Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (viac)
Trailer 3
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Predloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrajú:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(viac)

Recenzie používateľa Isag1 k tomuto seriálu (2)

Šingeki no kjodžin (2013) 

Hadžime Isajama vie len prekvapiť. Na to, že je to jeho prvé dielo, je to v skratke až moc vysoko postavené. Titáni, ktorí bojujú proti ľuďom a požierajú ich, to len tak nikoho nenapadne. Priebeh diela je ale neskutočne mätúci a začiatočník, by sa v tomto anime moc nevyznal, ak by nepoznal príbeh mangy, ktorý je už dneskajším dňom plnohodnotne zakončený. Extrémne ma ale hnevá, že štúdio, ktoré pôvodne animovalo Attack on Titan, predalo anime štúdiu WIT, ktoré absolútne zdemolovalo prvé 2 akty finálnej sezóny hnusným 3D CGI, viem to pochopiť, Titáni sa pohybujú rýchlejšie, ale vážne to bolo nutné? Hlavne štúdio, ktoré má veľký rozpočet. Ale dokázalo to preraziť na plnej čiare, dokonca sa umiestniť na nejaký čas ako najsledovanejší seriál tejto doby, čo je veľmi prekvapujúce. ()

Ten to či no tatakai / Nagai jume / Ano oka no ki ni mukatte (2023) (S04E30) 

Práve je 3 hodiny ráno, akurát som dopozeral posledný diel anime, ktoré som pozeral od mojích 14 rokov. Nehovorím nič, aj slza mi ukápla... Dámy a páni, takto vypadá právoplatné zakončenie anime. Animácia a CGI boli až na takej vysokej nóte, že sa to ani nedá opísať, jediné čo môžem povedať, že wau a samotný záver s titulkovou obrazovkou "The End" dodal len viac emócií. Hajime Isayama ĎAKUJEM ZA TENTO MASTERPIECE! Eren Yeager... Rest in Peace... ()

Reklama

Reklama