Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Scott Calvin (Tim Allen) je Santa Clausom už sedem rokov a hoci mu chýba jeho syn Charlie, svoju prácu vykonáva svedomite. Prípravy na Vianoce ešte nikdy neprebiehali na Severnom póle tak hladko, až kým nebol zverejnený zoznam dobrých a zlých detí. Charlieho meno je uvedené medzi "zlými". Scott sa v okamihu rozhodne vzdať kariéry Santa Clausa a vrátiť sa do normálneho života, aby sa jeho syn opäť dostal na zoznam dobrých detí. Snaží sa za seba nájsť dôstojnú náhradu, ale santovský oblek sa dostane do nesprávnych rúk. Úlohy Santa Clausa sa zmocní trestaný zlodej a duch Vianoc upadá. Scott a Charlie musia vyburcovať skľúčených škriatkov, aby zachránili Vianoce. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (4)

Trailer

Recenzie (79)

freddy 

všetky recenzie používateľa

Stále mne to baví. A to myslím zcela vážně. Tim Allen je stále stejně skvělý a děj je i zde velmi zajímavý. Opět je zde střídání míst, na kterých se odehrává děj, opět se zde střídají obrazy ze Severního pólu s lidským světem a opět to funguje. Do toho jsou zde nové originální postavy zoubkové víly, matky přírody, pána času, amora a uspávače. A opět zde nechybí humor a vtip, a to například v situaci, kdy se Scoot Calvin snaží přivolat zoubkovou vílu. Tohle je prostě sranda a je to opět velmi originální a já se opět velmi příjemně bavil. Prostě je to super film a kvalita ani trošku neklesá. A navíc já prostě vánoční filmy miluji a tenhle patří k těm nejpovedenějším. Takže opět tvůrcům tleskám za udržení vysoce nasazené laťky v prvním dílu a jsem rád, že jsem se dočkal pokračování. A už se těším, až uvidím třetí díl... ()

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Druhý Santa Claus tentokrát hledá ženu a v osobě Elizabeth Mitchell našel asi tu nejlepší možnou. Jeho na sílu vytvořený souboj s armádním Santou už tak zábavný není a akční finále se do vánoční komedie také moc nehodí, ale znovu jde o slušnou podívanou. Tim Allen si na Severním pólu našel další ikonickou roli. ()

Reklama

Motinski 

všetky recenzie používateľa

O triedu horšie pokračovanie, aj to s prižmúrenými očami. Väčšina vtipov je trápnych, všetko čo sa odohráva na severnóm póle až moc detinské a o zlom Santovi radšej ani nejdem hovoriť. To bola katastrofa. Po prvých 20 minútach presne viete čo bude nasledovať a ako príbeh skončí. Najpríjemnejšie na filme pre mňa bola interakcia medzi Scottom a Carol. A tým nechcem povedať že tá zrýchlená romantická zoznamka bola niečo super, len oproti ostatným uleteným nápadom vyčnievala. ()

ing.man 

všetky recenzie používateľa

Mělo to celkem spád od samého začátku, v tomhle byla dvojka lepší. Ono taky s trojnásobným rozpočtem oproti prvnímu dílu se už dá dělat slušná výprava. Od prvních záběrů to bylo zřejmé. A zadařilo se, je z toho slušný vánoční blockbuster. Dokonce i malá školička politologie pro děti. Aneb jak prosadit moc. Santa a jeho ČEKA, Paráda. Málo vánoční, ale zábavné. ()

PALINO 

všetky recenzie používateľa

TIM ALLEN sa vracia ako Santa, čo je dobré, no s druhým dielom prichádza aj veľká dávka tuctovosti, čo je zlé. Tvorcovia filmu mali k dispozícií vyšší rozpočet, ale opäť sa im nepodarilo vytvoriť nezabudnuteľný santovský film. Severný pól už ale oproti prvému dielu vyzerá o niečo lepšie, podobne ako vizuálne efekty, no sobovia stále zostali len nereálne animatronickí, ale podobne ako v prvom Santovi sú veľmi zlatí a tentokrát vydávajú aj veľmi milé a vtipné pazvuky. Počas vianočného obdobia je SANTA CLAUS 2 rozhodne filmom, ktorý stojí za zhliadnutie. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (5)

  • V jednej zo scén je možné vidieť, že na zadnej stene v izbe malého dievčatka sa nachádza plagát Disneyho animovanej postavičky Kim Possible. (m.a.t.o.)
  • Peter Boyle si v prvom filme zahral Scottovho (Tim Allen) nadriadeného, pána Whittlea. V tomto a nasledujúcom pokračovaní však už bol preobsadený do úlohy Otca času. (m.a.t.o.)
  • V scéne, kde je Scott na rande s ctižiadostivou speváčkou je možné na jej blúzke vidieť tvár Santu, ktorá patrí Timovi Allenovi. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

The Rock je víla Zubnička

The Rock je víla Zubnička

02.03.2008

Tady už končí sranda. Dobrá, i Arnold a Sly to zkusili v komediích, ale tehdy už za sebou měli pěknou řádku tvrdých akčňáků. Dwayne Johnson se však v akčním žánru nestihl ani ohřát a už je z něj… (viac)

Tim Allen opäť Santom

Tim Allen opäť Santom

16.09.2005

Rodinná komédia Santa Clause, v ktorej sa Tim Allen nedobrovoľne stal Santom, aby objavil a pochopil "ducha Vianoc" a našiel si cestičku k svojmu synovi, sa dočká ďalšieho pokračovania. Predstaviteľ… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené