Reklama

Reklama

Sonatine

  • Japonsko ソナチネ
Trailer

Murakami je zabijak. Rozmýšľa o dôchodku, ale predsa len príjme ponuku na vyriešenie sporov medzi dvoma gangamy. Zoberie si svojich najbližších ľudí a vydá sa situáciu vyriešiť. Lenže svojim príchodom vyprovokuje gangy, medzi ktorými vypukne vojna. Kvôli bezpečiu sa hrdinovia tohoto snímku schovajú v domčeku na pláži a čakajú na ďalšie pokyny. Lenže gangy na nich vyslali nájomného zabijaka. (ScarPoul)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (50)

Hem.m 

všetky recenzie používateľa

Silně melancholický film, osobně jsem z něj měl naprostý pocit nechuti k životu. Ale film také ukazuje, že být japonský gangester hned neznamená být naprosto vážný a zlý člověk, který nutně dodržuje určité kodexy, inu i po zabíjení lidí musí být nějaká ta chvilka na hloupou zábav. (Ty asi nemáš strach ze smrti, když se nebojíš zabít člověka, co? Kdybych neměl, tak nenosím zbraň.) ()

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Kultová osobnosť Japonského filmu Takeši Kitano, je tvorca ktorého som zatiaľ registroval viacmenej ako herca. Jeho filmy ktoré sám natočil a napísal som videl pramálo. Táto gangsterská dráma plná krásnej farebnej kamery ale aj chladnej atmosféry mi prišla veľmi sympatická. Snímka je miestami krehká ako krieda a niekedy až krvavo vražedná, takže pri sledovaní som pociťoval schizofrenické stavy. Niekedy plné akcie inokedy zase statické a pomalé mi kvôli striedaniu až tak nesadlo. No niektoré scénky (ako napríklad falošná Ruská ruleta) mi vyrazili dych. ()

Reklama

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Melancholická gangsterka, kterou bych potřeboval vidět ještě jednou. Hraní na pláži a celkově veselá nálada překvapivě dělá se zabijáků milé chlapíky, stejně tak romantická (?) podzápletka je hodně netradiční. Akce je krvavá a nekopromisní a o drsné vtípky taky není nouze. A Takeshi svým chováním připomíná mého strejdu (nemyslím střílení lidí). Když se bojíš smrti dlouho, dosáhneš bodu, kdy si budeš přát, abys zemřela. ()

Tomco 

všetky recenzie používateľa

Je mi ľúto, ale ani s vychladnutou hlavou sa mi nedá ísť s hodnotením vyššie. A dať tri, štyri hviezdičky len preto, že tak urobili ostatní? To by asi nebolo moc fér. Čo sa mi teda nepáčilo? Všetko, a to do slova a do písmena. Absolútne mi nesadla forma s akou sa Kitano snažil podať svoj príbeh. Keď už téma mafie (resp. jakuzy), tak očakávam trošku akcie, silný príbeh plný gradácie a prekvapivé momenty, zvraty, atď. Nieže by som vyslovene lipol na takomto postupe, ale Sonatine išlo úplne mimo mňa. Príbeh je moc pasívny, na môj pohľad až moc nudný, komplexne povedané - proste taká nezaujímavvá meditácia s občasnými štekmi, ale vážne nič viac. Opakujem, taký je môj subjektívny pocit. A to mám inak Kitanove filmy moc rád. 50% za filmársky čistú robotu, ktorú príbeh tentoraz vôbec nepodržal. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser takeshi Kitano /Zatoichi, Autoreiji/ je znamy svojim pristupom k filmu, kde na jednej strane sa siri filmom brutalita japonskej Yakuzy a na druhej z filmu sa siri radost z filmovania, prijemna ludskost a komicke vsuvky. Jo, Kitano je povazovany za japonskeho Tarantina a coraz viac chapem preco. Pribeh nie je strhujuci, ale zachovava si nemenne tempo a par brutalnych prestreliek sa tiez najde. Dejova linia tuvsak je pritomna, len nie je tak v popredi. 70 % ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (5)

  • „Sonatine otevírá obraz ryby proklaté šípem z harpuny, téměř to vypadá jako část nějakého uměleckého díla, či přímo celého plátna s malbou. Ta ryba, která byla takto naskrz napíchnutá, je Pyskoun vlnkovaný (anglicky Napoleon fish), který žil v obrovském množství v jižních vodách Japonska – ovšem poslední dobou jejich počty klesají a klesají. Přišlo mi, že to bude úderný výjev, říkal jsem si, že to vytvoří zřejmý kontrast, mít ve filmu překrásnou a nádherně zbarvenou rybu, jež se očividně nezdá k jídlu, probodnutou tím šípem. Zkrátka mě to najednou tak napadlo,“ prohlásil režisér Takeši Kitano. (AlDelon)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě málo známá kratičká scéna se záběrem na časem, pískem zaváté věci na pláži a slunečnice, se kterými si pohrává přímořský vánek. (AlDelon)
  • „Sonatine je pro mě téměř jako ztracené mistrovské dílo. Takže když jsem uslyšel, že Quentin Tarantino jej objevil (Tarantinova společnost Rolling Thunder projevila zájem a film distribuovala v USA), napadlo mě, že musí mít dobrý vkus,“ s ironickým pousmátím dodal režisér Takeši Kitano. (AlDelon)

Reklama

Reklama