Reklama

Reklama

Keď obyčajný muž zabíja zločincov, aby zastavil násilie, je sám zločincom alebo hrdinom? Zabezpečuje spravodlivosť alebo pácha iba ďalšie krivdy? John Doe (Jamie Bamber) je v očiach niektorých ľudí hrdina, kým iní ho považujú za podlého kriminálnika. Ide o obyčajného človeka, ktorý videl priveľa násilia, a preto sa rozhodol vziať veci do vlastných rúk. Znechutenie zo zlyhávajúceho právneho systému, vďaka ktorému sa najkrutejší zločinci dostávajú na slobodu, ho presvedčilo, aby sa sám stal vykonávateľom spravodlivosti a zniesol zo sveta tých, ktorí si to zaslúžia. Tým sa dostáva na veľmi tenkú hranicu existujúcu medzi spravodlivým katom a chladnokrvným vrahom. (Incantator)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (71)

elanius 

všetky recenzie používateľa

(118/2015) / Austrálčania nezvyknú v thrillerovej sfére zásadne sklamať (až na aktuálny Swerve, ktorý som nezvládol ani do polovice). Znovu tu máme pokus o akú takú originalitu, hlavne v štýle podania príbehu, kde sa skáče na prvý pohlad chaoticky medzi scénami a lokáciami. V skutočnosti je spracovanie hlavne prínosné pre dynamiku filmu, fakt tlieskam za to ako perfektne film odsýpa. Škoda konca, ktorý rozhodne mal byť tvorivejší a ambicióznejší. Námet filmu je skoro mix Dextera a V ako Vendetta čo treba oceniť. (7/10) ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Premisa je výborná. Jeto přesně to, co mám rád. Mezi lidmi se objeví někdo, kdo chce potrestat zlo. Není to nic originálního, ale tohle téma rozhodně není mrtvé a pořád je o čem psát a natáčet. Tady je místy akce na úkor myšlenky, což mi sem tam trochu vadilo, ale ne natolik, aby to film naprosto odsoudilo. ()

Reklama

agentmiky 

všetky recenzie používateľa

Austrálie v poslední době válí.Nejdříve výborný zombie film Wyrmwood a teď se na povrch dostala výborná krimi-detektivka,která mě velmi zaujala.Je pravda,že oproti americkým filmům zde jsou pro nás neznámí herci,ale to mi vůbec nevadí.Docela by mě zajímalo,kolik takový film stál,ale vím,že to nebylo mnoho.Nápad filmu je velmi zajímavý a trochu se podobá filmu Očista,ale celkově se mi John Doe líbil více.Výborný hlavní herec,posledních deset minut mě hodně překvapilo a konec to všechno dovršil.Hodnocení:75% ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Zapálená, tím pádem ani trochu nestranná "agitka" proti současnému systému (policejní, právní, soudní, ale i mediální) spravedlnosti, jež umožňuje jasným zločincům odcházet bez trestu. Reportážní styl, kterým zpětně mapuje řádění a "odkaz" samozvaného "strážce pořádku", čili plodného masového vraha (33 obětí z řad zabijáků, násilníků, pedofilů, atp.), toho času čekajícího na rozsudek, není prezentován špatně, ale mnoho dlouhých, rádoby "dopadajících" či emotivních scén dost nudí a konec to nepěkně béčkově zalamuje. ()

kill-tec 

všetky recenzie používateľa

John Doe se snaží být inspirující a výchovný, což je přesně to, co na tom kazí dojem nejvíce. Zajímavá postava to ovšem je, zřejmě dost silně inspirována Dexterem (?). Přestože víme již od začátku s kým máme tu čest, jeho odhalení pro veřejnost (tu filmovou, nikoli pro nás diváky) si mohli tvůrci ponechat až na jeho dopadení. No a ten konec? Co to sakra bylo? A hlavně proč?! No uvidíme, třeba nám to vysvětlí dvojka... (?) ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v austrálskom meste Melbourne. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama