Reklama

Reklama

Keď obyčajný muž zabíja zločincov, aby zastavil násilie, je sám zločincom alebo hrdinom? Zabezpečuje spravodlivosť alebo pácha iba ďalšie krivdy? John Doe (Jamie Bamber) je v očiach niektorých ľudí hrdina, kým iní ho považujú za podlého kriminálnika. Ide o obyčajného človeka, ktorý videl priveľa násilia, a preto sa rozhodol vziať veci do vlastných rúk. Znechutenie zo zlyhávajúceho právneho systému, vďaka ktorému sa najkrutejší zločinci dostávajú na slobodu, ho presvedčilo, aby sa sám stal vykonávateľom spravodlivosti a zniesol zo sveta tých, ktorí si to zaslúžia. Tým sa dostáva na veľmi tenkú hranicu existujúcu medzi spravodlivým katom a chladnokrvným vrahom. (Incantator)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (71)

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Zapálená, tím pádem ani trochu nestranná "agitka" proti současnému systému (policejní, právní, soudní, ale i mediální) spravedlnosti, jež umožňuje jasným zločincům odcházet bez trestu. Reportážní styl, kterým zpětně mapuje řádění a "odkaz" samozvaného "strážce pořádku", čili plodného masového vraha (33 obětí z řad zabijáků, násilníků, pedofilů, atp.), toho času čekajícího na rozsudek, není prezentován špatně, ale mnoho dlouhých, rádoby "dopadajících" či emotivních scén dost nudí a konec to nepěkně béčkově zalamuje. ()

peiton 

všetky recenzie používateľa

Po Očiste prichádza na krvavú scénu v celej svojej paráde hrdina/zločinec John Doe,ktorý sa riadi starým dobrým pravidlom ,,oko za oko,zub za zub" a priepustku do funkcie mu nepriamo udeľuje vražda jeho dcéry a manželky..Len si tak predstavte modelovú situáciu a síce,mať tak v našom svete takéhoto naoko vzatého odborníka kata/pomstiteľa,ktorý by sa ujal nezištnej spravodlivosti za vás a na vlastnú päsť,ach hned by sa stal svet kľudným miestom.Podrobiť si,sfanatizovať a prikloniť na svoju stranu pol zeme pre ,,dobrú"vec,tak takto to bývalo naposledy za čias Hitlera a toto je LEN film..škoda.V snímke zaznejú strašne správne výroky a ked už pre nič iné,tak aspoň pre tie sa oplatí snímok vidieť.Niekedy mávam neblaho vnútorný pocit,akoby amíci si podvedome želali to,čo si odprezentovali prostredníctvom filmu,pretože američania sú čo?...2 kroky pred nami.Ale netreba sa báť. Ked už nič iné,tento snímok je pre mňa aspoň minimálne sci-fi. ()

Reklama

kulyk 

všetky recenzie používateľa

Těžko okomentovat stručně, ale sáhodlouhé úvahy, informační kompiláty nebo mezifilmové komparace tentokrát ponechávám k exhibování povolanějším cvakloňům. Rozbor filosofické stránky díla, především rozmezí zločin až trest, případně popis bestie, která ve mně dříme a neradno ji budit pácháním příkoří mým bližním, zůstane také stranou. Stejně tak historická přirovnání či moudra o revoluci, upozornění, že naše společnost je tím, čím je právě proto, že jsme právo na násilí předali výhradně do rukou státu.... Udělejte si názor sami, prosím. Nebude to snadné, pokud neinklinujete k jednoduchým, až ukvapeným řešením. ()

SHI-SHA 

všetky recenzie používateľa

První polovina filmu je tak nezajímavá, nezáživná a zmatená, že jsem měl chuť ho vypnout. Pak naštěstí přišly zajímavější scény a hlavně poměrně slušný závěr. Nepovažuji se za filmového znalce, ale měl jsem celou dobu z toho všeho takový poměrně silný amatérský dojem. A nemluvě o tom, že celý film je vlastně vykradený Soudce Dredd. ()

emma53 

všetky recenzie používateľa

Kelly toho zatím moc nezrežíroval, ale tohle si zaslouží ocenit, protože John Doe udržel mou pozornost od první do poslední klapky. Asi bych víc potlačila poselství, které vyčnívalo až příliš a divák není zase takový tupec, aby mu to nedošlo. Například závěrečné finále bylo moc vyhrocené a scénka s Adamem byla příliš dlouhá. Poměrně originální, drsné, aktuální a v každém případě pravdivé konstatování o soudní justici. Po herecké stránce se nebudu moc rozepisovat, ale příště Kelly trochu víc zvažuj výběr. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v austrálskom meste Melbourne. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama