Reklama

Reklama

On je taký pekný

(festivalový názov)
  • Česko V jeho očích (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Giovana (Tess Amorim) je Leova (Ghilherme Lobo) najlepšia priateľka. Trávia spolu popoludnia pri bazéne, hodnotia spolu momentálnu úroveň nudy a len tak sa pofľakujú. Ich vzťah však nie je na intímnej úrovni. Leo je pomerne uzavretý, nepúšťa si k telu ani svojich spolužiakov vytvára si vlastný svet nezávislý od ostatných. Slepý pätnásťročný Leo je už unavený z ochranných postojov rodičov a je rozhodnutý prevziať kontrolu nad svojím vlastným životom, preto požiada o výmenu školy. Príchod nového žiaka do jeho starej školy však donúti Lea, aby prehodnotili svoju každodennú rutinu. Potom, čo sa spriatelil s Gabrielom (Fabio Audi), musí nájsť spôsob, ako sa vysporiadať s Giovaninou žiarlivosťou. Keď si však Leo začne uvedomovať, čo cíti ku Gabrielovi, začína mať obavy z budúceho vývoja ich priateľstva. (figliar)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (73)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Námet nie je pre mňa nejak zvlášť zaujímavý, aj keď podobných filmov som už videl dosť. Tento snímok mi však prišiel niečím výnimočný. Hlavne tým, ako sa postavil k tejto citlivej téme a ako ju s humorom a s nadhľadom podal divákovi. Bez zbytočného pátosu, sentimentality, ufňukanosti alebo "hlbokomyseľných" múdrostí. Len dvaja chalani, dievčinka a zvláštny trojuholník medzi nimi. Do toho sem-tam nejaké posmešky, viac ani nebolo treba. Príjemná a pozitívna pohodovka. 75/100 ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Jakoby nebylo dost těžké, že je Leo slepý puberťák, který poslouchá klasickou hudbu a chodí do normální školy, on právě začíná zjišťovat, že ho více než dívky přitahuje nový spolužák. Gay romance ze střední je ovšem natočena a zahrána natolik suverénně, že mi nedělalo problém držet jejím hrdinům palce. ()

Reklama

Flego 

všetky recenzie používateľa

Režisér Ribeiro sa zatiaľ venoval krátkometrážnej tvorbe a tento príbeh je "prerábka" jedného svojho kraťasu. Príbeh hovorí veľmi citlivým a decentným sposobom o láske medzi mladými mužmi a ako heterák oceňujem tento prístup. Vzniklo nenápadné dielko, ktoré ponúka čistotu partnerského ale aj priateľského vzťahu. V tomto prípade je jazýčkom na váhach mladá Giovanna, ktorá dokázala dať na oltár najvyššiu obeť bez štipky egoizmu. Zaujímavý film má však aj slabiny a tou je určité naťahovanie deja a tým strata tempa. Tretí komentár. 3+ ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Chvíli jsem měl i pocit, že nemusím ani topit topením, jak mě film stihl ohřát svým obsahem. Každopádně to všechno, co se v tomto filmu objevilo, bylo tak neuvěřitelně lidské a přirozené, že nešlo jinak, než těm klukům fandit v životě takovém, jaký si sami napíšou. Chvílemi to sice bylo o nervy, ale ve své podstatě mě právě tou lidskostí dokázal zaujmout. ()

Defaultovna 

všetky recenzie používateľa

Mimoriadne príjemné a svieže dielko, ktoré zahreje pri srdiečku a opráši spomienky na tínedžerské dialógy vlastnej produkcie. Priznám bez mučenia, že pri záverečnej scéne (v škole) sa mi podarila aj jedna slzička dojatia. A hej, námetom to trochu pripomínalo môj obľúbený Mannen som elsket Yngve (nový chalan v meste, ktorý rozvíri pokojné vody vnímania vlastnej sexuality hlavnej postavy), no vo výsledku je to predsa o dosť iné. U mňa dobré, 8/10. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (2)

  • Mená dvoch spolužiakov (Fabio and Ghilherme), ktorí šikanujú Leonarda sú odvodené zo skutočných mien predstaviteľov hlavných rolí Ghilherme Lobo a Fabio Audi. (dwdb)

Reklama

Reklama