Reklama

Reklama

Ľadové peklo

  • Česko Zánik (viac)
Trailer

Počas evakuácie ľudí do bezpečnej zóny, potom, čo svet postihla zombie apokalypsa, prichádza Jack pri útoku krvilačných beštií o svoju milovanú manželku. Jednými z mála, ktorí prežijú, sú jeho dcéra Lu, ktorá bola v čase ataku bábätkom, a najlepší priateľ Patrick, ktorého následné okolnosti zmenili natoľko, že z ich vzťahu s Jackom sa vytratilo to najcennejšie, dôvera. Aby toho nebolo málo, všetkých preživších zasiahne ďalšia katastrofa. Celá planéta sa pokryje hustým snehom, pričom mrazy dosahujú hlboké mínusové hodnoty. Kto sa nedokáže pred krutou zimou schovať, nedožije sa nasledujúceho dňa. Rovnaký osud okrem ľudí postihne aj krvilačné beštie, to sa však zmení v okamihu, kedy zdanlivo zo dňa na deň nemŕtvi získavajú voči mrazom imunitu. (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (194)

venison 

všetky recenzie používateľa

Pro mě horůrek „Zánik“ byl velmi příjemným překvapením.. :-) Komorní vztahové drama, které plynule naváže na tvrdou zombie apokalypsu.. Lehce mi svým dějovým konceptem připomínal „Znamení“.. O bubáky tam ani tak nejde jako o dva na sebe naštvaný chlápky, které nekrotí žádné zákony, a malou holčičku, která je nucena žít v izolovaném světě.. Velmi solidní béčko, které má co nabídnout ;-) ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Supr masky, dravá režie, slušné herecké výkony a postavy, na kterých divákovi překvapivě záleží. V postapu mám tyhle atmosférické komorní osobní příběhy o několika lidech velice rád. Do toho ani ne tak tradiční zombie, jako spíš krvelačná monstra, ze kterých jde, když už ne strach, tak alespoň respekt. Zvláštností je určitě ten nepřirozeně umělohmotný vizuál s podivně kýčovitými CGI exteriéry, který praští do očí jako první. To je u podobné žánrovky tak podivný a neobvyklý úkaz, že už jen proto Extinction stojí za to vidět. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Zombie je jedným z mojich najobľúbenejších horrorových subžánrov. Videl som už mnoho filmov o oživlých mŕtvolách a etše vždy si rád pozrem ďalší. Máloktorý ma však už dokáže niečím prekvapiť. Ale občas sa to predsa len niektorému snímku podarí. Tak tomu bolo i v tomto prípade. Čakal som bežný akčný zombie horror, ale zhliadol som premyslenú, komornú, post-apokalyptickú, horrorovú zombie drámu. Španielsky režisér Miguel Ángel Vivas natočil výborný film. **** ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Úvodných päť minút so zombies fajn, záverečné zúčtovanie v dome so slušne nadizajnovanými bielymi príšerami tiež, ale všetko medzitým zúfalo nevyužité. Jednak sú tie takmer dve hodiny na podobné B-éčko zbytočne priveľa a Extinction tak častejšie nudí, než by predvádzal čokoľvek zaujímavé, a po ďalšie ich scenár vyplňuje značne hlúpym správaním postáv. Nemôžem si pomôcť, ale pri každej situácii som mal v Extinction pocit, že takto by sa skutočne nikto zavretý XY rokov v jednom dome ukrývaj sa pred monštrami nechoval. Narážam hlavne na to malé dievčatko, ktoré nikdy nezažilo terajší svet, ale rozpráva ako rozmaznaná teenagerka a rieši iba to, že sa nemôže pofľakovať po vonku. Keď následne dôjde k blúzneniu Matthewu Foxa pri rádiu, tak už som mal pocit, že film sa snaží stopáž vyplniť čo najzbytočnejšími situáciami. Jednoducho, Extinction sa po väčšinu času snaží o drámu troch ľudí, ale vďaka ich chovaniu sa tá dráma budovať nedá a zväčša sú situácie na smiech, než by mali akýkoľvek dopad na diváka. Dvadsaťminútové záverečné zúčtovanie síce slušne šlape, rovnako ako krátky úvod, poteší vzhľad monštier, ale pri tom všetkom tak akurát zamrzí, že prečo takto nemohol vyzerať aj celý film a namiesto toho tých deväťdesiat minút medzitým ponúka iba nefunkčnú, skrz naskrz Béčkovú post-apokalyptickú drámu, ktorú nezachráni ani to zasnežené prostredie, z ktorého sa nedarí vydolovať ani kúsok atmosféry. CELKOVO: 2* (4/10) ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Zombie jsou látkou, která je většinou pojata jako blbé béčko, ale někdy se přece jen tvůrci odhodlají k něčemu lepšímu. Apokalypsa je zde pojata originálně se sněhem, což se přece jen v souvislosti se zombie tak často nevidí, ale primárně je zaměřeno na postavy a jejich minulost a současnost. To vede k tomu, že jsou zde silná i slabší místa. Celkově ale dobré. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (6)

  • Přestože je arktická zima, tak se denně chodí pro čerstvé květiny pro mámu, což je dost zvláštní v takové zimě. (PROCESOR)
  • Ve filmu se objeví český samopal vz. 58 v provedení s RIS předpažbím. (SsgtJira)
  • U auta, které stálo devět let v té zimě, tak se umyje jen okýnko a jede se. (PROCESOR)

Súvisiace novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (viac)

Reklama

Reklama