Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozvedená, s dieťaťom... Eva trávi svoje dni tešiac sa z práce masérky, avšak obáva sa blížiaceho sa odchodu svojej dcéry na vysokú školu. Stretáva Alberta, milého, vtipného a rovnako zmýšľajúceho muža, ktorý žije sám. Ako ich romantický vzťah rýchlo prekvitá, Eva sa spriatelí s Marianne, jej novou klientkou. Marianne je krásna poetka, ktorá sa zdá „takmer dokonalá", až na jednu významnú črtu: príliš nadáva na svojho bývalého manžela. Zrazu si Eva uvedomí, že spochybňuje svoj vlastný vzťah s Albertom, keď sa dozvie pravdu o Marianninom ex. Už ani slovo je ostrá, prenikavá komédia, ktorá vtipným spôsobom báda chaos, ktorý často prichádza, keď sa znovu pustíme do vzťahu. (IFF Bratislava)

(viac)

Zaujímavosti (22)

  • Po vynikajúcich ohlasoch, ktoré získal jej predchádzajúci film Není zač (2010), oslovili Nicole Holofcener dve výkonné osobnosti z Fox Searchlight, ktoré chceli spolupracovať na jej ďalšom projekte. (Pat.Ko)
  • Pri propagácii filmu Oldboy (2013) sa Michaela Imperioliho spýtali, či videl tento film, keďže vo filme hral jeho kolega zo seriálu Sopranovci (od r. 1999), James Gandolfini. Imperioli odpovedal, že videl iba trailer, pretože sa zdalo, že je to najbližšie k tomu, aký bol Gandolfini, a že nemohol zniesť sledovanie svojho zosnulého priateľa počas celého filmu. (Pat.Ko)
  • James Gandolfini zomrel takmer rok po dokončení natáčania a pred uvedením filmu do kín. Gandolfini nikdy nevidel hotový film. (Pat.Ko)
  • James Gandolfini bol pôvodne skeptický ohľadne prijatia úlohy Alberta, pretože si nemyslel, že by mu táto úloha prirodzene sedela. Ironicky, za svoj výkon vo filme získal niektoré z najlepších ohlasov vo svojej kariére. (Pat.Ko)
  • Aj keď bol film pevne zostrihaný podľa scenára, hercov napriek tomu povzbudzovali k improvizácii. (Pat.Ko)
  • Prvou voľbou pre rolu Alberta bol Louis C.K., ale nebol zaujatý myšlienkou účinkovať vo filme. (Pat.Ko)
  • Vo väčšine jej filmov Toni Collette používa americký prízvuk. Avšak v tomto filme používa svoj prirodzený austrálsky prízvuk. (Pat.Ko)
  • Natáčení probíhalo v americké Kalifornii ve městech Santa Monica, Los Angeles a na mezinárodním letišti v Ontariu. Točilo se 24 dní. (Terva)

Reklama

Reklama