Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sovietsky tajný experiment, ktorý mal slúžiť na paralyzovanie armády imperialistického nepriateľa socializmu rozšírením agresívnej smrteľnej nákazy (kódové meno Zaraza) sa vymkol spod kontroly a musel byť ukončený. Vinou súdruha neznámeho vojaka sa zvyšná vzorka bojového plynu dostala pod falošným označením dymovníc do konvoja inváznych vojsk varšavskej zmluvy smerujúceho na územie Slovenska. O niekoľko rokov neskôr sa tento plyn použije pri rutinnom stredoškolskom brannom cvičení a nakazí nič netušiacich študentov. Malá skupinka žiakov bojuje o prežitie, ich jediným problémom však nie sú len agresívni nakazení spolužiaci, ale aj školník (bývalý dôstojník SPECNAZ), ktorý sa snaží za každú cenu zabrániť hroziacej medzinárodnej blamáži. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (178)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Je to amatérsky film hŕstky nadšencov a tak k nemu trebalo aj pristupovať, aspoň som si to nahováral. Po niekoľkých minútach som však nevydržal a začal kritizovať úplne všetko. Lacný zombie príbeh beriem ok, ale retro návrat v čase neurobíš len záberom na BB puding, pioniersku uniformu či tesný pršiplášť, ktorý pre bujné kozenky nie a nie zapnúť...Všetko je tu tak neprirodzene umelé, strojené - každý pohyb, slovo, každé gesto , jednoducho všetko. "Herecké" výkony absolútne strašné, tak na úrovni nejakej školskej besiedky, katastrofálne dialógy, ktoré ešte viac ubíja ich nezrozumiteľnosť. Titulky by iste ocenil nielen český divák, ale i ten slovenský a to by sa stávať nemalo. Každý z nich si niečo hundre, neartikuluje, neotvára hubu naplno, mnohí z nich majú nejakú rečovú vadu...Vulgarizmy režú uši, sú neprirodzené a vždy keď zazneli, cítil som pichnutie nožom...Celý čas som čakal aspoň na jeden presvedčivý výkon, ale nič. Asi najlepšie z toho vyšiel ruský školník. V rámci "amaterizmu" ide možno o dobrý film, ale náhodný divák, ktorý na film natrafí večer na STV čaká FILM. A z tohto môže nepripraveného a neinformovaného diváka normálne jebnúť. Dve hviezdy dávam za dobrý nápad a snahu. Ja viem, že za 20 000 eur neurobíš dieru do sveta, ale presvedčivý herecký výkon a artikulácia nestojí nič, len trocha snahy a obetavosti navyše. Jednoducho všetko, čo mi na filme vadilo nebolo o peniazoch. 40%. ()

Willy Kufalt 

všetky recenzie používateľa

S úspěšnými horory od amatérských tvůrců nemám jako divák moc zkušeností, naposledy mnou viděná Záhada Blair Witch z této kategorie mě dokonale otrávila. Na tenhle slovenský kousek jsem se podíval více méně ze zvědavosti, ale tentokrát jsem poměrně mile spokojen. Atraktivní prostředí školy v období reálného socialismu, politické pozadí společenského marasmu trvajícího od okamžiku vpádu sovětských vojsk a z něj tady v rámci hororového žánru naplno propuklá hrůza v podobě šířící se zombie nákazy + rafinovaný šílenec, válečný veterán ruského původu v osobě školníka, který představuje druhou nástrahu při pokusu o záchranu života v tomto vražedném labyrintu... Několikrát jsem se sice u toho spíše nechtěně zasmál (ale uznávám, že to u mnou tolik ceněné legendy žánru Noc ožlivých mrtvol z r. 1968 také), ale překvapivě jsem po většinu času zůstal pohlcen napětím, díky skvělému tempu a přímočárému akčnímu stylu jsem se nestihl nudit a dokázal brát ten film často i seriózně. Líbila se mi žánrová čistota, oceňuji i střih + efekty, s nimiž si dali tvůrci námahu a vůbec mi při tom nevadí, že krev a zohavená těla zde nepůsobí realisticky, jednak vidět realismus v tomto směru vážně nemám zapotřebí a hlavně z toho cítit velký tvůrčí zápal mladých amatérských nadšenců a v rámci toho, čím Socialistický zombie mord je, mi přijde velmi dobře udělaný a ty slabší 4 hvězdičky si z mé strany zaslouží. Jediná moje výtka by směřovala k amatérskému, nepříliš uvěřitelnému herectví, ale tuto slabinu naštěstí dokázala částečně zastínit celkově zdařilá atmosféra. [75%] ()

