Reklama

Reklama

Režisér snímok District 9 a Elysium vám prináša príbeh výnimočného robota, z ktorého urobia smrtiacu zbraň... Režisér Neill Blomkamp prichádza s nadčasovým projektom, ktorý sa nepochybne zaradí medzi najvýraznejšie filmy roku 2015. Dej sa odohráva v blízkej budúcnosti, kedy sa humanoidné roboty stali novými strážcami zákona a poriadku. Sú neomylní, presní a nekompromisní. Jeden z nich je však iný. Chappie je výsledkom ojedinelého experimentu, zásadným zlomom vedeckého výskumu. Tak ako všetko, čo je na tomto svete jedinečné, aj Chappie musí bojovať o prežitie... a to aj napriek tomu, že je zázrakom evolúcie, na ktorý sme tak dlho čakali. (Itafilm)

(viac)

Videá (8)

Trailer 2

Recenzie (1 037)

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Scifi v přímém přenosu, aneb další eskapáda Blomkampa, milovníka ulítlostí. Zatímco District byl originální a Elysium alespoň technicky opulentní, Chappie nemá pořádně ani jedno, ani druhé. Sice na diváka roztomile a zároveň pěkně nablble pomrkává, ale v zásadě nabídne klišé a průměrné emoce. S hlavním robotím protagonistou budete sympatizovat jen ve chvílích, kdy roztomile říká "fuckmother", potažmo filozofuje se svým neménně roztomilým tatínkem a maminkou. Jinak je to totiž tuctovka která nemá moc co nabídnout. Akce málo, Hugh Jackman v prapodivné roli, která mu nedává moc prostoru a Sharlto Copley, místo toho aby pobíhal na place a házel svoje geniální psycho hlášky a ujeté ksichty, je v plechové bedně. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Blomkampov najosobitejší film, v ktorom je najvýraznejšie cítiť jeho odkaz a vstýčený prostredník konvenciám hollywoodskeho mainstreamu. Je škoda, že jeho štýl sa v tomto prípade neprekrýva s tým mojím, pretože toto bol podľa môjho názoru výrazne film, ktorý si Neill natočil ako splnený sen, viac-menej sám pre seba, s totálnou stávkou na rebéliu a alternatívu po každej stránke - či už vizuálnej, hudobnej, hereckej, či scenáristickej. Ťažko sa mi komentuje film, ktorý priniesol niečo úplne iné ako sľuboval, navyše scenár si z nás a logiky robí "dobrý deň" a miestami je to až infantilne debilné. Ja som hlavne rád, že sa film podarilo v kinách zaplatiť a tak sa nemusíme báť o Blomkampovu budúcnosť. Snáď príde znova s ničím osobitým, ale bude točiť pre divákov, nielen pre seba.50%. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Na úvod rád vyvrátim slová užívateľa Marigolda o tom, aby si Blomkapm dal pauzu. Nie žiadnu si nedávaj a toč Blomkapm, toč! Aj do tretice Blomkamp skvelý. Rovnako ako jeho predchádzajúce filmy District 9 a Elysium je aj Chappie plný násilia, akcie, neopakovateľného a ihneď rozpoznateľného rukopisu so značkou "Blomkamp". Ok, District 9 je neprekonaný a asi dlho nebude, ale Chapieho by som kvalitatívne prirovnal k Elysiu. Blomkamp všetkými troma svojimi filmami povzniesol žáner sci-fi. Je tu mnoho kritikov, popravde neviem, čo ste čakali od sci-fi s robotom. Kritizuje sa i účasť H. Jackmana v zápornej úlohe, no ja si myslím, že to zvládol dobre. Vo filme je jasne deliaca čiara medzi dobrom a zlom a aj preto to trochu pripomína rozprávku. Herecky nestíhali skôr gangstri Ninja a "Mama" , ale po zistení, že ide o spevákov im to odpúšťam. Čo neuhrali herecky dohnali charizmou a podivným zjavom. Po technickej stránke skvelé, nemám čo vytknúť. Chappie je skvelý, či už ako nesmelý "detský" robot, alebo neskôr ako ostrieľaný gangster -robot. Humor na túto tému mi sedel a celkovo bol vo filme fajn. Pobavil ma odkaz na Forresta Gumpa i Chappieho gangsterské ťahy. Jediný problém som videl v tom, že Chappie delil svoje sympatie a kamarátstvo medzi štyri osoby, čo môže vyvolávať dojem, že chýbalo väčšie puto medzi postavami. Zimmerova hudba opäť bezchybne šľape a ja som od filmu dostal takmer všetko, čo som od neho očakával. Teším sa na ďalší Blomkampov nárez! 80%. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Peklo na zemi. Odporné postavy (kladné, aj záporné), nechutní herci (hlavne Yo-Landi a Ninja, ale aj Jackman a Weaver sa snažia, aby boli čo najhorší) a neznesiteľný robot . Už ani typicky blomkampovská "špinavá" vizuálna stránka ma po Districe 9 a Elysiu začína unavovať. V blbom scenári je najpozitívnejšou postavou vyložene hlúpy robot ubližujúci bezbranným civilom, ktorí mu nikdy nič neurobili. Toto si v mojich očiach fakt nezaslúži ani len mizerné 2* a to už je vážne čo povedať. ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Já mám rád Die Antwoord a jejich vizuály, tady hrají sami sebe, a je to hodně silnej product placement, ale ani jejich účast a ten JAR gangsta sh*t tady nemá ty správný koule. Nebavilo mě dívat na odfláklou nedomyšlenou sci-fi s pěkně udělaným, ale těžce ubrečeným robotem. Trvalo mi asi dva týdny CHAPPIE dodívat, prostě až moc plochý a o ničem... ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (17)

  • Sharlto Copley, jenž propůjčil skrze motion capture pohyby Chappiemu, si střihl cameo i ve své lidské podobě: jako policista, který se na konci filmu při snaze policie dostat se do haly Tetraavalu ptá po brusce. (NiWi)
  • Film měl film být první částí trilogie, ale jeho nevelký komerční úspěch tyto plány zhatil. (NiWi)

Súvisiace novinky

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

13.07.2018

Tak nakonec ne Vetřelec, ale RoboCop. Režisér Neill Blomkamp se zapsal do paměti všech fanoušků sci-fi s povedeným District 9, po něm přišlo nevýrazné Elysium a nakonec Chappie. Mezitím ale dlouhé… (viac)

Noví X-Meni hledají režiséra

Noví X-Meni hledají režiséra

23.02.2017

Simon Kinberg patří mezi největší dříče současného Hollywoodu. Scenárista Sherlocka Holmese nebo posledních dvou filmů s X-Meny je zároveň producentem Chappieho, Popelky, Marťana nebo Deadpoola, a… (viac)

Marvel ulovil Sigourney Weaver

Marvel ulovil Sigourney Weaver

09.10.2016

Na Netflixu právě debutoval Luke Cage a 17. března 2017 nás čeká Iron Fist, čímž se nám představí všichni čtyři Defenders. Televizní kolegové Avengers, mezi něž patří ještě Daredevil a Jessica Jones,… (viac)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (viac)

Reklama

Reklama