Reklama

Reklama

Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej

  • Slovensko Domov slečny Peregrinovej pre neobyčajné deti (viac)
Trailer 2

Vďaka tajomným stopám, ktoré hlavnému hrdinovi Jakeovi zanechá jeho milovaný dedko, a ktoré poodhaľujú tajomstvá iných svetov a doby, Jake objaví zázračné miesto. Toto miesto je známe ako sirotinec – domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej. Jeho tajomnosť i nebezpečie sa začnú prehlbovať akonáhle Jake spozná jeho obyvateľov a ich zvláštne, priam neuveriteľné schopnosti... (Cinemart SK)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (829)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Burton verze 2016. Hollywoodské pohrdání divákem v plné nahotě. Film není špatný, ale vykalkulovaný zcela určitě. Taková ta dnešní sázka na jistotu. Nakonec jsem tuhle taškařici pobral, ale stálo mě to více úsilí než jsem v minulosti vyvinul u podobných Burtonovek. PS: Nenechte se zmást, S.L.Jackson i Eva Green jsou ve filmu poměrně málo a veliký prostor dostávají děti. 55% ()

Hild 

všetky recenzie používateľa

Timu Burtonovi už delší dobu vůbec nevěřím a s nulovým očekáváním jsem šla i na tento film. Možná právě proto jsem v jeho první půlce byla příjemně překvapená. Neříkám, že zrovna uchvácena, ale přišlo mi to jako moc fajn rodinná oddechová zábava. K tomu dopomohla velmi pěkná atmosféra a příjemná hudba. Z filmu pak šla velmi cítit snaha, udělat z toho velkolepou budoucí rodinnou klasiku. Ovšem všechna tahle pozitiva u mě skončila poslední půlhodinou, při které jsem vyloženě trpěla. Ten záporák byl příšerný, nějak to celé přestalo dávat smysl a veškeré kouzlo se vytratilo. Opravdu už dlouho se mi nestalo, že jsem se u nějakého filmu modlila, aby mě někdo vysvobodil a já už to nemusela dál sledovat. Neskutečný propad. Ta třetí hvězda je za tu příjemnou první půlhodinu, ale vím, že film už nikdy nechci znovu vidět. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Domov Perregrínky je taký príjemný, pozerateľný rodinný film, najlepšie na nedeľné popoludnie v telke. Na čom vážne nie je v podstate nič zlé, ak by sa k niečomu podobnému "neznížil" jeden z najväčších vizionárov Hollywoodu. Čo sa stalo, že taká bitka kostlivcov s monštrami a deckami je absolútne nudná a pomrkávanie na diváka, že Burton tu v skutočnosti vzdáva hold Harryhausenovi, je proste iba pózou, to dúfam nevie ani samotný režisér. Predpokladám, že film urobiť family friendly bolo rozhodnutím štúdia a Tim sa len viezol. Dlhá expozícia navnadila, druhá tretina v domove miestami okúzlila, miestami nudila a záverečná časť je čistý bordel v akomkoľvek zmysle slova. Takže budem miernejší a výsledné hodnotenie patrí rodinnému komernčému filmu a nie autorskému Burtonovmu počinu. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Veľmi rozporuplné hodnotenia. Ako vidím film asi spadá do katégórie "Milujem alebo nenávidím", nič medzi tým...Úplne súhlasím s komentom Enšpígla. Ten film má tu moc preniesť vás v čase späť do detských čias a prežiť neuveriteľné dobrodružstvá. Zaujímavý príbeh, navyše cestovanie v čase, to som mal vždy rád a všetky postavy majú nejakú zaujímavú schopnosť, ktorými mi neustále pripomínali X-menov. Celý film je jedna parádna jazda, Od "Karlíka" T. Burton nič lepšie nenatočil. Eva Green je úplne úžasná a obľúbil som si ju ešte viac. S. L. Jackson lieta z filmu do filmu a občas sa to vyplatí. Keď urobil "Buu!" , tak som sa vážne dobre zasmial. Poniektorí tu majú poznámky, že nie je jasné akému divákovi je film vlastne určený. Myslím, že kategória rodinný hovorí úplne jasne, že film je pre každého, kto je rozhodnutý dať mu šancu. Ja som dal a neoľutoval. U mňa plný počet a moje deti boli tiež max. spokojné, takže moje 100% hodnotenie si možte kľudne vynásobiť krát 5 členov mojej rodiny... ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Ďalšie tohtoročné očakávanie dopadlo celkom uspokojivo. Možno som čakal od Tima Burtona trošku viac, ale stále si myslím, že tu máme vizuálne fascinujúce dielko s pá skutočne krásnymi momentkami, no rovnako sa neubránime aj jeho temnej stránke, a v tomto filme je jej skutočne dosť. Preto navrhujem rodičom, ktorí zvažujú vziať svoj šesť-osemročné deti na "Miss Peregrine's Home for Peculiar Children", aby si to ešte poriadne premysleli. Lebo verím, že dievčatko, čo sedelo v kine za nami bude mať z niektorých scénok nočné mory. Ako to viem? Sama to povedala svojim rodičom a v druhej tretine filmu odišli na jej vlastnú žiadosť. Musím povedať ale, že napriek vizuálnemu spracovaniu a pár skutočne zaujímavým postavám sa tento film podľa mňa sústredí miestami na nesprávne miesta, a nie všetky scénky z neho beriem ako reálne. Nebudem dávať spoilery, ale určite poviem, že som hovoril na niektoré momentky - "Tak to je totálna blbosť." Decká ale boli zaujímavé, Eva Green ako pani Peregreenová je výborná a aj mnohé schopností deciek sú super. Okrem toho Samuel L.Jackson je veľmi vtipný ako hlavný zloduch. Celkovo som si film užil, no rozhodne to nie je Burtonov najlepší film. Ale vrátil by som sa k nemu pokojne znovu. Stálo to za ten čas. Hodnotenie: B- ()

Galéria (105)

Zaujímavosti (33)

  • Tim Burton popísal postavu slečny Peregrinovej (Eva Green) ako "strašidelnú Mary Poppins", ktorá mala tiež schopnosť premeniť sa na vtáka. (belinko)

Súvisiace novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (viac)

Reklama

Reklama