Reklama

Reklama

Louis bol ako malé dieťa poriadny nezbedník. Mal však šťastie, že pred následkami svojich činov dokázal vždy rýchlo utiecť. Všimol si to aj jeho brat Pete, ktorému napadlo, že by Louis mohol využiť svoj bežecký talent na pretekanie. Dotiahol to až do amerického olympijského tímu na hry v Berlíne v roku 1936, kde okrem iných ohromil aj Hitlera. O niekoľko rokov neskôr ohromoval jeho spojencov ako člen posádky amerického bombardéra operujúceho v južnom Pacifiku. Keď počas jednej záchrannej operácie jeho stroj spadol do oceánu, bol Louis jedným z troch členov posádky, ktorí haváriu prežili. Viac ako mesiac strávil v záchrannom člne, kým ho zachránila okolo plávajúca loď. Bohužiaľ táto loď bola japonská. Ocitol sa tak v zajateckom tábore, ktorý pripomínal peklo na zemi. Už tak ťažké podmienky sa ešte viac zhoršili, keď sa ukázalo, že Louis je slávny športovec. Jeho dozorcovia sa ho snažili zničiť. Chceli ho zlomiť, lenže on bol jednoducho nezlomný... (TV Markíza)

(viac)

Videá (44)

Trailer 4

Recenzie (478)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Žeby po Kathryn Biegelow prevzala štafetu chlapských filmov Angelina? Už jej drsný výlet na Balkán vo filme V zemi krvi a medu ma zaujal a na tento film som sa tešil ešte viac. Film sa Angeline opäť vydaril a znova nechápem tie nízke hodnotenia. Že scény na mori boli nudné? Osobne som to videl ako to najlepšie na filme, milujem filmy o prežití. Úvodná prestrelka výborná a dráma v zajateckom tábore veľmi slušne zobrazená. Veľká časť filmu sa výrazne podobá nizkorozpočtovému filmu Against the sun .Rád by som si prečítal aj knihu, dúfam, že sa k nej raz dostanem. Aj keď je film z vojnového obdobia, rozhodne sa nejedná o typického zástupcu žánru a v pohode ho zvládnu aj diváci, ktorí sa vojnovému žánru vyhýbajú. O čosi viac scén by som rád videl s Olympiády v Berlíne a niektoré prestrihy a spomienkové scény by som urobil inak alebo zoradil v inom poradí. S malými zmenami by som filmu dal i plný počet. Takto silné štyri. 80%. ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Skvělý námět na film, který by však v rukou zkušenějšího režiséra vypadal o něco lépe. Tím však nechci říct, že Angelina Jolie natočila vyloženě špatný film, jen je poněkud chaoticky poskládán dohromady a na můj vkus až příliš natažený. Hluchá místa se začínají projevovat zejména při scénách na moři, kde film vůbec nemá spád a vše ubíhá v ubíjející monotónnosti. Nicméně zhruba v polovině filmu se Jolie probere z letargie a začne nám servírovat jeden vypjatý okamžik za druhým a právě v tu chvíli Vás Unbroken chytne a až do samotného finále nepustí. Škoda jen, že tento moment nepřišel dříve, nejlépe hned na začátku. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Vzhľadom na námet som čakal niečo viac. Nemalo to ten dramatický drive ako by sa žiadalo, čo malo samozrejme za následok takmer nulovú emočnú úroveň. Po obsahovej stránke je to snáď zlepenec všetkého možného (aj keď sa vraj ide podľa skutočnej udalosti). Jediné, čo film ponúkne je akási vízia zaujímavého chlapíka, ktorý keď sa zaťal tak zdolal každú prekážku. Ale v konečnom dôsledku toho film veľa nepovie. Na druhú stranu pár momentov zaujalo, čo ťahá film aspoň do toho čistého priemeru. 60/100 ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Louie Zamperini sa stal v Amerike symbolom obrovskej národnej sily, ktorá ho postavila na piedestál hrdinov. Heroický príbeh syna talianskych migrantov nedal spávať spisovateľke Laure Hillenbrand a neskôr ani herečke, režisérke a hollywoodskej sexbombe Angeline Jolie. Akokoľvek vyznieva príbeh pateticky, jeho pravdivosť nepustí. Angelina Jolie však opomenula viaceré fakty a najmä obdobie dospievania pre účely zbytočného sentimentu prikrášlili. V skutočnosti bol Louie Zamperini ako tínedžer zlodej a bitkár a nie len nepochopený nezbedník čeliaci krivdám. Ale to by neboli amíci, keby neurobili aj z teroristu národného hrdinu. Za scenárom stoja autorsky spoľahliví, Oscaroví bratia Coenovci, tento príbeh však nepatrí medzi špičku ich tvorby. Príliš súcitu a úcty k príbehu im šliapalo na brzdu a pod tlakom rešpektu uviazla i Angelina. Psychologizácia postáv pláva na povrchu a ponára sa len občas a zľahka. Tri nominácie na Oscara (kamera, strih zvuku, mix zvuku) už snímke zabezpečili pozornosť, sympatie zaručí intenzita príbehu, záverečné autentické momenty dojmú. A hlavne sa na to proste dobre díva. ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Silný příběh, výborně natočený i zahraný. Překvapil mě (mile) velký prostor věnovaný pobytu v záchranném člunu, bavila mě věrohodná síla ducha, která z hlavního hrdiny vyzařovala od začátku do konce, nepostřehl jsem ani chvilku zbytečného patosu, kterého jsem se původně trochu obával. Všechno bylo lidské, kamera Rogera Deakinse byla krásná jako vždy (obzvlášť se zmíněným sytě žlutým člunem na hladině modrého oceánu si vyhrál), hudba Alexandra Desplata byla tentokrát většinou spíše nenápadná, ale v několika důležitých momentech nepřeslechnutelná, a Angelina Jolie opět režírovala tím eastwoodovským (a snad i trochu spielbergovským) stylem, přehledně, zlehka a tu a tam s nějakým skvělým záběrem, jako bylo třeba připlutí člunu do stínu japonské lodi (zase ten oceán, já vím). ()

Galéria (73)

Zaujímavosti (29)

  • Jak už Zamperiniho příjmení napovídá, jeho rodiče byli z Itálie, přesněji z města Verona, které leží v severní Itálii. (UhLee)
  • Režisérka Angelina Jolie a skutočný Louis Zamperini žili údajne celkom náhodou veľmi blízko seba v rovnakej štvrti Los Angeles. (Arsenal83)
  • Film vychází z biografie sepsané Laurou Hillenbrandovou, která vyšla v roce 2010 pod názvem "Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption". Hillebrandová knihu psala po několik let v těsné spolupráci s Louisem Zamperinim. Biografie byla nesmírně úspěšná, stala se č. 1 v seznamu bestsellerů v New York Times a posbírala mnoho příznivých kritik a nejméně 7 prestižních ocenění. (Tristan Rafael)

Súvisiace novinky

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (viac)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (viac)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (viac)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (viac)

Reklama

Reklama