Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osem náhodne vybraných nešťastníkov sa ocitá vo vnútri zvláštneho objektu zostaveného z miestností v tvare veľkých kociek. Nevedia ako sa dostať von a sú masakrovaní fyzikálnymi silami nadpozemských dimenzií. Panika prerastá v zúfalstvo, zúfalstvo v šialenstvo. (POMO)

Recenzie (323)

silentname odpad!

všetky recenzie používateľa

Myslím si, že tento film si predsa len zasluhuje trošku väčší komentár než ten, ktorý som mu pôvodne venoval. "Hypercube" je dodnes jeden z mojich najmenej obľúbených hororov, ktoré som videl. Pre pochopenie problémov je ale potrebné sa trošku vrátiť na začiatok a niečo si povedať o prvom filme "Cube". Myslím si, že na svoju dobu to bol pre mňa veľmi prelomový film a priniesol celkom unikátny koncept. Dodnes sa mi stáva, že vidím nejaké filmy a mám pocit, že sa snažia opäť obnoviť to, čo nám priniesol prvý "Cube". Takže keď som vedel, že film má pokračovanie, neváhal som a pozrel som si aj to. A hoci sa mi to možno kedysi nezdalo tak hrozné, rokmi neskôr som začal týmto filmom absolútne opovrhovať. Prečo? V prvom rade, už to nie je inovatívne. V druhom rade sú postavy v tomto filme absolútne zrecyklované. Potom je tu fakt, že kým pri prvom filme som chcel vidieť niektoré postavy odtiaľ vyjsť so zdravou kožou, v tomto filme mi boli všetci úplne ukradnutí. Je pravda, že niektoré postavy sú sympatickejšie než iné, no dokopy mi boli osudy všetkých úplne ukradnuté. Okrem toho kým "Cube" predstavil skvelý koncept v jednoduchom filme, tak "Hypercube" to tak neskutočne prekomplikuje, že na konci z toho má divák iba absolútny chaos. A mal som pocit, že si len vymýšľali sami vlastné pravidlá, lebo prečo nie? Najlepšie čo ja na tomto filme je dizajn miestností. No aj tak sa im nedarí prekonať originál. Temné farebné miestnosti pôsobili hrozivejšie než jasne biele žiarivé miestnosti v tejto kocke. Efekty v tomto filme sú otrasné. Viem, že na svoju dobu to bolo asi maximum čo sa dalo, no nemá to na mňa dokopy skoro žiadny efekt. Proste nie. A korunu tomu nasadí absolútne mizerný záver, ktorý dokopy nevysvetlí absolútne nič. V podstate je to ako prvý film, ale oveľa horšie. Vo všetkých aspektoch. Nevidím dôvod, pre ktorý by ste mali toto pozerať. Ostaňte pri prvom filme. Dodnes jeden z najhorších hororov, čo som videl. Hodnotenie: F ()

jondzavid 

všetky recenzie používateľa

Nastavovaná kaša, ktorú pri mojom druhom zhliadnutí zráža najmä hrozný dabing. Už sa dlhšie rozhodujem, či zraziť jednu* alebo nie, ale je to u mňa čistých 50%. Nápaditosť myšlienky jednotky sa stráca, nastupuje silenejšia efektnosť a prekombinovanosť (nie matematiku naozaj nemusím), ale akokoľvek pozerá sa mi to stále celkom fajn a pominiem niektoré záverečné trikové scény akoby 2001: Vesmírna odyssea znásilnila Matrix, ten vizuál zase tak neodpudzuje. Postavy sú horšie zahrané ako v jednotke a niektorým by ste tú smrť dopriali o dosť skorej (a to pomlčím o returnoch). V podstate je to tak prehnane zlé, že to má v sebe roztomilo paranoidnú zábavnosť a ak to človek berie ako béčko, tak tie tri smelo môžu zostať. ()

Reklama

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Oproti jedničce už od začátku velké zklamání. Hovorovou mluvou bych řekl, že to byla debilní sračka, a že vůbec nechápu, že tak debilní sračku může někdo natočit jako pokračování hodně dobrýho a originálního filmu. Prostředí Krychle je sice sofistikovanější a rádoby víc cool, a samotná Krychle už není jen obyčejná krychle nýbrž Hyperkrychle, ale ta naprosto příšerná partička komiků uvnitř s ultradementními kecy a chováním film sráží na úroveň podřadnýho poloamatérskýho videobéčka. Mám rád béčka a blbost scénářů si většinou zvráceně vychutnávám, ale tohle mě vážně nebavilo. Které scénáristické ultrahovado probůh vymýšlelo ty postavy a hlavně dialogy? Samozřejmě pouze řečnická otázka, odpověď mě nezajímá. ()

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

Hlouposti tohoto filmu už se vyrovná jen zábavnost jeho imbecilních dialogů, protože promluvy zdejších postav jsou opravdu neskutečně špatně napsané a navíc pronášené vyloženě prkennými herci. Potenciál látky je skoro nevyužit - nejsou tu prakticky skoro žádné pasti (!!!), taktéž zlé efekty hodně kazí dojem. O blbém závěru se snad ani zmiňovat nemusím. Od jedničky je to obrat o 360 stupňů do vod podprůměru. Jsem ovšem stále zvědav na další pokračování. ()

mis-ko 

všetky recenzie používateľa

Nemôžem povedať, že by som bol sklamaný, to nie. Po chvíli som sa zmieril s tým, že všetky zákerné pasce boli nahradené štvrtým rozmerom a nedočkám sa teda žiadnej gore orgie akou bola povestná úvodná scéna jednotky. Rozhodne by som netvrdil, že dvojka vykráda svojho predchodcu, je určite iná. Keďže matematike nerozumiem, nemôžem pochybovať o teóriách nastolených vo filme a tak si len užívam tie krásne paralely. A kvôli úžasnému českému názvu (kuk na môj profil :-) som ochotný odpustiť aj ten zgurvený koniec. A ešte 1/2* za výbornú minimalistickú hudbu. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (5)

  • Vlna energie, kterou je zabit plukovník Maguire, je ve skutečnosti vytvořena pomocí vysavače nastaveného na vyfukování (aby mu odfouknul oblečení). (Piggsy)
  • Okolo 8. minuty je možné zahlédnout, že Kate (Kari Matchett) má na těle přichycen mikrofon. (Terva)
  • "Rtuť" na konci filmu byla vytvořena programy Real Flow a Real Wave. (Piggsy)

Reklama

Reklama