Reklama

Reklama

Rozprávka rozprávok

(festivalový názov)
  • Česko Pohádka pohádek (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Divácky vďačný a výpravne atraktívny film, ktorý sa inšpiroval dávnymi fantastickými príbehmi zo začiatku 17. storočia, ako ich zachytil neapolský básnik Giambattista Basile. Traduje sa, že z jeho diela neskôr čerpali všetci slávni európski rozprávkari. V troch príbehoch vystupujú šľachtici a panovníci, princovia a princezné s rôznymi slabosťami, túžbami a trápeniami. Ale sú tu prítomné aj rôzne podivné bytosti, nadprirodzené a čudesné živočíchy. Jednotlivé príbehy ako celok vytvárajú pozoruhodnú barokovú mozaiku s ohromnou výtvarnou kulisou, a to nielen ako jasný odkaz na dejiny umenia, ale aj ako citlivé upozornenie na pretrvávajúce vlastnosti a správanie ľudí. (Art Film Fest)

(viac)

Videá (23)

Trailer 1

Recenzie (232)

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Toto veru nie je moja šálka kávy ... ale ako výborne mi chutila. Prívlastok bizarná vo mne síce vzbudila zvedavosť, ale aj tak som prvých 15 minút bola presvedčená, že to pretrpím. Nestalo sa. Zaujímavé a nevšedné príbehy, naozaj nádherné kostýmy a skvelá hudba. U mňa to jednoznačne vyhral príbeh dvoch sestier. A u vás? ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Pohádka pohádek má nepřehlédnutelný (a díky Desplatovi i nepřeslechnutelný) potenciál stát se další každoroční stálicí vánočního kolovrátkového programu našich obrazovek. Výhradně však na ČT art, protože zdejší pozvolným tempem vedená výprava je nade vše věrná duchu původních předobrazů dodnes dobře známých pohádek, které s laskavostí a přístupností rozhodně nijak nekoketovaly. A právě tato jejich (od/z)vrácená nepřikrášlená a do horroru laděná bizarní tvář je stejně tak fascinující (zvlášť s přihlédnutím k čarukrásným vizuálním kvalitám) jako to není nic, k čemu by usedla celá svátečně naladěná rodina a přežila to bez úhony. ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Včera mi to vyšlo náhodou, nejako som to neplánoval, ale mexická kráska Salma Hayek oslavovala narodeniny, akurát o rok sa dožije 50 tky. Salma si zahrala v kostýmovej rozprávke s nádherným vizuálnym štýlom s depresívnymi a zvláštnymi postavami v perverznom ukotvení, pretože tu hrá Vincent Cassel v trojitom príbehu z rôznych královstiev, kde hrdinovia majú problémy rôzneho rázu, napríklad sestry, ktoré majú už nejaké tie vrásky, tak jedna z nich rapídne omladne pomocou kúzla, a tým pádom sa dostáva do kráľovstva, alebo otec prípraví svojej dcére extrémneho ženícha, ktorý si ju uchmatne k sebe domov ! A taktiež identické dvojičky, ktoré ale nesplodila jedna a tá istá matka ! Výborne spracované sú taktiež kostýmy Massima Cantini Parriniho ! Aj napriek týmto všetkým dovednostiam, ako sú postavy, hudba, kamera, alebo výprava, tak FILM ako CELOK pôsobí nezáživne, divne, odpudivo, miš - maš, neprišiel som na chuť ani jednomu príbehu. Vlastne aj áno, a to u princezny, ktorá sa popasuje s nepriazňou osudu a zneškodní žiarlivého obra, volá sa vo filme Violet, v skutočnosti je to britka s menom Bebe Cave a zároveň s touto pasážou s jej útekom som maximálne spokojný, lebo vtedy je film neuveriteľne napínavý, výborne nasnímaný, ozvučený, takto to malo vyzerať stále a bola by to udalosť dekády, inak zmiešané pocity s určitou spokojnosťou. ()

Helo 

všetky recenzie používateľa

Takhle nějak bych si představoval pohádky psané a G. R. R. Martinem - krev, prsa, sex, stahování z kůže, vnitřnosti... Nicméně výborné momenty a originální nápady pokažené nešťastným formátem. Film je složeninou tří zcela samostatných příběhů, přičemž se tak nějak přeskakuje z jednoho příběhu do druhého, což způsobuje jistou roztříštěnost jednotlivých "pohádek". Samotná finále jednotlivých dějových linií pak vyznívají tak nějak do ztracena, bez pointy a bez pořádného vyvrcholení. Ale má to svojí nepopiratelnou atmosféru, skvělé a občas až téměř bizarní nápady, ve kterých se kloubí humor s neštěstím, hororem a pohádkovou poetikou. Spíše bych si to však uměl představit, jako TV minisérii, kdy každá epizoda se bude zabývat pouze jedním příběhem. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Ohromný film. Keby Grimmovci, Andersen, Dobšinský a Erben žili v súčasnosti, zúrivo by cez Facebook zdieľali, že videli najlepší film v živote. Rozhodne to nie je pre každého, ale ak máte radi rozprávky v ich pradávnej, temnej, bizarnej, niekedy nelogickej a často hororovej podobe, toto je jasný zápis do TOP 5 roka 2015. Fascinujúca spleť príbehov s mystickou atmosférou a veľmi nepredvídateľným vývojom - a rozhodne nie pre deti, je tam veľká porcia nahoty, sexu a krvi. K tomu vycibrený vizuál, od kostýmov , exteriérov (kde to, doriti, točili?!) a dekorácií až po kameru a premakanú kompozíciu jednotlivých scén. Výborní herci a veľmi, veľmi dobrá hudba - darmo, Desplat nezlyháva. ()

Galéria (81)

Zaujímavosti (7)

  • Hrad, na kterém se odehrává příběh krále a jeho dcery Violet (Bebe Cave), je Castel del Monte na jihovýchodě Itálie, založený již v polovině 13. století. (PhilN)
  • Když Violet (Bebe Cave) hraje na kytaru a zpívá, tak vše připomíná slavný obraz od Jana Vermeera „Kytaristka“. (aporve)

Reklama

Reklama