Reklama

Reklama

Epizódy(12)

Sora a jeho mladší sestřička Shiro tvoří nerozlučnou dvojici. Ve skutečném světě žijí coby hikikomori ve svém malém bytě a věnují se hraní počítačových her. Jejich přezdívka Kuuhaku je postrachem všech ostatních hráčů, jelikož Kuuhaku zásadně neprohrávají, nikdy. Sora a Shiro jsou sami o sobě výjimeční hráči, společně pak zdánlivě neporazitelní. Sourozencům se jednoho dne změní život díky vítězství v šachové partii, když porazí samotného Boha. Otevírají se jim díky tomu nové možnosti a doslova celý nový svět... (-Victor-)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (38)

Kwaichi 

všetky recenzie používateľa

Výborné anime o prapodstatnom zmysle všetkých hier, ktorý je v dnešnom čase nanešťastie drvivej väčšine ľudí skrytý pod zdanlivou rúškou honby za odmenou, často však falošnou. S jednou ideou tohto anime však nesúhlasím. Hra nie je rozhodnutá skôr ako začne, vonkoncom nie ak proti sebe stoja praví hráči. ()

Prometheus69 

všetky recenzie používateľa

Geniální, ale možná až příliš krátké... finální souboj mi přišel vcelku slaboučký, i když geniálně využité MPC.... čekal jsem od bouřlivé krve trochu víc. Nejlepší byl asi slovní fotbal... Vůbec má nejoblíbenější postava.. jednoznačně geniálně perverzní anděl smrti... knihomol na volné noze. :3 rozhodně se těším na druhou serii... která bohužel asi nebude. :] ()

Reklama

Kerion 

všetky recenzie používateľa

Naprostá pecka, tohle mi chybělo. K návratu ke sledování anime jsem si nemohl vybrat lepší anime. Povznesení základních principů her do absurdních a ztřeštěně promyšlených výšin. Ústřední dvojice baví svojí nekompromisní inteligencí při překonávání her a zároveň svými sociálními fóbiemi. Hlavní podmínkou světa ve kterém se dvojice ocitne je se především bavit a to seriál splňuje pro mne dokonale. ()

Hees 

všetky recenzie používateľa

No game no life no toto mi no ako to no povedať pripomínalo dosť Oda Nobuna no yabō a bolo to trochu lepšie (zámerne som použil viac krát no). Zo začiatku máme dve postavy, ktoré tvoria jeden celok, sú týmom. Tieto dve postavy, ale nemajú žiadny ciel chcú sa hlavne baviť a ich zmysel pre povinnosť je takmer nulový. Sora a Shiro sú napriek týmto neduhom veľmi kvalitnou dvojicou. Pravda je to, že najviac zaujmú hry, ktoré hlavný hrdinovia zvádzajú s ostatnými "nepriateľmi". Silný nepriateľ v podstate možno ani neexistuje a táto absencia je občas cítiť. V každom prípade napriek tomu hry a ich úžasná premyslenosť sú najväčším lákadlom No Game, No Life. Ak by som sa sústredil len na túto úžasnú premyslenosť a to ako sa tu využívajú tie hry tak by som tomuto musel dať úžasné hodnotenie. Takéto premyslené ťahy, ako na šachovnici mám rád. Logickosť, matematika a sonda do útrob ľudského chovania a myslenia boli úžasné. Nový svet vyzerá naozaj krásne a ľudia v kráľovstve sa správajú vierohodne. Snaží sa to byť anime v podstate pre každého, aby si tam každý našiel niečo. No Game, No Life teda obsahuje scény trocha šteklivého charakteru a občas treba niečo aj prehrýzť. To ako sa komu páčia jednotlivé šteklivé scény nechám na každého uvážení, ale niekedy sa zachádzalo ďalej ako by sa malo vo vzťahu sestry a brata ... Samozrejme to sa stáva nebudem to tu rozoberať a očierňovať toto dielo pod čiernu zem z dôvodu, že to bolo len minimálne a mierne. Ending by som vyzdvihol z dôvodu, že na neho vplývali napríklad okolnosti v diely tak ho bolo rozumné aj vypočuť a pozrieť. Oplatí sa tomu venovať čas a pozrieť si to. Chcel by som druhú sériu. ()

Hromino 

všetky recenzie používateľa

Jak jsem nad seriálem zpočátku ohrnoval nos a divil se, proč je kolem něj takový hype, tak postupem času jsem seznal, že jde o podívanou vcelku fajnovou, která rozhodně není tak pitomá, jak jsem si nejdříve myslel; leč pravdou je, že takové sestře Sory jsem až do konce seriálu nepřišel na jméno, stejně jako jsem do konce nenabyl dojmu, že by hlavní dějová linka byla kdovíjak košatá a pestrá. No Game, No Life je podívanou s velmi kýčovitou kresbou, spoustou duhových barev nejrůznějších odstínů a místy trochu větší dávkou fanservisu a ečči, ovšem světe div se, k duchu seriálu to všechno sedí, nevadí a neruší to pokojné sledování. Soundtrack taktéž, neb právě kombinace rytmické elektronické hudby, dynamického střihu a staccata chytrých dialogů – ovšem trochu jiného ražení než třeba v Bakemonogatari – dodává seriálu na zábavnosti a umožňuje mi přivřít oči nad očividnými nedostatky a neduhy seriálu. Líbí se mi, že hlavnímu hrdinovi propůjčil hlas stejný člověk, jenž zároveň propůjčil hlas hlavní postavě jistého tematicky podobného a silně vyhypovaného anime posledních několika let, ovšem porovnám-li No Game, No Life s anime poslední doby, jež se dotýkaly nějakým způsobem počítačových her a virtuální reality (kromě Sword Art Online ještě třeba Log Horizon), tak přestože jsem všem dal tři hvězdy, tak právě No Game, No Life jsem si z těch tří nejvíce užil a mám z něj asi nejlepší výsledný dojem. Silné 3*. Pokud bude někdy druhá řada, určitě se nebudu zlobit. ()

Galéria (829)

Zaujímavosti (13)

  • Závěrečnou píseň „Oracion“ nazpívala Ai Kayano, která dabovala jednu z postav, Shiro. (CarnTheNunya)
  • Jméno boha „Teta“ vychází z hebrejského výrazu pro boha „tetragrammaton“. (ShiroNai)
  • Anime mělo problémy s plagiátorstvím. Autor No Game No Life pro něj kopíroval kresby jiných autorů. (ShiroNai)

Reklama

Reklama