Reklama

Reklama

Slovensko 2.0

  • Česko Slovensko 2.0
Trailer
Poviedkový / Dráma / Animovaný
Slovensko, 2014, 112 min

Hrajú:

Emil Kosír, Viera Pavlíková, Milan Vojtela, Ondrej Hraška, Mária Strompachová, Mike Gogulski, Katarína Václavíková, Milana Jutková, Mária Perelisová (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvadsať rokov Slovenska očami 10 filmárov. Unikátny filmový projekt SLOVENSKO 2.0 je prvý a jediný svojho druhu v dejinách súčasnej slovenskej kinematografie. Tvorí ho 10 krátkych 10-minútových filmov rôznych žánrov (hraný film, animovaný film, dokument, experimentálny film, atď.) od špičkových slovenských filmárov, ktorí si získali renomé aj v zahraničí. Skladba jednotlivých režisérskych osobností zahŕňa široké generačné, názorové a žánrové spektrum. Výsledkom je ojedinelá reflexia moderných dejín krajiny a zároveň reflexia slovenskej kinematografie v jej rôznych podobách.

1. PRAVIDLÁ HRY
réžia: Ondrej Rudavský
scenár: Ondrej Rudavský, Juraj Raýman

2. POHREB PREZIDENTA
réžia: Martin Šulík
scenár: Marek Leščák, Martin Šulík,
účinkovali: Emil Kosír, Viera Pavlíková, Milan Vojtela, Jana Segešová, Ondrej Hraška, Mária Strompachová

3. RUPICAPRA
réžia: Viera Čákanyová
scenár: Viera Čákanyová
účinkovali: Mike Gogulski, Katarína Václaviková, Milana Jutková, Mária Perelisová, Edgar Laburda

4. BEZ VÔNE
réžia: Zuzana Liová
scenár: Zuzana Liová
účinkovali: Ingrid Ištóková, Anna Warchalová, Beata Meszárošová, Attila Mokos, Zuzana Moravcová, Roman Poláčik, Michal Soltész, Margita Huťťová, Iveta Kožková, Miroslava Michalková, Beáta Švarová, Laura Kovalová, Ivan Sandecký, Adrián Košťál

5. NÁVRATY / RETURNS
réžia: Mišo Suchý
scenár: Mišo Suchý
účinkovali: Michal, Anna, Mišo, Myko & Marko Suchí

6. ČESTNÝ OBČAN
réžia: Juraj Herz
scenár: Juraj Herz, Juraj Raýman
účinkovali: Juraj Herz, Rudolf Herz, Ladislav Herz, Mikuláš Macala, Éva Bandor, Slavomíra Fulínová, Ján Kožuch, Anton Šulík, Albín Medúz, Jozef Tkáč, Peter Plačko, Igor Šajtlava

7. PSSST!
réžia: Miro Jelok
scenár: Miro Jelok
účinkovali: Tomáš Krčméry, Katarína Trešťanská, Lýdia Harachová, Ružena Mužíková, Ingrid Vajdová

8. JEDINÁ ZNÁMA FOTOGRAFIA BOHA
réžia: Peter Krištúfek
scenár: Peter Krištúfek
účinkovali: Milan Lasica, Emília Vášáryová, Róbert Jakab, Zuzana Šebová, Simon Fico, Juliána Oľhová, Andrej Sisák, Adam Zelman, Dušan Kozák

9. DISCOBOJ
réžia: Iveta Grófová
scenár: Iveta Grófová
účinkovali: František Argaláš, Petr Holoubek, Martin Hlubuček, Karel Budík, Bohumil Stránsky, Daniel Tobolík, Jaromír Stanko, Michal Veselský

10. DRUHÝ POKUS
réžia: Peter Kerekes
scenár: Peter Kerekes
účinkovali: Peter Kerekes, Edita Chrenková, Robert Kaliňák, Erkki Tuomioja, Karri Lehtonen, Tatu Mustonen, Timo Harakka (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (52)

