Reklama

Reklama

Paddington nie je obyčajný medvedík. Pochádza z najtemnejších končín Peru, nosí červený klobúčik a viac než čokoľvek iné miluje marmeládové sendviče. Keď zemetrasenie zničí jeho domov, teta Lucy ho pošle do Londýna, aby si našiel novú rodinu. Sám a opustený na paddingtonskej železničnej stanici pomaly zisťuje, že život vo veľkomeste vôbec nie je taký, aký si predstavoval. Našťastie však stretne rodinu Brownovcov, ktorá sa ho ujme aj napriek kategorickému nesúhlasu otecka. Typicky slušný a nudný Brit sa totiž obáva, že zvieratko naruší jeho milovaný pokoj a poriadok. A jeho najhoršie obavy sa už čoskoro naplnia. Kdekoľvek sa ich maznáčik objaví, začnú sa odohrávať neuveriteľné veci. Rozkošný peruánsky medvedík svojimi bláznivými nápadmi obráti ich dom hore nohami a okolo seba šíri nepredstaviteľný chaos a skazu. Svojím úsmevom a dobrým srdcom si však nakoniec získa srdce celej rodiny a všetko zlé sa na dobré obráti. Šťastia a pohoda sa však skončia vo chvíli, keď si hovoriaceho medvedíka  všime zákerná riaditeľka miestneho múzea, ktorá ho chce vypchať a zaradiť do svojej zbierky ako nový atraktívny exotický exponát. (TV JOJ)

(viac)

Videá (24)

Trailer 1

Recenzie (448)

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Roztomilá pohádka s krásně rozanimovaným medvědem, velice příjemným a nepřeplácaným vizuálním zpracováním (lehce připomínajícím filmy Wese Andersona) a skvělým soundtrackem. Je to takové trošku jinačí, humorem a laskavostí typicky britské a staromilské (na rozdíl od za každou cenu moderních amerických pohádek) a jednoduše to pohladí po duši. Jediný výraznější zápor bych viděl v naprosto zbytečné záporačce, která navíc dost okatě kopíruje (vizuálně i motivací) Cruellu De Vil ze 101 dalmatinů. Kvalitních polohraných animáků ale opravdu moc není a spolu s prvním Stuartem Littlem patří Paddington mezi ty nejlepší. ()

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Hezký rodinný film o milém medvídkovi, který se z Peru přestěhuje do Londýna. Je to takový klasický rodinný film, má to hezký příběh, klasického záporáka a vlastně vše co se tam děje, tak vídáme v ostatních rodinných filmech. Je sladké, jaký je Paddington gentleman, nikdy není naštvaný a i když mu je opravdu ouzko, vždy je na každého velice milý. Velice se mi líbí také píseň k filmu od Gwen Stefani - Shine. ()

Reklama

HoneyBunny 

všetky recenzie používateľa

Never go full retard!!! Sama se divím, že v roce 2014 ještě někdo točí takhle naivní filmy - naivní ve smyslu blbé. Chápu, někomu miloučké poselství filmu stačí, ale no tak! Znám spoustu filmů, které cílí na děti, ale nepotřebují od charakterních herců jako Hugh Bonneville, Peter Capaldi nebo Nicole Kidman, aby ze sebe dělali karikatury. Pokud berete Paddingtona jako film pro pomalejší děti pod deset let, tak dobrá, ale nechápu, proč k tomu bylo potřeba tak dobrých herců a drahého CGI (Paddigton sám o sobě vypadá úžasně a Ben Whishaw ho dabuje dobře). Zkrátka tenhle film a já se míjíme, chybí mi nějaký přesah, pomrkávání na dospělé diváky a bohužel i emoce. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Keby mal mať novodobý rodinný snímok zástupcu, jedným z kandidátov by bol určite PADDINGTON. Zábava, ktorá sa môže pochváliť neočakávane dobrými hereckými výkonmi ( Nicole Kidman je na zožratie, pričom si svoju úlohu výsostne užíva ), hodnotami, ktoré sa v dnešnom svete už nenosia a príbehom, ktorý síce zabŕda do klišé, ale pritom svojím vlastným originálnym spôsobom pokračuje v ceste. Deti si tú poslednú hviezdičku rozhodne pridajú. ()

Ded@M@tes 

všetky recenzie používateľa

Trailer ukáže prakticky to nejlepší z filmu a v kině jsem se nic lepšího nedočkal. Jistá podoba ve stylu 101 dalmatinů je značná, místo Cruelly zde v záporné roli Nicole Kidman. Medvědí trdlo a jeho cesta z nejtemnějšího Peru do Londýna, kde se ho ujme rodina Brownových, jenže vše není jako z vyprávění. ( Hodnocení: 6/10 ) ()

Galéria (59)

Zaujímavosti (42)

  • Knihy Michaela Bonda o Paddingtonovi boli preložené do 30 jazykov, po celom svete sa predalo približne 30 miliónov kópií. (megajalec)
  • Medveď okuliarnatý, z ktorého je Paddington vytvorený, pochádza z Peru. (figliar)

Súvisiace novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (viac)

Reklama

Reklama