Reklama

Reklama

James Bond: V tajnej službe Jej veličenstva

  • Česko Ve službách Jejího Veličenstva (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Ernst Blofeld pripravuje vo svojom ústave vysoko v Alpách diabolský plán, ktorý môže byť osudný pre celý svet. Podarilo sa mu totiž vyvinúť smrteľne nebezpečný vírus a chce ho rozšíriť po celej zemi prostredníctvom mladých dievčat, ktoré zhromaždil v neprístupnom laboratóriu. Do Švajčiarska však prichádza James Bond, aby mu tento plán prekazil. (STV)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (537)

genetique 

všetky recenzie používateľa

#6 - Vo filme sú dve Lazenbyho roviny role Bonda. S tou prvou, šarmantného špióna, vždy elegantného a vštko ovládajúceho sa stotožnil celkom fajn, aj keď na zaskakujúceho Seana nemá ani náhodou. Akonáhle sa dostáva do popredia druhá rovina, tá akčná, či už so zbraňami, pomocnými akčnými hračičkami alebo kontaktnými súbojmi, tak tam George rezignuje na plnej čiare. Aj kamera, ktorá sa zdá až iritujúco amatérska sa to snaží zachrániť, nepomáhajú ani extra viditeľné zrýchlené zábery, ktoré totálne uberajú na atraktívnosti. Navyše aj mimo týchto scén je kamera akási pojašene divná, čo ma tiež odrádzalo. K tomu sa pridáva nevkusná romantická vypchávka, ktorú by film o 20minút kľudne ožalel. Takže škoda, asi najslabšia bondovečka. A to mrzí o to viac, že je film v takých prekrásnych scenériách a s tak neotrlým a originálnym scenárom a že posledná polhodinka strašne dobre bondovsky vychytená. 55%. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Producenti narazili a George Lazenby se stal nepřítelem číslo jedna pro všechny fanoušky agenta jejího veličenstva. Jeden z nejlepších scénářů ze všech bondovek byl naprosto zničen hlavním představitelem, který s odstupem času funguje spíše jako špatná kopie klidného Bourna. James musí být trochu jiná káva. Naštěstí to zachraňuje z velké části Telly Savalas jako hlavní záporák. Velká škoda, že na tuhle obrovskou šanci vylepšit Bonda spadla lavina... ()

Reklama

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Jaksi divnej Bond bez šťávy a navíc záporáka hraje Kojak. Lazenby je takovej trochu nemastnej neslanej (ale urcite lepsi nez Timothy Dalton), ale neúspěch filmu je podle mě vina spíš debilního scénáře, vždyť se Bond na konci ožení!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Což se mi k němu ani trochu nehodí. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Naposledy exotické tropické prostredie, tentokrát Alpy. Príjemná kontrastná zmena. Vracať sa k obsadeniu Lazenbyho nemá zmysel, stalo sa, užívajme si túto bondovku aké akúkoľvek inú. Ešte viac ako inokedy tu platí, že scenár je iba šnúrka, na ktorú sú navešané akčné scény. Film je teda poriadne akčný, ale keď sa zamyslíte, ako sú jednotlivé scény pospájané a ako nelogicky sa kvôli tomu postavy musia chovať....no radšej sa nad tým nezamýšľajme, je to Bond. Ťažšie sa tentokrát verí okúzleniu žien hlavnou ušatou postavou, jeho vzťah mi však vôbec nevadil, len ten záver, ten je podľa mňa podraz. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Bond č. 6 - Úvod na pláži je zběsile nastříhaný, ale efektní. Obecně jsem měl se střihem problém. Takové až nesmyslné porcování místy slušně nápaditých scén. George Lazenby sice styl nemá, ale celkově mi nevadil. Problém je s délkou, tu tvůrci přepískli. Peníze ale tenhle „jiný“ Bond vydělal, ač byl docela riskem, o který se nikdo nechtěl znovu pokoušet. Další dobrodružství se tak už zase pevně drželo ověřené formule agenta 007. Kupříkladu ale lyžařské scény v úchvatných scenériích jsou s ohledem na dobu vzniku velmi solidně natočené. ()

Galéria (203)

Zaujímavosti (95)

  • Ve scéně, během níž je Bond knokautován ve své ložnici, byl současně vůbec poprvé v této sérii použit zpomalený záběr. (džanik)
  • Švýcarská armáda každým rokem odstřeluje některé nebezpečné lavinové svahy a produkce lavinu vyžadovala. Svah už byl vybrán, ale než stačili točit, lavina k velkému zděšení spadla sama. Ve filmu pak vidíme kombinaci archívních záběrů, zvláštních efektů a šikovného použití záběrů zblízka a zvuku. (džanik)
  • Scéna, kde Bond (George Lazenby) zjistí, že na něj Tracy (Diana Rigg) čekala v jeho hotelovém apartmá, se od té doby používá jako jedna ze scén při konkurzu na roli Jamese Bonda. (henrycruel)

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (viac)

Reklama

Reklama