Reklama

Reklama

Ľadové peklo

  • Česko Zánik (viac)
Trailer

Počas evakuácie ľudí do bezpečnej zóny, potom, čo svet postihla zombie apokalypsa, prichádza Jack pri útoku krvilačných beštií o svoju milovanú manželku. Jednými z mála, ktorí prežijú, sú jeho dcéra Lu, ktorá bola v čase ataku bábätkom, a najlepší priateľ Patrick, ktorého následné okolnosti zmenili natoľko, že z ich vzťahu s Jackom sa vytratilo to najcennejšie, dôvera. Aby toho nebolo málo, všetkých preživších zasiahne ďalšia katastrofa. Celá planéta sa pokryje hustým snehom, pričom mrazy dosahujú hlboké mínusové hodnoty. Kto sa nedokáže pred krutou zimou schovať, nedožije sa nasledujúceho dňa. Rovnaký osud okrem ľudí postihne aj krvilačné beštie, to sa však zmení v okamihu, kedy zdanlivo zo dňa na deň nemŕtvi získavajú voči mrazom imunitu. (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (194)

kluk z Na 

všetky recenzie používateľa

Trošku suše, melodramaticky vyprávěná skládačka s kvalitními herci a roztomilou holčičkou v hlavní roli. Post-apo mam rád a tady to vzali zase trošku z jinýho úhlu. Struktura hlavní dějové linky byla fakt super, ale mrzeli mě žánrový klišé, kterejm se mohli vyvarovat. Nebaví mě vždycky čekat na tu úmornou pětiminutovku kdy umírá pes. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Som legenda na snehu s nesympatickejšími hercami, nudnejšími postavami, slabšou akciou, mdlým posolstvom (tuším niečo o rodine) a s nesympatickejším psom. Tam, kde bodoval Smith, tu sa psychologicky ňimrajú Matthew Fox, akýsi Jeffrey Donovan a otravné dievčatko. Ďalšie mínusy: IQ postáv (ulovím krvilačnú obludu a priviažem ju k svojmu domu, aby vrieskala a prilákala ostatných), nechcená smiešnosť (obludky majú spodnú bielizeň), militantný pošuk je sám na celom svete (alebo to tak aspoň vyzerá) a nie je schopný za ten čas sa poriadne vyzbrojiť, nerešpektovanie vlastného univerza (slepé príšery, reagujúce len na zvuk, občas reagujú tak, ako keby videli), plno otravných klišé (napravený vzťah dvoch na smrť znepriatelených mužov, večera všetkých troch, obetovanie), nevysvetlené veci (prečo sa nákaza „odrazu“ neprenáša pohryzením?) a nečakane sa objaviaca postava je pre dej absolútne zbytočná. Trocha drsnejšia verzia Dva a pol chlapa. ()

Reklama

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Supr masky, dravá režie, slušné herecké výkony a postavy, na kterých divákovi překvapivě záleží. V postapu mám tyhle atmosférické komorní osobní příběhy o několika lidech velice rád. Do toho ani ne tak tradiční zombie, jako spíš krvelačná monstra, ze kterých jde, když už ne strach, tak alespoň respekt. Zvláštností je určitě ten nepřirozeně umělohmotný vizuál s podivně kýčovitými CGI exteriéry, který praští do očí jako první. To je u podobné žánrovky tak podivný a neobvyklý úkaz, že už jen proto Extinction stojí za to vidět. ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Španieli vedia aj lepšie. A konkrétne aj režisér Vivas, pre ktorého je to po vydarenom Uneseni (2010) malý krok späť. Zánik je technicky slušne zvládnutý, komorný zombie horor, natočený za pár miliónov v peknom snehovom a uzimenom postapokalyptickom svete. Film nebol zlý, ale vo všetkých ohľadoch od príbehu(ktorý sme videli v podobných obmenách už stovky krát) cez hercov, scenár (vykreslenie vzťahov medzi postavami a ich vývoj) až po akciu je všetko len priemerné. 55% ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Zombie je jedným z mojich najobľúbenejších horrorových subžánrov. Videl som už mnoho filmov o oživlých mŕtvolách a etše vždy si rád pozrem ďalší. Máloktorý ma však už dokáže niečím prekvapiť. Ale občas sa to predsa len niektorému snímku podarí. Tak tomu bolo i v tomto prípade. Čakal som bežný akčný zombie horror, ale zhliadol som premyslenú, komornú, post-apokalyptickú, horrorovú zombie drámu. Španielsky režisér Miguel Ángel Vivas natočil výborný film. **** ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (6)

  • Ve filmu se objeví český samopal vz. 58 v provedení s RIS předpažbím. (SsgtJira)
  • Natáčelo se v maďarském městě Budapešť. (Terva)
  • Přestože vládne arktická zima, nikdo si nebere ponožky. (PROCESOR)

Súvisiace novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (viac)

Reklama

Reklama