Reklama

Reklama

Mladý agent FBI (Utah) v utajení sa infiltruje do zlodejského gangu. Najväčšou záľubou jeho členov sú extrémne športy. Žijú s absolútne uvoľneným prístupom k životu . . a zákonom. Jediným zákonom, ktorý sú ochotní rešpektovať, je ten gravitačný. Skupina nepozná žiadne limity a práve ďaleko za hranicami bežných obmedzení a pod vedením charizmatického vodcu Bohdiho pácha nevídané a veľmi prepracované zločiny. Utah postupne získavá informácie aj dôveru a sympatie Bohdiho a celého gangu. Zároveň však začína pochybovať o svojich oficiálnych povinnostiach. Je čoraz viac pohltený opojným a nespútaným životným štýlom, ktorého hlavným krédom sú sloboda a adrenalín. Bez ohľadu na to, koľko pravidiel sa poruší a koľko ľudí zomrie. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (10)

Trailer 2

Recenzie (344)

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Solidní remake, který si až na pár scén a celkový námět jde svou cestou. Film diváka provede několika extrémními sporty, kde slovo "extrémní" opravdu hraje hlavní roli. Do reality mají bezesporu daleko, ale překvapivě dost realistické CGI je dělá ve filmu velmi věrohodnými. Herci jsou spíše b-kategorie, ale hlavní hrdina je vcelku sympaťák a ačkoli herecky na Keanu Reevese neměl, působil ve filmu příjemně. Za to Brodhi nepůsobil ani zdaleka tak přesvědčivě, jako jeho Schwayzeym zahraná předloha v původním filmu. Tak či onak, pohodová akční jednohubka. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Do National Geographic green-screenů umístněná, testosteronem našlápnutá přehlídka vrcholových sportů, tvářící se jako filmový příběh s myšlenkou, jakou měl originál z roku 1991. Vizuálně hezky přefiltrovaná, se sympatickými hereckými tvářemi, vypravěčsky ale naprosto retardovaná. A ty ze sportovních exhibic, které aspoň nejsou k smíchu jako závěrečné lezení po mokrých převisech, nejsou tak přehledné ani koulervoucně natočené, jako v jasně inspiračním The Art of Flight (viz. taky podobná grafika úvodu závěrečných titulků). ()

Reklama

pepo 

všetky recenzie používateľa

Zle. Už je vážne načase zakázať Kurtovi Wimmerovi písať scenáre. Vizuálne to vyzerá celkom fajn, pretože je to drahé ale tá story je príšerná. Herci sa snažia ale nemajú čo hrať. Celé to posolstvo je na facku, takže hlavný záporák je vďaka svojim ideálom smiešny pajác, rovnako ako celá partia okolo neho.To, že to má s originálom spoločné iba mená postáv a názov by teoreticky malo byť hlavným plusom, ale rozhodne nie v tomto prevedení. Do polky to aj napriek svojej debilite a hlúposti celkom šlape a pripomína to drahší remake dieselovky XxX, ale potom sa to zmení na sériu WTF scén, ktoré sú úplne najhoršie a najsmiešnejšie v momentoch keď sa snažia pripomínať pôvodný film - čo malo preboha znamenať to finále? A to rozhodne nie som človek, ktorý filmom vyčíta nelogické jednanie postáv a diery v deji. Svojho spokojného diváka si to nájde (napr. ľudí čo boli spokojní s remakom Total Recall alebo piatym Terminátorom), ale ja to rozhodne nebudem 4/10 ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Už originál ma nebavil a toto bolo ešte o sto bodov slabšie. O dvojke sa hovorilo tak dlho, až zomrel Swayze a nakoľko je Reevesova nechuť k pokračovaniam obecne známa, štúdio sa rozhodlo narvať nepochopiteľných 105 miliónov nie do sequelu, ale do remaku. Nepochopiteľných preto, že remake nikoho nezaujímal. Fanúšikovia originálu ho vopred pokladali za urážku a od tých, ktorých nezaujal už originál, ťažko čakať, že ich nadchne nové spracovanie. Prachy pritom na snímke vidieť sú: vizuálne podmanivé a relatívne exotické lokality, množstvo trikov, ešte viac kaskadérskych výkonov a vedľajších úloh sa zhostili sympaťáci Delroy Lindo a Ray Winstone (s brokovnicou). Ako-takými plusmi sú ešte Edgar Ramírez, ktorý je vcelku charizmatický, a Teresa Palmer (ktorá by sa však hodila viac do underground porna). Ale tým sa všetky pozitíva končia. Zvyšok kastingu pozostáva z nadrogovaných típkov, ktorí neustále vytriešťajú oči a budete nesmierne šťastní, ak niektorý z nich zomrie. Stále som si hovoril „prestaň kecať a choď do roboty.“ Nešiel. A tak zomrel. Celkovo ide o hlúpy a nudný film bez najmenšieho prekvapenia (Kurt Wimmer je jeden z najhorších žijúcich hollywoodskych scenáristov). Zato s množstvom WTF momentov (je prepadnutá automobilová kolóna, obrovská prestrelka, autá lietajú vzduchom a potom začne jeden z tých, ktorí celé to peklo spôsobili, vyťahovať z auta šoféra nepriateľského vozidla a ten sa prekvapene pýta „deje sa niečo?“). Aby toho nebolo málo, postavy sú nesympatické a skoro všetci si zaslúžia smrť, vrátane hlavného (kvázi)hrdinu, ktorý sexuje s kočkou a keď ho prestane baviť, zabije ju (!!!!!!!!!!!). Film, ktorý obsahuje perly „Myšlienky sú mocné, ale nie až tak, ako veľrybárska loď.“, si nezaslúži žiť. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Technickej stranke nemam co vycitat a ocenujem, ze viacere adrenalinove kusky predviedli skutocni kaskaderi. Ale celkovo ma ten film vlastne vôbec nebavil. Je to prazdny film bez nejakej poriadnej zapletky. Je to len sled adrenalinovych scen nejakych magorov, ktori mi boli uplne ukradnuti a ich ekoteroristicka filozofia o vracani zeme mi liezla krkom az som sa zakuckal a musel som tie blafy splachnut niecim dobrym. Po skonceni filmu som isiel naplnit moju celozivotnu filozofiu o vracani zeme na zachod a vratil som zemi spät riadnu kôpku. Asi by sa este zislo spomenut, ze s originalom to ma spolocne iba par pomrknuti, takze nema zmysel tieto dva filmy porovnavat. Najväcsim prekvapenim pre mna bolo, ze si Bodhi a Utah nakoniec spolu nezasukali napriek tomu, ze k tomu cely cas film smeroval. 4/10. ()

Galéria (115)

Zaujímavosti (5)

  • Natáčanie prebiehalo v ôsmich krajinách: Venezuele, Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku, Taliansku, Francúzskej Polynézii, Mexiku a USA. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama