Reklama

Reklama

Anomalisa

  • USA Anomalisa
Trailer 1

Michael Stone sa veľmi úspešne živí ako životný motivátor, teda ako človek, ktorý i tomu najväčšiemu smoliarovi vysvetlí, ako žiť tak, aby sa mal čo najlepšie a bol v živote šťastný, úspešný a spokojný. Dokáže výborne poradiť iným, ale sám sebe nie. Nevie, čo si má počať. Práve pricestoval do Cincinnati, kde má pozitívne motivovať účastníkov kongresu pre pracovníkov zákazníckych liniek. Ubytuje sa v hoteli, ktorý je rovnaký ako všetky ostatné hotely, ktorými za tie roky prešiel a absolvuje sériu naučených rituálov... Pravdepodobne by túto krízu tak ako obvykle zahnal chlastom a spánkom, keby nestretol Lisu Hesselmanovú, nesmierne plachú obchodnú manažérku, ktorá je jeho veľkou fanúšičkou. Lisa vráti Michaelovi chuť do života, predovšetkým preto, že je iná, vymyká sa z uniformity ostatných ľudí. Paradoxom je, že práve táto neschopnosť zapadnúť Lisu samotnú na sebe nesmierne trápi. Chcela by to zmeniť, ale hrozí akútne nebezpečie, že keď prestane byť anomálnou Lisou, tedy Anomalisou, mohla by stratiť i Michaela. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (143)

HAL 

všetky recenzie používateľa

Jednoduché soustředění na jednu myšlenku a přímočarost jejího sdělení Kafmanovi sluší - jednoduchost a přímočarost tedy v porovnání s jeho ostatními auteurskými projekty, ne ve srovnání s čímkoli ostatním. Přecejen natočit loutkový film o odcizení a osamělosti nezkouší jen tak někdo. Škoda jen že pro hlasové obsazení většiny postav nevybral nějaký neutrálnější hlas - význam jeho zaměnitelné anonymity je jasný, ale takto tu všechny ostatní ženy působí jako transsexuálky, což je další level bizarnosti který imho autorským záměrem nebyl. 8/10 ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Osobne nechápem, ako sa môže páčiť Anomalisa niekomu, kto neprežil, alebo sa aspoň neblíži kríze stredného veku. A nie je chlap. Ale som rád, pretože podľa hodnotení mojich mladších známych vidím, že to tak je. Kaufmann dobre vie, o čom je jeho scenár a prečo je zrealizovaný tak, ako je zrealizovaný. Ak charakterizovať film jednou vetou, tak potom Anomalisa sú také menej hollywodske Madisonské mosty pre klubové publikum. A asi by to chcelo seriál. Polhodinové epizódky zo života Michaela Stonea. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Tohoto roku prvé skutočné maximálne nadšenie z filmu, ktoré musím aj patrične oceniť. "Anomalisa" je podľa mňa jeden z nejlepších animovaných filmov čisto pre dospelých od čias Mary & Max. A hoci má film trošku pomalý rozbeh, tak keď sa dostávame k hlavnej pointe a všetko dostane reálne kontúry a zmysel, zrazu sa to stáva jedným z nejlepších animovaných filmov vôbec. Stop-motion je podľa mňa vynikajúce a veľmi pôsobivé. Postavy v tom, aký príbeh majú podať fungujú fantasticky a pochopíme aj všetky ich črty, ktoré zo začiatku nedávajú zmysel. Naši hlavní hrdinovia? Vynikajúci. Vedú medzi sebou skvelé dialogy a páči sa mi fakt, že Lisa má úplne iný hlas, než všetci ostatní. Všetko tu podľa mňa dáva skvelý zmysel. Od vizuálnej stránky, konania postáv, myšlienok, plynulý sled príbehu... Pre mňa je "Anomalisa" veľmi silný tohtoročný element, a to sme ešte len na začiatku roka. Dúfam, že budú tohto roku aj ďalšie podobné prekvapenia. Odporúčam vidieť.Hodnotenie: A ()

bobstock 

všetky recenzie používateľa

Kaufmanovina, která splnila očekávání. S formou jsem byl spokojen, stop motion působí dnes již zvláštně, tím ale pro mě vyniká mezi tou hromadou digitálních pohádek pro děti. Tohle je rozhodně pro dospělé a každému to nepřijde na chuť, ale kdo má trpělivost a cit, ten prožije spolu s Michaelem Stonem, tolik hledanou vášeň a zakázanou rozkoš. 80% ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Animák pre dospelých z dielne Charlieho Kaumana? Tak na to som bol poriadne zvedavý. Ale napokon som dosť sklamaný... Tá melancholická atmosféra bola na tom najlepšia, ale inak dosť obyčajný a ničím výnimočný príbeh o mužovi s krízou stredného veku a pochybnosťami o sebe samom, do toho primiešaná paranoická dilema o spiknutí sveta á la Truman Show... a to je vlastne všetko. A o tej zámerne chybovej stop-motion animácii sa radšej ani nevyjadrujem. Maximum: 2 hviezdy. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (7)

  • Animace scény, ve které mají postavy sex, zabrala režisérovi Dukeu Johnsonovi půl roku, jelikož měl problémy s tím, aby vypadala realisticky a nepůsobila komickým dojmem. (hansel97)
  • Tento film byl kompletně financovaný prostřednictvím serveru Kickstarter.com. Vybralo se na něj přes 400 tisíc dolarů. Např. za 10 tisíc dolarů jste se mohli stát jedním z producentů toho filmu. (BloodMax)

Súvisiace novinky

51. MFF Karlovy Vary

51. MFF Karlovy Vary

09.07.2016

51. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech před chvílí vyhlásil vítěze cen. A tak nezbývá než se ohlednout za již proběhnutým festivalem, který navštívilo přes 13 tisíc… (viac)

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (viac)

Reklama

Reklama