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Zmar a rezignácia, toť bohužial reálny obraz Slovenska, ktorý otvorene a úprimne podáva tento film. Väčšina poviedok mala vyššie ideovo umelecké ambície šmrncnuté nihilizmom, ktoré som úspešne odignoroval (Rupicapra) alebo nepochopil (Pravidlá hry). Inde mi spracovanie témy prišlo príliš strohé (Bez vône) a žiaľ vzhľadom k významnému menu režiséra občas príliš prostoduché (Čestný občan). Z tohto súboru podľa mňa vyčnieva skvelý Pohreb prezidenta, potom nasleduje priemerný kúsok Návraty/Returns a aspoň občas vtipný je aj Druhý pokus. ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Je zvláštní kolik z těch krátkých filmů tematizuje natáčení tohoto filmu nebo filmu obecně. Skoro jakoby to bylo hlavní téma a Slovensko se ocitlo na vedlejší koleji. Jinak je to skládačka různých postupů od filmařů všech generací, která nabízí krátké filmečky většinou bez pointy. Na jedné straně Miro Jelok a jeho Pssst!, u kterého fakt netuším, co mělo znamenat. Na druhé straně třeba Peter Kerekes a jeho snaha o vlastizradu, která mi tu přišla nejoriginálnější. Celkově trochu lepší průměr. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

V prvom rade som nepochopil to načasovanie. Len čo som túto novinku stihol zaregistrovať a objaviť na csfd, sa zrazu objavili v uliciach bilbordy s dátumom premiéry v kinách. Neprešli však ani 3-4 dni a film odvysielala stv2... Načo potom tá reklama a propagácia filmu? Väčšina z desiatich krátkych filmov ma zaujala, slabý bol iba starý ukecaný intelektuál s priblblými dialógmi o ničom a "drsný diskžokej". Úplne ma nadchol ten prvý, čiastočne animovaný i hraný o histórii Slovenska. Páčil sa mi i ten druhý(prezident), len tá pointa mi nesadla. Pridal sa i J. Herz. Od neho sme všetci čakali viac, ale určite to nebral tak vážne. Okupácia Fínskom bola zaujímavá myšlienka a ja osobne by som ju bral. Celkovo dobrý, ale nevyvážený projekt, ktorý potreboval ísť vo väčšine prípadov viac do hĺbky. To splnil len ten spomínaný prvý film z desiatich. 60%. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Slušný poviedkový film o Slovákoch pre Slovákov, pri ktorom ma už od začiatku príjemne prekvapila pomerne vysoká kvalita, ktorá vydržala až štyri poviedky, pričom síce niektoré mohli byť ešte trochu dotiahnuté, ale kvôli obmedzenému času to samozrejme chápem. A preto ma mrzí, že tie následné mi už neprišli až tak zaujímavé, aj keď stále sa tu nájde plno kladov, kvôli ktorým určite neľutujem, že som to dopozeral až do konca, ako napríklad zaujímavý nápad s potenciálnou fínskou inváziou, hviezdne obsadenie v ôsmej poviedke, alebo výborná vizuálná stránka a celkové moderné pojatie v šiestej. Ale nanešťastie sa tu nájdu aj dve, ktoré ma doslova otravovali a nevedel som sa dočkať ich konca, teda siedma s trápnym typickým ľudovým humorom a deviata o mafiánoch. Ale celkovo rozhodne prevláda dobrý pocit, takže určite neľutujem, že som si to pozrel. 60% ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

A pak, že Slovensko nemá talentovaný režiséry. Tenhle povídkový film dokazuje, že minimálně talenty tam mají. Škoda jen, že je z většiny pálí hlavně politika, protože od první povídky jsem se nemohl zbavit dojmu, že o ničem jiném to vlastně ani nebylo. Nejlepší povídku si nicméně připravil Juraj Herz. Jak po stránce nápadu, tak zpracování. Výborná ale byla i ta poslední, kde se řešilo napadení Slovenska Finskem. Zrovna od Finska to sedí. Lepší zemi si snad tvůrce ani vybrat nemohl. Ještě ta povídka o tom chlápkovi, co odjel v mládí do Ameriky, prožil tam život a po několika letech se vrátil podívat na svojí rodinu, aby se utvrdil, proč vlastně odjel do Ameriky. To bylo docela drsný. Zbytek určitě nebyl nejhorší, jen ve mně nezanechal tolik emocí, jako právě tyhle tři. Viděno na základě Challenge Tour 2015 ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (2)

  • Film mal televíznu premiéru 13.4.2014 na Dvojke, iba 3 dni po uvedení do kín. (kacer4)
  • Jedna z poviedok sa natáčala v Novom Meste nad Váhom. (dyfur)

Reklama

Reklama