Reklama

Reklama

Kúzlo mesačného svitu

  • Česko Kouzlo měsíčního svitu (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Príbeh zasadený do 20-tych rokov na honosnej riviére na juhu Francúzska, Kúzlo mesačného svitu od Woodyho Allena je romantickou komédiou o majstrovi kúzelníkovi (Colin Firth), ktorý sa snaží označiť psychické médium (Emma Stone) za podvrh. Čínsky mág Wei Ling Soo je najoslavovanejším kúzelníkom svojej doby, ale len málokto vie, že v skutočnosti ide o Stanleyho Crawforda (Firth), mrzutého a arogantného Angličana s nekonečne vysokou mienkou o sebe samom a averziou na falošné tvrdenia spiritualistov, ktorí si myslia, že dokážu predvádzať skutočné čary. Presvedčený dlhoročným priateľom, Howardom Burkanom (Simon McBurney), sa Stanley vydáva na misiu do Côte d'Azur, sídla rodiny Catledgerovcov, aby odhalil zvodnú mladú jasnovidku Sophie Baker (Stone) ako podvodníčku. Už od svojho prvého stretnutia so Sophie ju Stanley odmieta ako nevýznamného drobca, ktorého dokáže bez problémov spochybniť, vysmievajúc sa z dôverčivosti celej rodiny. Avšak na jeho veľké prekvapenie a sklamanie, Sophie dosahuje viaceré úspechy v čítaní mysle a ďalšie nadprirodzené počiny, ktoré sa vymykajú všetkým racionálnym vysvetleniam. Onedlho sa Stanley prizná svojej milovanej tete Vanesse (Eileen Atkins), že začal premýšľať, či Sophieine schopnosti môžu byť naozaj skutočné. Ak by to bola pravda, Stanley si uvedomí, že všetko by mohlo byť možné a celý jeho systém viery by sa zrútil. To, čo nasleduje, je séria udalostí, ktoré sú čarovné v každom význame tohto slova a nakoniec najväčším trikom, ktorý Kúzlo mesačného svitu predvedie, je ten, ktorý nás všetkých poblázni. (Continental film)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (346)

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

Nie každý skeptik musí byť cynik. Nie každý génius je charakteristický len logickým myslením a neschopnosťou bláznivo sa zamilovať. Aj keď nie som veriaca, tak ako Woody Allen verím v jediný zázrak, verím v lásku. Láska je mojím náboženstvom a mojím vyšším princípom. Možno to znie sentimentálne, alebo dokonca pateticky, ale nech:) ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Tady se zřejmě hodně oprašovalo a vytahovalo to, co dřív fungovalo, nebo se kdysi nepoužilo. Woody Allenovi bude letos osmdesát. Vidina odpočinku je mu cizí, s železnou pravidelností nás každoročně těší inteligentním, příjemným a neuspěchaným kouskem. Tentokrát to nicméně není na nějaké velké aplausy, na filmové ceny a bohužel ani na obyčejný obdiv obyčejného diváka, který to s ním každý rok zas a znovu zkouší. Příběh tentokrát vystavěl hodně mechanicky, k postavám to netáhne, dialogy nevolají po tom, abych si je chtěl přehrát znovu. Chybí konflikt, chybí pořádný příběh. Místo toho tu máme pouhá nedorozumění a nemalou tvůrčí lenost, která jakoby nechtěla překročit hranici průměru. Co si budeme nalhávat (a to zdůrazňuji, že stále má můj obdiv), ale kupříkladu Poznáš muže svých snů, Jasmíniny slzy, Užívej si, co to jde nebo Kasandřin sen zajímali a lákali už jen díky hercům, chronické nostalgii nebo právě jménu režiséra. Jinak šlo o plácání se ve stereotypech a osvědčených motivech. Jeho filmařský turismus mi navíc úplně nesedí, často v tom nic „navíc“ nenacházím. Tentokrát se vrací k oblíbenému tématu – odhalování falešných médií – znovu prostřednictvím sarkastického skeptika, kterému poplete hlavu mazané děvče. Jenže v případě Allena by to chtělo nějakou pořádnou výzvu. A k těm osmdesátinám ještě jeden slušný filmový nádech!! ()

Reklama

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavé... Po I Origins tento týždeň u mňa už druhý film, ktorý stavia do konfrontácie vedu so spirituálnym svetom. Vynikajúce kostými a ešte lepšie dialógy! Woody Allan sa mi pomaličky dostáva pod kožu...Ale dobre, že v tom nehral, lebo na stopercent by svojimi blbými kecmi a trápnymi vtipmi poslal celý film do hoven! ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Hmm hmm, opäť nastáva dilema voľby medzi tromi až štyrmi hviezdami. Za najväčšie klady Kúzla mesačného svitu považujem určite fantastického Colina Firtha, ktorý viac menej ťahal celý film sám, obstojnú Emmu Stone a vynikajúci soundtrack, ktorý sa vám zapáči už počas úvodných titulkov. Ááá vlastne keď tak uvažujem, zostanem skôr pri tých troch hviezdach. Woodyho nový počin je pekný, naozaj príjemný snímok, ktorý neurazí, ale nie je to ani nič, z čoho by ste s prepáčením padli na hubu. ()

nunka 

všetky recenzie používateľa

Woody si pilne plní kompulzívnu snahu natočiť každý rok nový film. Niekedy to vyjde lepšie, inokedy horšie. Tentokrát milá, jednoduchá a dobová jednohubka na jedno popoludnie. Woody v sebe nezaprel romantického ducha, aj keď sa na scéne nič mimoriadne neodohráva, vďaka hercom a celkovej atmosfére sa na to skutočne dobre pozerá. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (7)

  • Během jednoho z několika výletů Stanleyho (Colin Firtha) a Sophie (Emma Stone) zmiňuje Stanley jako svoji nejoblíbenější symfonii "Beethovenovu sedmou" a její houslové party. Přesně tato symfonie a tyto houslové party hrají v pozadí finální scény filmu Králova řeč (2010), když Král Jiří VI (Colin Firth) čte 3. září 1939 svůj projev. (baribal)
  • Natáčení probíhalo na jihu Francie. (Terva)

Súvisiace novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (viac)

Reklama

Reklama