Reklama

Reklama

Žena v klietke

  • Česko Žena v kleci (viac)
Trailer 1

Po tragickej prestrelke, pri ktorej jeden z jeho kolegov zahynul a ďalší ochrnul, bol komisár Carl Morck preložený na novozriadené Oddelenie Q, ktorého úlohou je vytriediť nevyriešené a odložené prípady. Jeho jediným kolegom v pivničných priestoroch je nový asistent Assad. Napriek výslovnému zákazu Morck takmer okamžite začína na vlastnú päsť riešiť prípad populárnej političky, ktorá pred piatimi rokmi záhadne zmizla počas plavby na trajekte. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (449)

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Kvinden i buret v sobě perfektně kombinuje drsné severské kriminální rysy a příběh, jenž bez příkras a zbytečných odboček míří ke svému šokujícímu rozuzlení. Režisér Mikkel Nørgaard se sice drží osvědčených, byť místy fádních postupů, nicméně ani to mu nezabránilo v tom, aby stvořil hutnou kriminálku, při níž nebudete napětím téměř dýchat. Skvělá práce! ()

Morien 

všetky recenzie používateľa

Je pravda, že to přirovnání k televiznímu pilotu není úplně od věci. Jinak film nabízí podivuhodnou kombinaci absolutního chladu a barevně stylizovaného slow mou melodramatismu, a slovo "podivuhodnou" myslím zejména tak, jak vůbec někoho napadlo smotat tyhle věci dohromady. Za kamenným obličejem Nikolaje Lie Kaase každopádně kamkoliv. ()

Reklama

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Všechny 4 filmy této krimi série jsou si dost podobné. Po čase vám příběhy splývají, nicméně to neznamená, že by nebyly dobré. Právě naopak. Jedná se o velmi kvalitní kriminální příběhy, kterým dala základ knižní předloha. Filmové zpracování je syrově severské, ústřední dvojka charizmatická, nechybí napětí a nečekané zvaty. Mně osobně nejvíc nadchli Zabijáci (85%) a Složka 64 (80%), těsně za nimi jsou zbylé dva kousky Vzkaz v láhvi (70%) a Žena v kleci (70%). ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Bez zbytočných spoilerov, bez vyzradenia pointy - zaujímavá, severská - detektívka s kvalitnou ústrednou dvojicou vyšetrovateľov v novo - otvorenom oddelení Q, kde najprv prvý kolega, tvrdohlavý, ale zásadový detektív Carl stratil v akcii kolegu, tak teraz je preložený práve na nové oddelenie, kde mu pripadne nový kolega, asistent Assad. Na tomto oddelení sa otvárajú staré - nevyriešené prípady, keď Carla zaujme prípad zmiznutia Merete Lynggaardovej, ktorá za záhadných okolností zmizla, pričom svedkom bol jej trochu pribrzdený brat, menom Uffe. Mimochodom, Merete je politička, a tak sa vynárajú otázniky, kto to ma na svedomí, kto má v tom prsty ? Libanonský herec Fares Fares ( nechápem, ako môžu mať títo ľudia rovnaké meno i priezvisko: Abdullah Abdullah a pod ), je chválitebný ako Assad, ktorý povzbudzuje, inak depresívneho kolegu Carla Mørcka, predstaviteľ Nikolaj Lie Kaas, dánsky herec vštepil svojej postave veľký intelekt a odhodlanie vypátrať skutočnosti, keď problémy sa dostavia tak, že najvyšší im bude hádzať kolená pod kolená... Dobrá detektívka s dobrou atmosférou, akú severania dokážu sprostredkovať, po záverečných titulkov budete vskutku spokojní, nie je to zlý film, ani nijako svetoborný, ja by som usúdil ako lepší priemer, kde sa teším na pokračovania dobrodružstiev detektívov na striebornom plátne, lebo do literatúry sa pustiť nehodlám, kde si myslím, že by to bolo asi zaujímavejšie, ako sledovať to na plátne, ale nakoniec: Skúste to, nič za to nedáte, len 90. minút voľného času, ktorý nebude stratený, zahodený, ... ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Detektív Carl je potom, ako nezvládne jeden so zákrokov, preložený z kriminálky na oddelenie "Q". Jeho úlohou je definitívne "odklepnúť" už tak "jasné", uzavreté prípady. Jeho novým kolegom je neskúsený inšpektor Assad, ktorý doposiaľ pečiatkoval spisy. Carl spočiatku nie je nadšený týmto krokom nadriadeného, no potom ako sa pustí do vyšetrovania 5 rokov starého prípadu, údajnej "samovraždy" političky Merete Lynggardovej, dostáva sa opäť do pracovného "laufu". Podarí sa novým kolegom vyšetriť tento zdanlivo "zabudnutý" prípad? Vôbec nie špatná kriminálka s jednoduchým, "prostým" príbehom pre nenáročného diváka. Nič komplikované s pomerne jasným spôsobom rozuzlenia. "Kvinden i buret" je ideálna oddychovka pred spaním čo nijak neurazí. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (9)

  • Když si Uffe Lynggaard (Mikkel Boe Følsgaard) namáčí ukousnutý párek v hořčici a kečupu, tak v dalším záběru je tentýž párek nedotčený. (moznazitra)
  • Herec Fares Fares v skutočnosti žije vo Švédsku a pre úlohu Asada sa musel naučiť po dánsky. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (viac)

Reklama

Reklama