadnú. Dokonca si film miestami myslí, že keď to naznačí, tak to nám iba potvrdí a tým pádom to vlastne nebude také zlé. No ja si myslím, že to je koniec koncov ešte horšie. Chcete príklad? Vo filme sú dve také momentky. Keď Maria (rozprávačka) povie, že sa v jednej scénke videla v budúcnosti bez toho, aby to vedela... a keď Judi Dench povie, že v Biblii je tiež príbeh o dvoch zlodejoch. Nebudem to vysvetľovať a zachádzať do spoilerov, no v podstate nám tým film prezradí čo sa stane ďalej. Pričom v tej druhej variante to vieme už vopred, že sa to stane. Veci ako toto ma skutočne ťahali z filmu späť. Ale možno je na čase spomenúť nejaké tie pozitíva. Myslím si, že záver má pár uspokojivých momentov s Cornelisom. Dostaneme z jeho postavy oveľa viac, než som si myslel, že budeme mať pôvodne. Plán, ktorý Sophia vymyslí je skvelý a prekvapivý a stojí za to. A potom je tu pán doktor, ktorý vás zaručene pobaví všetkých. Čo je tu inak ešte zaujímavé je fakt, že toto je druhý film tohto roku, kde sa spolu stretnú Dane DeHaan a Cara Delevingne. Prvý bol "Valerian And The City Of Thousand Planets". Hodnotenie: C ()

Dzeyna 

všetky recenzie používateľa

Mám ráda romatická dramata, která jsou produkovaná v UK. Mají něco do sebe. Tady mě hrozně bavil Christoph Waltz, ostatně jako v každém filmu, kde je, jelikož je to můj oblíbenec. Má neuvěřitelné charisma a je to pan herec. Nicméně i Alicia Wikander tady zazářila a neporušila ani na minutu pokerface a dokonce ukázala i nahotu. Příjemný příběh. ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (7)

  • Na konci roku 2014 bol hotový prvý zostrih. Prezentácia filmu prebehla v máji nasledujúceho roku na festivale v Cannes. Potom však o filme nebolo dlho počuť. Až v roku 2016 spoločnosť Weinstein Company oznámila premiéru uprostred leta. Týždeň pred uvedením došlo k ďalšiemu odkladu, tentokrát na február 2017. Prekliaty film sa nakoniec v kinách objavil až na prelome leta a jesene 2017, teda tri roky po svojom dokončení. (classic)

Súvisiace novinky

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (viac)

Reklama

Reklama