Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osem náhodne vybraných nešťastníkov sa ocitá vo vnútri zvláštneho objektu zostaveného z miestností v tvare veľkých kociek. Nevedia ako sa dostať von a sú masakrovaní fyzikálnymi silami nadpozemských dimenzií. Panika prerastá v zúfalstvo, zúfalstvo v šialenstvo. (POMO)

Recenzie (323)

Jordan 

všetky recenzie používateľa

Sú filmy, ktoré by NEMALI mať pokračovanie, sú filmy, ktoré sú VYNIKAJÚCE také aké sú, ktoré majú nápad, myšlienku a všetko, čo nimi autori chceli povedať bolo viacmenej vypovedané a téma bola dotiahnutá do zdarného konca, filmy, ktoré dávajú zmysel a niekam spejú a keď tam dospejú, tak vo vás niečo zanechajú,. prinajmenšom pocit, že film sa logicky a systematicky skončil s posolstvom, ktoré sa vám buď páči alebo nie, ale skrátka tam je - as takéto filmy by pokračovania mať nemali. Dúfam, že je jasné, že k takejto skupine filmov zaraďujem aj Kocku. Keď som na ňu bol pred rokmi v kine, na druhý deň (po dobe potrebnej na uležanie filmu v hlave) som poslal kamarátovi dlhý odporúčací mail na tento film. O pár dní som vo svojej mailovej schránke našiel mail od tohto kamaráta, v ktorom napísal rozsiahlu a pozoruhodnú štúdiu o ľudskom strachu, paranoi a nepriateľovi, ktorý je okolo nás, medzi nami a často aj v nás - o nekonečnej ľudskej hlúposti a čistej ľudskej osobnosti/duši, ktorej sa nikdy nezbavíme - esej inšpirovanú práve filmom Kocka - nízkorozpočtovým polohororom so skvelou atmosférou, prepracovaným scenárom s vynikajúcim námetom. Je pochopiteľné, že takýto exemplár sa dočkal pomerne zaslúženého ohlasu a úspechu. A potom si niekto povedal, že tyký skvelý film by mal mať pokračovanie (buď to bol niekto dostatočne "neinteligentný" alebo až príliš vypočítavý) a natočil . . . "toto" ! Niečo (nebudem to volať film, dobre?) bez šťavy, pointy - od pokračovania sa čaká, že bude mať všetko dobré z jednotky a navyše lepšie efekty a viac akcie (ale to sa samozrejme očakáva od filmov akčných, sci fi a hororov - takých, ktorým pokračovania nijako neublížia), ale v tomto prípade tu nebolo ani to dobré z jedničky (ba dokonca ten nápad a niektoré finty z jedničky tu boli extrémnym spôsobom zhovadené a zanedbané) a ak očakávate lepšie efekty - pozrite si Káčera Donalda. (Keď už nič iné - v jednotke mali "obete" văzenské rovnošaty a miestnosti boli farebné). Ja som len vďačný, že kdesi v sebe mám zakódované akési teliesko, ktoré včas vycíti, že sa jedná o kravinu a akosi podvedome ma prinúti zaspať. Na druhý deň som sa však kamarátky pýtal, ako sa to všetko skončilo a ona iba vyvrátila všetky moje pochybnosti (či lepšie potvrdila ich) a tak bez váhania vyslovujem toto želanie: dúfam, že tvorcovia hypekocky sú tiež len ľudia, ktorí sa učia na vlastných chybách a v budúcnosti ich nenapadne natočiť Kocku 3 (alebo kváder . . .) alebo že neprídu s nejakým diabolským nápadom natočiť pokračovanie ET. mimozemšťana . . . jednalo by sa o film, ktorý ak by sa mal zmeniť na zviera, bolo by také škaredé, zbytočné a choré, že by sme ho z ľútosti čo najrýchlejšie utratili a urobili by sme to tajne, aby sa o ňom nikto iný nedozvedel a nemohlo by tak robiť zlé meno ostatným príslušníkom druhu. Ďakujem za pochopenie. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Takže výborný námet (tesarakt), trochu nezvládnutý scenár (prekombinovanosť) a dosť slabá réžia (príšerné triky). Na druhú stranu fajn atmosféra (biela farba) a prvý film, v ktorom bola spracovaná téma tesaraktu. O tom som čítal v jednej sci-fi poviedke od tvorcu Hviezdnej pechoty a tam ten svet bol oveľa jednoduchší a zrejme teoreticky reálnejší. Takže bolo otázkou času, kedy sa tejto trikovo vďačnej témy ujme aj nejaký tvorca. Takže zopakujem, že triky tento film strhávajú o jednu hviezdu dole, v rukách takého Nolana a za väčšie prachy by to bola pecka. ()

Reklama

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Hmm, ani neviem čo na to povedať. Film bol strašidelný, to horor má byť, takže ok. Záverečná pointa mi vlastne celkom vyhovuje - vyriešila aspoň niečo. Zároveň sa tak stratila určitá mystika nerozlúštiteľného z prvej Kocky. Niektoré elementy boli zaujímavejšie ako v jednotke, iné zase vyzerali ako narýchlo povymýšľané barličky... Film 2*, za tú strašidelnosť 1*. Obe Kocky som videla raz a myslím, že to aj stačí. ()

becki_tu 

všetky recenzie používateľa

Zajímavé? Možná trochu. Důstojné pokračování? Ani náhodou. Kostka 2 je jen hodně slabý odvar výborné jedničky. Nesmyslná a nelogická slátanina s levnými triky, která naprosto postrádá atmosféru a co se týče samotného závěru, tak ten to celé jen dokonale pohřbil. Zkrátka nuda na druhou neboli Hypernuda. Nadšení fyzikové a příznivci všemožných vědeckých teorií o časoprostoru si můžou přidat hvězdičku navíc. ()

3497299 

všetky recenzie používateľa

Spousta zajímavých nápadů, které docela zábavně populární formou znásilňují kvantovou fyziku, které ovšem netvoří komplexnější celek. Kdyby tenhle syžet zpracoval někdo schopnější (nebo kdyby měl Sekula alespoň trochu vyšší rozpočet), mohlo by z toho vzniknout docela zábavné a hravě neotřelé komorní sci-fi. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (5)

  • Okolo 8. minuty je možné zahlédnout, že Kate (Kari Matchett) má na těle přichycen mikrofon. (Terva)
  • Když Jerry (Neil Crone) ukazuje druhé hodinky, které patří jinému jeho já, lze vidět, že mají oba kusy jiné seriové číslo. To by ale nebylo možné, pokud patřili jeho kopii z jiné reality. (Habansz)
  • "Rtuť" na konci filmu byla vytvořena programy Real Flow a Real Wave. (Piggsy)

Reklama

Reklama