Reklama

Reklama

Únos Freddyho Heinekena

  • Česko Únos Freddy Heinekena (viac)
Trailer 1

Alfred Heineken, jeden z nejbohatších pivních magnátů a pravděpodobně nejvlivnější muž v Holandsku, byl unesen a pouze zaplacení výkupného mu zachrání život. Dny plné ponižování skončili a Heineken je rozhodnutý své věznitele najít a pomstít se... Anthony Hopkins v titulní roli krimi thrilleru podle skutečnosti. (TV Barrandov)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (72)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

"Trošku tomu chybělo takové té thrillerově/akční atmosféry". S tým sa dá na 100% stotožniť. Únos multimilionára a napätie nikde. Akurát sa človek zasmial, ako si Heineken robil z únoscov prdel. De Vriesova kniha bola vraj sprznená, možno práve to bola chyba a ten kúsok, ktorý filmu chýbal na to, aby sa stal výborným thrillerom. Lebo sálala z toho frigidita. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Už prvý Únos Heinekena bol trochu nudný, a tento je na tom podobne. Asi je dosť ťažké zdramatizovať pomerne nudný únos. Nudne to vyzerá pre diváka, účastníci to mali asi celkom iné. Policajné pátranie vo filme úplne chýba, je možné, že bude námetom ďalšieho filmu o pár rokov. Snáď sa vydarí viac. –––– Jsou dvě možnosti, jak být bohatý: Můžete mít hodně peněz, nebo hodně přátel. Ale nemůžete mít obojí. ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Tak nám unesli Heinekena, paní Millerová. Opäť jeden z "nočných filmov", keď ponuka televízie je neuveriteľne plytká, spánok ešte neprichádza a ja namiesto knihy siahnem po ovládači. Nechal som sa zlákať Hopkinsom, príjemne ma prekvapil Jim Sturgess, ale inak je to podľa mňa film bez pridanej hodnoty. Tú faktografiu som si mohol niekde prečítať. Jej vizualizácia iba pospájala nejaké mená s nejakými tvárami a nejakým príbehom. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Už podľa názvu je zrejmé o čom film je, akurát neponúka na situáciu žiaden hlbší pohľad. Iba jednoduchý únos pivného magnáta skupinou chudobných chlapcov, ktorých však má Heineken počas celého väznenia tak akurát na saláme. Má to slušné obsadenie (Anthony Hopkins, Jim Sturgess, Sam Worthington) dostatočne pútavý námet, ale vznikol až príliš štandardný film, ktorý situáciu nespracováva výrazne napínavo, ani dramaticky. Jednoducho rutina, ktorá vďaka zbytočne neprepálenej stopáži nestihne nudiť, celkom svižne utečie, ani nijako po celý čas neotravuje, ale vyslovene nič zaujímavé neponúka, ani po thrillerovej stránke, ani po tej akčnej, ani po dramatickej. Iba také rutinné zobrazenie Heinekenovho únosu. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Film podle skutečné události. Bylo to dobré, divák se dozví, jak se plánoval a jak probíhal únos nejbohatšího muže v Holandsku. Já jsem ani nevěděl, že se něco takového stalo, takže jsem si tímhle filmem rozšířil obzory. Ale přeci jen tomu něco chybělo, možná to mohl být více napínavé, a tak dávám průměrné 3*. ()

Galéria (184)

Zaujímavosti (6)

  • Natáčanie začalo v Belgicku v októbri 2013. Väčšina vonkajších akčných scén bola natočená v Amsterdame. (Arsenal83)
  • Film založený podľa skutočnej udalosti, poskytuje detailný pohľad do únosu, pri ktorom bolo vyplatené vôbec najvyššie výkupné za jednotlivca v histórii a to 35 miliónov holandských guldenov, čo je približne 16 miliónov libier. (robo7773)
  • Willem Holleeder (Sam Worthington) bol kráľom holandského podsvetia a bol zodpovedný za objednanie niekoľkých vrážd, medzi ktoré patrila v roku 2003 aj vražda jeho bývalého najlepšieho priateľa a spoluúnoscu Cora van Houta (Jim Sturgess). Keď bol film uvedený v roku 2015, Holleeder bol vo väzbe a čakal na súdny proces. V júli 2019 bol Holleeder uznaný vinným z piatich vrážd a bol mu uložený doživotný trest. (Arsenal83)

Reklama

Reklama