Reklama

Reklama

Milenci ze severního pólu

  • Česko Milenci z polárního kruhu (festivalový názov) (viac)

Anna a Otto se potkají ve škole jednoho dne poté, co Annin otec zemřel a její matka se vdala za Ottova otce. Vztah mezi nimi nakonec přeroste v lásku, kterou však před okolím skrývají. Po čase se jejich cesty rozdělí a každý se vydá jinam. Jejich životy se tak stávají kruhem, který se uzavírá na severním pólu, kam oba milenci neodvratně směřují... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (164)

Ephemeris 

všetky recenzie používateľa

Čo je napísané, je napísané. Maktub. Nestane sa moja vôľa, len vôľa Božia. A vôľa osudu. Všetko je vopred nalinkované, môžem robiť, čo chcem, osudu neuniknem. Kde ma, Bože, položíš, tam budem ležať. A muchy, zožerte si ma. Presne tak... to nie je. Extrémna osudovosť je tu zobrazená takým zvláštnym "medemovským" štýlom, že to vo mne zanechalo len akýsi neurčitý chlad... asi ako spoza toho polárneho kruhu. ()

easaque 

všetky recenzie používateľa

všechno tu bylo napsáno, tak se nechci opakovat. Mně se to líbilo - život a láska jako koloběh je dobrý nápad a ještě když je na to skvělý režisér. Španělská kinematografie mě málokdy zklame a teďka se to potvrdilo znovu. Nezbývá mi nic jiného než to doporučit. Sice k dokonalosti ještě kousek chyběl, ale po dlouhé době si nějaký film 5* zaslouží. ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Séria náhod, snov, osudových míňaní, zviazania minulosti s prítomnosťou a časopriestorových skokov umne skĺbená do tvaru, ktorý neruší ústrednú dejovú líniu romanticko-baladického príbehu lásky. Otto (Otto -el piloto) a Ana sa stretávajú zvláštnou súhrou okolností už ako deti a následná séria náhod ich priblíži tak tesne ako sa len dá - stanú sa nevlastnými súrodencami a načas i milencami. Zdanlivo nerozlučné putá sa ale čoskoro prerušia vplyvom tragickej udalosti. Kruh lásky do ktorého vpisujeme meno milovanej osoby sa nikdy úplne neuzavrie. Film, v ktorom je veľmi dobre prevedený (aj keď sa o žiadnu adaptáciu nejedná) literárny magický realizmus celoživotných lások do plnokrvného príbehu, kde si jednotlivé udalosti dostávajú zmysel až po uchopení celku. Prílišné tlačenie na pílu v podobe nečakaných vysvetlení z minulosti a ich prepojení s prítomným tvorí jedinú slabinu na výnimočnom filme. Inak ide o priezračné osvieženie v prevažne stojatých vodách európskej romantickej milostnej drámy. 90% ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Moje prvé stretnutie s Juliom Medemom nedopadlo nijako slávne. Milenci sú určite nadpriemerným filmom, ktorý mal na to, aby bol mimoriadnym. Nestalo sa, a hlavnú vinu na tom má scenár, z ktorého ani herci nedokázali vyťažiť maximum. Rašomonovské pohľady z dvoch strán už neprekvapujú, skôr zakrývajú istú bezradnosť. Opakujem, že film je nadpriemerný a vôbec neľutujem, že som ho videl. ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Ale áno, ja verím na osudové náhody. Sama som zažila pár náhodných situácií, pri ktorých som si povedala, že boli presne ako z filmu. Na jeden film ich tu bolo síce veľa, ale netreba zase všetko brať vážne. Treba sa nechať unášať na magickej vlne tohto príbehu. Do polovice ma to nejako extra neohúrilo, ale druhá polovička bola parádna. ()

Galéria (18)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené