Reklama

Reklama

Alica v krajine zázrakov

  • Česko Alenka v říši divů (viac)
Ukážka z filmu 4

Obsahy(1)

Pripojte sa k Alici pri naháňačke za Bielym králikom do neobyčajného sveta, ktorý je čoraz „čudnejší a čudnejší" ako sa jej fantastické dobrodružstvo začne vyvíjať. Stretnete Klobúčnika, Pochodujúceho králika, Tweedledeeho a Tweedleduma, mačku Škľabku, Srdcovú kráľovnú a ďalšie nezabudnuteľné postavičky, ktoré všetky žijú v okázalej krajine zázrakov. Film obsahuje zobrazenie tabaku. (Disney+)

(viac)

Videá (7)

Ukážka z filmu 4

Recenzie (137)

unclejack 

všetky recenzie používateľa

Pôvodne som udelil len priemerné hodnotenie, aj vzhľadom na to, že občas sa tvorcovia nechali uniesť bláznivosťou, ktorá zrejme mala byť vtipná, ale u mňa to príliš nefunguje. Na druhej strane fantáziu tvorcov treba obdivovať a ich umenie vykresliť svet nespútanej imaginácie predlohy Lewisa Carrolla si zaslúži uznanie - a po videní Burtonovej verzie som musel uznať, že je voči tvorcom tohto animovaného filmu nespravodlivé hádzať ich na jednu úroveň. Zaujímavé meno sa podpísalo pod scenár a z môjho pohľadu jeho najlepšiou časťou je podobenstvo o mrožovi. Hudba celkom funguje, réžia obstojná. Tak či onak sa musím priznať, že existujú celé húfy Disneyoviek, ktoré mám radšej a ktoré sú akosi schodnejšie pre diváka, ktorý sa pri nich chce najmä baviť - občas možno dojať - a nie byť bombardovaný podivnosťami. ()

Olík 

všetky recenzie používateľa

Já vím, že se tady bavíme o nesmrtelných legendách jako je kniha Lewise Carrolla nebo Disney studio, ale já tady postrádám jakýkoliv děj. Alenka skočí za bílým králíkem, jedna bláznivá postava, druhá bláznivá postava, třetí bláznivá postava, Xtá bláznivá postava, probudíme se a je konec. Vizualizace, fantasie, pestrost, hudba, hravost…všechno v pořádku…..ale kde je příběh?????? ()

Reklama

bartias 

všetky recenzie používateľa

Alenka se dostává králičí norou do podivného snového světa, na kterém se Disneyho animátoři vyloženě vyřádili. Bizarní postavičky, z nichž vede věčně uspěchaný králík a „zhulená“ myš z nenarozeninové párty, zabydlely fantastický svět plný tak pestrých barev, že ti animátoři snad každé ráno fasovali LSD. „Pokusný“ kraťas Za zrcadlem s Mickey Mousem však Alenka nepřekonala. ()

Galadriel 

všetky recenzie používateľa

Tohle je jedna z mých nejoblíbenějších Disneyovek. Narozdíl od ostatních nevyniká hudbou (nejsou tu téměř žádné zpívané písničky) ale zato má perfektní příběh (na motivy Lewise Carolla). Skvělé absurdní postavy (kočka šklíba, kachny s klaksonem místo zobáku, šípáci) a krásné situace (den nenarozenin, královský kriket s plameňáky, barvení růží). Nemám co dodat. ()

marek29 

všetky recenzie používateľa

Musím říct, že ve 21 letech jsem se podíval znova a už to není ono :D dětská fantazie je dokonalý nástroj a když si vzpomenu, jak jsem kazetu s Alenkou hltal, je to pecka. Ale teď už se mi jen vysvětlilo pár věcí, které jsem jako špunt nechápal. Jinak stále platí a vždy platit bude, že se jednalo o jednu z mých nejoblíbenějších pohádek. Proto hodnotím 4 hvězdičkami, které bych možná jako malý uličník bez váhání udělil :) s hodnocením "SRDEČNÍ ZÁLEŽITOST" ()

Galéria (142)

Zaujímavosti (12)

  • Projekt byl ve vývoji po dobu 10 let. Samotná produkce pak zabrala let 5. (Dlee)
  • Pre film bolo napísaných 14 piesní. (Hystory)
  • Alici prepožičala hlas vtedy trinásťročná Kathryn Beaumontová, ktorá dabovala aj Wendy z Petra Pana. (Hystory)

Reklama

Reklama