Reklama

Reklama

Fargo - Season 1

(séria)
USA, 2014, 9 h (Minutáž: 47–69 min)

Tvorcovia:

Noah Hawley

Scenár:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrajú:

Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks, Martin Freeman, Bob Odenkirk, Keith Carradine, Joey King, Russell Harvard, Joshua Close, Gary Valentine (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Prvá séria seriálu sa odohráva v mestečku Bemidji, v Minesote, v roku 2006. Mestom prechádza záhadný Lorne Malvo. S osudmi ľudí, ktorých stretáva, sa pohráva tak, že prevráti dovtedy pokojný život v meste hore nohami. Seriál sa verne drží charakteristického coenovského čierneho humoru, chladnokrvného zabíjania a zimnej minesotskej atmosféry, vďaka ktorým je Fargo už teraz klasikou. (STV)

(viac)

Recenzie (145)

Zajda. 

všetky recenzie používateľa

Lester, is this what you want? Yes or no? Výjimečná podívaná, která diváka ihned zaháčkuje a už nikdy nepustí. Extrémně komplexní scénář (napojení na původní film top!), výborná režie - některé momenty ve mně svým provedením zůstanou na vždy, skvělý černý humor, hutná atmosféra, ale hlavně ďábelský Billy Bob Thorton! Ne že by ostatní herci nějak zaostávali, ale on tu podává fakt životní výkon a jeho Lorne Malva bych označil jako jednoho z nejlepších záporáků napříč všemi médii. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Hltal som to ako jablkové koláče od babky. Veľmi sľubná zápletka pomaly sa rozvíjajúca a komplikujúca sa k mojej veľkej spokojnosti a k veľkej nespokojnosti všetkých zúčastnených. Thornton má veľmi skvelú postavu a berie si z nej každú minútu pre seba. Freeman dokazuje že nie je len Hobitom ale aj pekným psychopatom. Jeho premena je veľmi výrazným a funkčným prvkom. Bavil ma najviac. Inak plejáda výborných hercov, scenáristických a réžijných nápadov - mojžíšové rany - a pekne vygradované finále. Hoci pilot bol vo svojej ťarbavosti a čiernohumornosti o máličko lepší. Ale atmosféra bezchybná. Ďalší silný pilier americkej seriálovej tvorby. 1. séria - 100% ()

Reklama

mm13 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Záver sa mi zdal na niektorých miestach morálne diskutabilný a tiež už príliš za vlasy pritiahnutý (že udalosti boli vyrozprávané presne tak, ako sa stali, to nechápeme doslova, však?), ale inak dobrý seriálový spoločník. Dúfam len, že sa ďalšie série od filmového Farga vzdialili ešte viac. To je totiž v koncentrovanosti toho, čo sa - s maximálnym úspechom - snaží povedať, nedostihnuteľné, vlastne definitívne. Seriálové Fargo, i keď sa snažilo, tam nedošlo ani spolovice. Ako morálne diskutabilné vlastne ani nemohlo... ()

angloumene 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zábavná hra s divákem i vlastními postavami seriálu. Řekla bych, že z nevyslovených narážek snad už ani nejde dostat více pocitů nebo černého humoru. Fargo je ze všeho nejvíc krutě naturalistické, kdy lidé i mrazivá příroda s (téměř) každým dílem překonávají sami sebe a staví tak diváka do nekonečné smyčky WTF momentů. Tentokrát ale v pozitivním, tak nějak užaslém slova smyslu. Fargo je jako celek velice originální, zábavné ale i tak trochu odtažité dílko. ()

Tosim 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

U první řady vám srdce nejrychleji tepe při prvním dílu. Mnoho mrtvých, samý sníh, opravdu zvláštní, až sympatický černý humor, ale pořád jen variace na Coeny. Nakonec si mě ale i tohle Fargo získalo, asi dvou neústupností, stejně jako hlavní ženská hrdinka. Od počátečních sedmdesáti se mé hodnocení na konci ustálilo na devadesáti procentech, to už jsem taky dlouho nezažil! ()

Galéria (84)

Zaujímavosti (9)

  • Kufřík s penězi představující jednu z podstatných částí děje v 1. sérii, má svoji značně pohnutou minulost už ve filmu Fargo (1996), kde svému majiteli také nepřinesl moc štěstí. Jedná se zároveň o jediné pojítko mezi původním filmem a novějším seriálem. (Miro_CZ)
  • Lester Nygaard (Martin Freeman) dostane od agenta FBI Pepperse známou hádanku o farmáři, který musí na lodi přepravit přes řeku vlka, kozu a hlávku zelí. Se stejnou hádankou se musel Martin Freeman jako Tim Canterbury popasovat v epizodě The Quiz britského seriálu Kancl (od r. 2001). (boshke)

Reklama

Reklama