Reklama

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

[AFF 2014] Polnočná premiéra prvého slovenského zombie slasheru v prítomnosti tvorcov a strategicky premietaného po premiére Sonovho Do poslednej klapky krvi je ponuka, ktorá sa neodmieta. Názov hovorí za všetko - príbeh je správne humorne nadsadený (a až úchylne zábavný a plný funkčných nápadov), zasadenie do socializmu, neherecké obsadenie a gore efekty perfektné. Na amatérsky počin nevýslovne vydarená záležitosť, pri ktorej sa neprestanete smiať a "báť" až do záverečných titulkov. Žeby sa slovenský film pomaly začal prebúdzať z letargie k životu? Snáď nás o tom ešte tvorcovia presvedčia. 80% ()

vegetol.mp 

všetky recenzie používateľa

Tak naprosto bez keců uznám, že na amatérský film točený po sobotách a nedělích to není v některých věcech vůbec zlé. Především výprava je skvělá a za závěrečné triky by se nemuselo stydět kdejaké levnější americké béčko. Navíc některé scény jako např. rozstřílení policejní škodovky nebo naháněčka v jídelně jsou opravdu dobře sestříhané i natočené a maji slušný drajv. Jenže... Jenže je tu taky příběh a ten mě naprosto nezaujal. Film ma navíc z nějakého důvodu 90 minut, což je na podobný amatérský počin zoufale moc. Všechno se pak vleče a já se tedy rozhodně nebavil. Největší prohřešek ale vidím v tom, že tvůrci opravdu nevěděli, co chtějí točit. Začíná to komediálně, pak je to nakonec jakože vážné, ale vážně se to brát nedá, protože postavy jako SPECNAZ školník opravdu vážně brát nejde. Nejvíc mě ale vytočil takový ten rádoby cool přístup, ve kterém se jde na ruku sedmnáctiletým fakanům a paroduje se minulý režim, protože si fakani a zřejmě i tvůrci myslí, že před rokem 89 to tady byla Severní Korea. Příště by měli tvůrci místo košil do Pionýra radši hledat schopného dramaturga. ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Řekni piča a máš drama. No, ty pičo, tohle se slovenským bratrům opravdu nepovedlo. Ano, amatérština a jistě s láskou a zaujetím točená, ale to je i kdejaká troškařina. Trapností mokvající humorné vložky v podobě opilých soudruhů plukovníků, sexy svazaček a "choď do piči" hlášek naznačují, že chalani mají nakročeno k zářným zítřkům, bylo z toho totiž cítit srdíčko. Až na jednu či dvě scény zombíci vůbec neděsí, ani ne tak kvůli zjevnému nedostatku financí na pořádné efekty, hrůza se totiž dá vyvolat i bez peněz, jako spíš kvůli pokusu o akční hororovou komedii, kde se pořád běhá sem a tam a nešetří pičama a Luxolem v odstínu červené rumělky. A mezi náma, soudruzi někde udělali chybu. Retro na piču, humor na piču, horor na piču. Za vydařenou akční pasáž v jídelně a jednoho povedeného zombíka ve sklepě jednu hvězdu a jdu do piči. Viděno během Season Challenge tour 2015 ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (12)

  • V Hankinej spálni si na jednom z časopisov môžeme všimnúť americkú speváčku Britney Spears. (GTS_PUNK)
  • Natáčalo sa v Pezinku v hale na opravu tatroviek, v základnej škole vo Svätom Júre a na Záhorí pri bunkroch z druhej svetovej vojny. (Zdroj: sme.sk) (Raccoon.city)
  • Děj je zasazen do roku 1985, ale několikrát je tu v přímém záběru počítač Amiga 500 (a to i na plakátu na zdi), který přišel na trh až v roce 1987, a který navíc nikdy nebyl ve vybavení socialistických škol. (Stejšn)

Reklama

Reklama