Reklama

Reklama

Backcountry

Trailer

Obsahy(1)

Na první pohled obyčejný výlet do nedotčené přírody se pro mladý pár změní v noční můru. Zpočátku vše vypadalo skvěle. Alex, který je na výpravy do přírody zvyklý, přesvědčí přítelkyni, která má raději město, aby s ním vyrazila do Provincial Parku, konkrétně do odlehlé oblasti Blackfoot Trail. Jenže to, co na první pohled vypadalo jako skvělý nápad, se postupně mění v jednu katastrofu za druhou. Nedotčená příroda totiž nemá jen svoje krásy, ale i nebezpečí, mezi které patří jak nelítostné přírodní podmínky, tak divoké šelmy. Tento výlet se tak stane největší zkouškou jejich vztahu. (topr harley)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (263)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Tak ďalší pekný medvedí hororový prírastok, tentokrát ale už len s dvoma hlavnými postavami. Samozrejme, nie je možné neporovnať to s nedávnym Grizzlym, aj keď rozdiely sú tu značné. V tomto prípade tu totiž vystupuje minimum postáv - dvaja hlavní hrdinovia, ktorí zablúdia a majú po chlebe. Tá úvodná tretina sa trochu vliekla (pasáž s nepodstatnou treťou postavou mi v konečnom dôsledku prišla úplne zbytočná), ale celú dobu divák tušil, že niečo visí vo vzduchu. Režisér sa pekne pohrával s mojim očakávaním a pekne to gradovalo, až vygradovalo. Záverečná tretina je nádherný lesný survival v najčistejšej podobe, ktorý ja osobne nadovšetko milujem. A áno, aj tento medvedík mal rozhodne niečo do seba. A či to pretromfne Grizzlyho? Ja neviem, záleží od divákovho vkusu. Ono totiž predchádzajúci Grizzly bol nezničiteľný predátor s množstvom úspešných výpadov "na efekt", zatiaľ čo tento horor sa koncentruje predovšetkým na uveriteľnosť a realistickosť. Atmosférka stúpala pomaly (treba byť trpezlivejší), hudba fakt výborná a postavy naozaj sympatické, dalo sa s nimi v daný moment súcitiť a najmä sympatická ženská hrdinka to v mojich očiach ťahá veľmi vysoko. Páčilo sa. ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Film trochu klame tím, že má v žánrech zastoupen horor. O Backcountry jsem dopředu prakticky nic nevěděl kromě toho, že tam hraje Missy Peregrym a můj oblíbenec Eric Balfour. No, horor to skutečně je, ale trochu jinak, než jsem očekával. Předně je to ale parádní survival, místy krásně obyčejný, ale hodně syrový a solidně natočený. Střih je občas trochu zmatený, zejména v jedné zásadní scéně to působí trochu až amatérsky, ale jinak nemám vůči kameře výhrad. Kanaďani se pro jednou zase vytáhli. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Alex berie svoju priateľku na romantický výlet do odľahlej časti prírody rezervácie Blackfoot Trail. Spočiatku príjemne strávené chvíle vo dvojici sa nečakane menia na tvrdý boj s občas krutými pravidlami zrádnej prírody. Pri porovnaní s prednedávnom svetlo sveta spatreným "Grizzlym", predsa len slabší kúsok. Bez najmenších pochýb však možno povedať, že do pozornosti sa pred oči hororového fanúšika pchá ďalší solídny "eco" horor. Strašná škoda, že scén s medveďom nebolo viac. No zároveň treba dodať, že tá jediná čo sa objavila, mi totálne vyrazila dych. Veľmi, veľmi nepríjemný pocit. Správanie postáv vo všeobecnosti rozhodne nemožno považovať za logické, čo sa patrične odrazilo na hodnotení - 55%. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Místy slušná kamera, hezká příroda (i když se z ní dalo vytěžit víc), sympatická hlavní hrdinka, docela fajn atmosféra i kus nejistoty. A téma, které mě baví. Jenže po čase se na to ani ten medvěd už nedokázal koukat a musel to celé rozpohybovat. Ona je právnička, on se pracovně teprve hledá. Chtějí vypnout a užít si trochu kempování. První ALE: ona ho evidentně moc nemusí. Dozví se, že je jeho oblíbená oblast Blackfoot Trail nepřístupná, ALE zda tam skutečně míří, jsem nějak nepobral. Nejprve krapet klameme tělem (třetí do party na večeři), což mi nevadilo, pak se vydáme do míst, která má on podle svých slov prošlapaná, ALE: je to trochu trouba, protože si do rozsáhlé rezervace nevezme ani mapu, ani kompas, ani mobil a ani orientace podle hvězd mu moc nejde, navíc by se zatraceně hodila sekyra, kterou ALE samozvaný zálesák někde nechal. Já bych asi zkusil zapnout paměť a šel stejnou cestou zpět. Mezitím se nazí vykoupou v jezeře (nevysvléknou se u něj, ALE raději opodál), on si strhne nehet na palci, náhodou zjistí, že on s sebou nese tyčinku nebo že ona nemá mobil. A mohl bych pokračovat. Navíc na to, že on chce před ní pokleknout na koleno, se zdá se ani příliš neznají. Po ataku mohutné šelmy zase podřadíme a nic moc z toho už nevyždímáme. Respektive si přeživší naloží spíš sama. O nějakém výjimečném survival zážitku v divočině nemůže být zdaleka řeč. ()

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Opravdu milé překvapení se vylouplo z tohoto medvědího thrilleru. Film se může pyšnit především výborným budováním atmosféry. Není tu tolik opravdové akce, ale to vůbec nevadí. V první polovině musím pochválit to, jak se autoři snažili zmást diváka, no a v té druhé to už je chytlavý lesní survival. 70% ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (8)

  • Film bol inšpirovaný na základe skutočného príbehu Jacqueline Perryovej a Marka Jordana, ktorých v roku 2005 napadol medveď v kempe v provinčnom parku Missinaibi Lake asi 80 kilometrov severne od Chapleau v kanadskom Ontáriu. (MikaelSVK)
  • Film bol natočený za 16 dní. (Grims)
  • Vo filme hrajú dvaja medvedi čierni, Chester a Charlie zo spoločnosti Animal Insight. Táto spoločnosť sa riadi filozofiou Noemovej archy, pričom poskytuje zvieratá len v pároch, takže zvieratá majú pri natáčaní "kamaráta" a pôsobia pokojnejšie. (Wargoo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené