Reklama

Reklama

Rómeo a Júlia

  • Česko Romeo a Julie (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Adaptácia klasickej predlohy Williama Shakespeara o mladučkých milencoch z dvoch znepriatelených rodín, ktorých v ich zakázanej láske navždy spojila dobrovoľná smrť. Film v réžii Franca Zeffirelliho získal dva Oscary a množstvo ďalších cien a dodnes je považovaný za najlepšiu a najvernejšiu filmovú verziu nesmrteľnej predlohy. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (298)

MrPierc 

všetky recenzie používateľa

I když se ve filmu mluví starým slovem, tak se povedlo prostředím, herci i chováním oslovit dnešního diváka - tedy mě. Vášeň mezi mladou dvojicí přímo tryská. Zamilovanost a láska v tom nejkrásnějším věku vzdoruje proti všem. Neb tragédií končí tento skvost od Shakespeara. Olivia Hussey nejkrásnější ! ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Tak čo je veľa, to je veľa. Toto niesu emócie, toto je obyčajné šialenstvo až sebaparódia. Nadrozmerné herecké prehrávanie, kvílenie, proste všetko, len nie výkon hodný nesmrteľnej romance. Ak sa nesie v podobnom duchu aj pôvodný Shakespeareov príbeh, tak potom teda nič moc na tú slávu. Ak ste zamilovaní pridajte si jednu, dve hviezdičky a ak ste cynik, tak potom mínus jednu dolu. ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Verzii Romea a Julie je zfilmovanych viac nez dost, avsak ja som videl zatial len dve verzie. Od Baza Luhrmana s DiCapriom z roku 1996 a tuto, o ktorej mnohi tvrdia, ze je zrejme najlepsia. Pokial s DiCapriom sa odohravala v sucasnosti, tato bola zobrazena presne tak, ako som ju uz dlho tuzil vidiet, teda s krasnou vypravou, kostymami, ale aj velmi peknou hudbou. Mozno bola v niektorich scenach minutaz na mna trosku pridlha, pretoze ked uz som presne vedel, ako sa to skonci, tak som chcel trosku plynulejsi dej, ale tak aj tato verzia je velmi krasna. Film ziskal sice dvoch Oscarov za kameru a kostymy, avsak bol nominovany aj za najlepsi film a reziu, pricom v oboch kategoriach mal väcsie stastie rodinny muzikal OLIVER! (1968) od rezisera Carola Reeda. ________ Leonard Whiting - (Romeo) +++ Olivia Hussey - (Julie) +++ John McEnery - (Mercutio) +++ Milo O'Shea - (Friar Laurence) +++ Pat Heywood - (Opatrovatelka) +++ Robert Stephens - (Princ z Verony) +++ Michael York - (Tybalt) +++ Bruce Robinson - (Benvolio) +++ Paul Hardwick - (Lord Capulet) +++ Natasha Parry - (Lady Capulet) +++ ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Skvostný film. Je vlastne dobré, že sa objavuje tak zriedka v programoch televízií. Podčiarkuje to jeho výnimočnosť a z každého zhliadnutia urobí menší sviatok. Pri takýchto dokonalých výtvoroch sa snažím nájsť na nich aspoň maličkú chybičku pre pokoj v duši. Aj som našiel, a to dokonca dve. Prvou je dabing (nemám na mysli jeho kvalitu, ale som zvedavý, ako znie originál) a druhou to, že tento film nemám medzi desiatkou najobľúbenejších. Tú idem hneď odstrániť. A na Vianoce v roku 2013 sa mi splnilo aj druhé prianie, keď RTVS uviedla otitulkovanú verziu. Okrem iného ma presvedčila, že dabing je okrem poskytovania obživy inak nepoužiteľným hercom škodlivá záležitosť. ()

01Zuzana10 

všetky recenzie používateľa

4 hviezdy. Ale keby tam nebola taka nadherna hudba, na tu dobu /70.roky/ dost kvalitne kostymy /bo este som nevidela film z tej doby, kde by sa snazili vytvorit verne kostymy k danej dobe a boli by uspesni/ a... mozno keby nedali takeho krasneho Romea /som strasne na polodlhe vlasy:D/, mozno bych dala menej. Ale nie.. ja proste Shakespearovi nemozem dojst na chut. Toto je priliz sladke a.. film v niektorych castiach priliz bujary... ale inak. keby sa dalo ubrat cukru a dat i trosku inej zapletky /nielen ten divny vztah medzi R+J/, mozno by sa mi to vice pacilo. Jo.. ale to by uz nebol Shakespeare.asi :) ()

Galéria (68)

Zaujímavosti (19)

  • Olivia Hussey o nahej scéne ešte v auguste 2018 pre Fox News povedala: "Natočili sme to na konci filmu. Takže v tom čase sme už boli jednou veľkou rodinou. Nebol to taký veľký problém. A Leonard sa vôbec nehanbil! Uprostred natáčania som aj zabudla na to, že nemám na sebe oblečenie." A následne pre Variety tiež bránila túto scénu s odôvodnením, že to bola výzva, pretože "nikto predo mnou to dovtedy neurobil". 4 roky na to však podala žalobu na Paramount, že sa cíti zneužitá a vykoristená. Prípad bol zamietnutý na Najvyššom súde v Los Angeles 25. mája 2023. (Arsenal83)
  • Když Romeo (Leonard Whiting) zabije Tybalta (Michael York), je v jednom záběru košile od krve na pravé straně, ale v dalším záběru je košile s krvavým flekem na straně druhé. (Hans.)
  • Zejména díky obsazení 15leté Olivie Hussey (Julie) a některým jejím scénám byl snímek v USA přehodnocen z původního ratingu G na PG. (Terva)

Súvisiace novinky

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

15.06.2019

Slavný italský scenárista a režisér Franco Zeffirelli zemřel ve věku 96 let. Zprávu médiím potvrdil jeho syn. Zeffirelli byl známý především adaptacemi Shakespearových her a taky pojetím klasických… (viac)

Reklama

Reklama