Reklama

Reklama

Najbláznivejší učiteľ všetkých čias nielenže nemá maturitu, ale nedokončil ani základnú školu. A pod budovou gymnázia, kde učí problematických tínedžerov, hĺbi tunel ku skrýši s ukradnutými peniazmi, ktoré tam po lúpeži uložila jeho priateľka.
Zekiho Müllera (Elyas M´Barek) práve prepustili z väzenia. Vedľa Götheho gymnázia, kam jeho priateľka, striptérka Charlie (Jana Pallaskeová), zakopala ukradnuté peniaze, medzitým vyrástla nová telocvičňa. Aby sa Zeki dostal k svojmu lupu, nastúpi na školu ako falošný učiteľ. Zatiaľ čo vo dne bojuje s problematickými adolescentami svojrázne drsným spôsobom, v noci tajne hĺbi pod telocvičňou tunel. Jeho kolegyňa, novopečená idealistická profesorka Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurthová), s prekvapením zisťuje, že na tínedžerov platia Zekiho neortodoxné metódy – napríklad kolektívne sprejovanie vlakovej súpravy. Študenti z obávanej triedy začínajú chápať, že na nového kantora jednoducho nemajú a na povinnom vzdelaní tiež niečo bude. Pod Lisiným vplyvom sa zároveň mení aj drsňák Zeki. Keď konečne vyhrabe zakopané peniaze a poplatí dlhy, zmení svoj pôvodný plán a neodíde do Južnej Ameriky za svojou láskou. Naopak, zvyšok peňazí minie na zasypanie tunela a chystá sa na vysokú školu. K tomu však potrebuje svoje maturitné vysvedčenie, ktoré nemá, keďže nedokončil ani základnú školu Pomôže mu riaditeľka školy, pani Gersterová (Katja Riemannová)? (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (907)

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Nejsem moc velký fanoušek německých filmů, ale tenhle se povedl. Námět není příliš originální a zápletka je taky snadno prokouknutelná, ale tak už to u komedií bývá. Nemá asi moc smysl řešit děj. Snad jen, že tamní děcka jsou skutečně spratci. Film obsahuje spoustu vtipných momentů. Škoda jen, že konec je trochu předvídatelný... Holky taky ujdou. :) "Hledali jsme náckovský poklad." :D ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Nemci to šmrncli hollywoodom, z ktorého si zobrali ten lepší príklad a prekvapenie je na svete. Jednoduchý námet, ktorého obmena tu bola už nespočetne veľakrát slávi úspech. Samozrejme ten by sa nedostavil bez podarenej ústrednej dvojice a najmä množstva a množstva vedľajších postáv, vďaka ktorým film nenudí, charaktery sú rôznorodé, fungujú a tak nieje núdza o nápady a dôvtip. Zo začiatku to trošku smrdelo kameňákovským prívalom vtipov, potom sa však k slovu dostal aj scenár a situačná komika zabodovala. Naozaj to celé skvelo fungovalo a počas celého filmu som si neuvedomil, že pozerám film z krajiny steeloviek a horských doktorov. 80%. ()

Reklama

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Skrz na skrz průměrná komediální záležitost, která efektivně vykrádá zajetou západní konkurenci. Pár gagů, v níž drsný učitel stírá své žáky je sice povedených, o nic víc než standardní jednohubku se však stále netýká. A pět na to ódy jen proto, že tuhle relaxačku překvapivě natočili Němci a ne Amíci, mi přijde trochu mimo mísu. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Když přišly estrády pro náctileté, kdy to po amerických Prcičkách všichni chtěli taky, snesla se vlna kritiky, proto moc nechápu, jak tenhle německý kousek může být v červených číslech. Opravdu v něm nevidím „jednu z nejzábavnějších komedií daného roku“. Ale postupně. Jedno arogantní nevychované pako si odsedělo trest, nyní se vrací pro lup, který je ovšem zakopaný v místě, kde mezitím vyrostla školní přístavba. Světe, div se, je zapotřebí naskočit do školního vlaku coby pomocný učitel. Divoké zvěře v lavicích se nebojí, což vyvolá řadu „úsměvných“ momentů, u kterých se náctiletí možná smějí, ale my dříve narození spíš trpíme a s nestandardními vzdělávacími metodami si ne a ne potykat. Líná mládež se pochopitelně napraví a jistojistě se posune i hrdinova nevraživost s roztomilou husičkou Karoline Herfurth. Svižná režie ještě neznamená, že divák nevnímá jednotlivé situace a školácké dialogy. Koutek mi cukl opravdu jen párkrát. Kdybych chtěl šťourat, dopadlo by to ještě hůř. Takhle mezi ** a ***. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Potreboval som sa trochu uvolniť, zrelaxovať - po včerajšom náročnom dni ( i v kine ), tak som sa rozhodol pre nemeckú komédiu, ktorú som dlhšie zvažoval, pričom je pekne pritiahnutá za vlasy, ale prečo by mi mala uškodiť táto zábavná jednohubka, plná bláznivých vylomenín, s pohodovým učiteľom, akého by chceli mať asi všetci ? Skutočne - šialený film, že som si niekedy pripadal - ako nadrogovaný, ale uznávam, že občasný výplach mozgu je zdraviu prospešný, ale netreba to zase extra preháňať... Viac sa mi k tomu nechce - vyjadrovať. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (23)

  • Keď príde sociálna pracovníčka na návštevu, Zeki Müller (Elyas M'Barek) nalieva vaječný likér. Počas rôznych pohľadov kamery je viečko raz uzatvorené a raz len tak položené na fľaši. (domco10)
  • Auto hlavního hrdiny, Zekiho Müllera, pochází podle značky M z Mnichova. Jeho představitel Elyas M'Barek se v Mnichově narodil. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama