Reklama

Reklama

Vlčie hory

  • Česko Vlčí hory (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Toto je príbeh o znovuzrodení európskej divočiny, v ktorej vlk, zubor, medveď a ďalšie vzácne zvieratá žijú slobodne, tak ako pred stáročiami. Nahliadnite s nami do nespútaného územia Východných Karpát, v minulosti známeho ako Vlčie hory. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (50)

Carol Pifková 

všetky recenzie používateľa

Úprimne, som týmto dokumentom fakt sklamaná. Nechcela som to v slovenčine v prvom rade, ale slovenské titulky k tomu neboli takže smola pre mňa. Rozprávač znel ako niekto, kto prednáša smútočnú reč na kare. Nie vlastne ani to nie, lebo z toho rozprávania nešli žiadne "emócie", nemá tam plakať alebo sa smiať ale trošku života do toho umierania by nezaškodilo. Dokopy tam nič neukázali (niekedy zas až moc navyše, neviem ako vy ale na penis zubra sa mi príjemne nepozeralo a myslím, že ten záber tam nemal čo robiť) nič zaujímavé, to že tam oni nemohli niekoľko týždňov zachytiť vlka ma vôbec nezaujíma tak to mali postrihať a dať tam vlkov keď ich zachytili a nie ukazovať ich natiahnuté tváre zničené nedostatkom záberov vlkov. Mám rada dokumenty o zvieratách ale videla som jednoznačne lepšie dokumenty zo Slovenska. Je to proste sklamanie. Ale aspoň, že tam bola kunička a melónikové prasiatka a môj milovaný kuvičok. ()

vyfuk 

všetky recenzie používateľa

Skvělý dokument o skvělém místě. Vlčí hory by mohlo být neuvěřitelné místo pro cestu poznání a výpravou mezi dnes již skoro mýtická zvířata. Je to neuvěřitelné, úžasné a dokonalé. Na tomto místě bych opravdu chtěl být a zažít hledání něčeho nového. Mimochodem, úplně skvělý komentář a také hudební podtext. ()

Reklama

coscarelli 

všetky recenzie používateľa

Vytvarne (príroda) dokonala myslienkova rekonvalescencia ukazuje povabne miesta kde stanovacka nehrozi. A to z principu nezclovecenia tejto nadhery. Prijemne zosuladenie hudobnej a pohladovej stranky podvravene harmonickym naratorskym hlasom M.g. vytvara pastvu pre - skoro - vsetky zmysly. Kracam spravnym smerom pan B. (rec. ot.)Kde je dalsi? ()

Gothar 

všetky recenzie používateľa

Veľmi pekný dokument so zaujímavou vizuálnou stránkou. Farby sa mi zdali trochu presaturované, ale vyzeralo to nádherne. Zdalo sa mi však akoby bol obraz dodatočne orezaný z pomeru 4:3 na 16:9, čo v niektorých záberoch narušilo kompozíciu. Dokument obsahuje zaujímavé a z časti jedinečné zábery, má výbornú atmosféru ktorej dosť pomáha vhodne zvolená hudba. Chýba však hlbšia informačná hodnota, v takomto stave je to v podstate iba zostrih z 500 denného výletu. Pokojne to mohlo byť dlhšie. Každopádne aspoň vizuálom a atmosférou sa to celkom dobre približuje eltinej dokumentárnej produkcii BBC. 80 % ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Severovýchodné Slovensko je unikátom s najstarším pralesom v Európe, ktorá už inak nepatrí divej prírode. Napriek viditeľnej snahe celého tímu sa záberov vlkov podarilo natočiť minimálne, väčšinou len pomocou fotopasce, teda bez prítomnosti človeka, ktorému sa plachý vlk vyhne za každých okolností. Ale aj ostatné zvieratá našej domácej prírody stoja za pozorovanie, zubry alebo bobry nie sú bežné. Viac ako na náučnosť sa dokument sústredil na prirodzenosť záberov, teda žiadne lákanie zvierat alebo štylizovanie situácie. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (8)

  • Názov filmu vznikol, keď režisér filmu Erik Baláž pri prehrabávaní rôznych materiálov narazil na starú mapu zo 16. storočia. Na tejto mape nieslo územie Východných Karpát názov Monte Lupi, teda Vlčie hory. (Polcas)
  • Filmári museli čakať na prvý záber vlka pol roka. (corona)
  • Kameraman Karol Kaliský sa ocitol v situácii, keď sa k nemu na metrovú vzdialenosť priblížil obrovský zubrí samec v ruji. Kedže netušil, čo zviera urobí, zdvihol spacák nad hlavu, aby bol vyšší ako zubor, a zubor odišiel. (Polcas)

Súvisiace novinky

Za zvířaty do kina Atlas

Za zvířaty do kina Atlas

30.10.2016

Druhý ročník dokumentárního filmového festivalu Zvířata jsou taky lidi nabídne v pražském kině Atlas celkem 12 projekcí ve čtyřech festivalových dnech. Tématem přehlídky, která proběhne od 10. do 13.… (viac)

AFO 2014: Festival plný hvězd

AFO 2014: Festival plný hvězd

08.04.2014

Měsíc duben patří Mezinárodnímu festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc. Ve dnech 15. – 20. 4. se uskuteční jeho 49. ročník, který diváky vezme přímo ke hvězdám. AFO totiž letos… (viac)

Reklama

Reklama