Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zem je ešte mladá a pod nadvládou démonov a ohňa. Mladý, udatný a krásny barbar Kull (Kevin Sorbo) sa zvláštnou hrou osudu stane kráľom veľkého národa krajiny Valusia po tom, ako zabije starého kráľa. Trón si však musí chrániť, a to najmä pred kráľovnou Akivashou (Tia Carrere), ktorá vstala z mŕtvych a ktorá povolala svojich démonov na vojnu proti Kullovi v snahe ovládnuť planétu... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (156)

PALINO 

všetky recenzie používateľa

Kull dobyvateľ je fantasy béčko ako sviňa a od dokonalého filmu má na míľe daľeko, ale kedže mám rád fantasy a film sa natáčal na Slovensku, vcelku ma bavil. Kevinovi Sorbovi, nech sa snaží akokoľvek, to moc nejde a v mojich očiach je len Herkulom s iným menom. Občas zaujme orchestrálna hudba, ktorá ponúka celkom pekný motív, no prítomnosti elektroniky v niektorých scénach som nevedel prísť na chuť. Barbar Conan to teda určite nie je. ()

Vojcl odpad!

všetky recenzie používateľa

Hodně slabá napodobenina Barbara Conana, která však legendární fantasy nesahá ani po kotníky.. Špatně natočené i zahrané. Kevin Sorbo měl raději zůstat u reklam na Jim Beam a neplést se do skutečné filmové tvroby. Tia Carrere je sice sexy, ale hrát také moc neumí a celkově jsem na tomhle "veledlíle" nenašel vůbec nic pozitivního. Zbytečná ztráta času.. ()

Reklama

Taron 

všetky recenzie používateľa

Můj oblíbený film z dob mých devíti, desíti let. Vzpomínám si, jak jsem nemohl usnout, protože jsem měl pořád před očima stvůru právě z tohoto filmu:). S odstupem času samozřejmě musím konstatovat, že celý počin Johna Nicolella je ve skutečnosti spíše k smíchu. Avšak za ty zážitky z raného dětství dávám 50%. ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Rocková fantasy, kde s každou bojovou scénou začne odrazu burácať hardrocková muzika :-) Prišlo mi to trochu trápne. Rovnako špeciálne efekty (veď v roku 1997 vznikol aj Titanic), ale budem tolerantná. Kull Dobyvateľ sa nehrá na nič viac, než jednoduchú akčnú fantastiku žánru meč a mágia. Potešila aj krásna Karina Lombard (na Tiu Carrere netrpím:-). ()

Markussis 

všetky recenzie používateľa

Opravdu vostrej film se vším všudy. Takto se to dá jistě po letech s jistým nadhledem popsat. Avšak v době vzniku, tedy v devadesátých letech, to všichni mysleli smrtelně vážně, viz husté hardrockové nářezy při soubojových scénách. A to je právě z dnešního pohledu ta největší legrace. Takovýto druh filmu se již podle dnešních měřítek nedá brát vážně, ovšem jako silná sebeparodie funguje bezchybně, ačko-li to tvůrci nezamýšleli. Film tedy dodnes přežil né jako vážný, avšak nýbrž jako směšný projekt právě díky tomuto paradoxu. Dá se tedy říci, že do sebe stále, byť nechtěným způsobem, něco má. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (9)

  • Postava, ktorú hrala Tia Carrere - Akivasha - pochádza z románu "Hodina draka" Roberta E. Howarda, autor Conana. (m.a.t.o.)
  • Pri nakrúcaní prekonal Kevin Sorbo sériu mŕtvic. Lekári zistili, že prekonal tri oddelené náhle cievne mozgové príhody. „Mal som pocit, ako keby som sa zmenil z mladého atléta na starca,“ opísal svoje trápenie herec. (kacer4)
  • Počas nácviku bojových scén sa Kevin Sorbo porezal. Na jeho žiadosť boli skutočné meče nahradené replikami. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Další fantasy geroj chystá návrat

Další fantasy geroj chystá návrat

24.11.2009

Údajně povedený /233940/>Solomon Kane si pořád ještě nenašel amerického (a světového) distributora, nového Conana začne Marcus Nispel natáčet až na jaře v Bulharsku, ale už jsou tu plány na… (viac)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené