Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (viac)
Trailer
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Predloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrajú:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(viac)

Recenzie používateľa muti k tomuto seriálu (2)

Šingeki no kjodžin (2013) 

Jeden z to anime čo som videl, príbeh o nenávisti, xenofóbii, predsudkoch a krívd minulosti. Všetky momenty ktoré vedú ku genocidnej vojne. Skvelé postavy, ich konanie, známa aj utajená história, plno krvi a strašných scén, starovek Vs novovek, strach z neznámeho, proste all in. Serial ma skvelý lore aj vývin a odkryvanie deja. Pozor, človek sa môže veľmi ľahko naspojlovať. Podobnosť konfliktu s Čínou a Tajwanom čisto náhodná 💁🏻 ()

The Final Season (2020) (S04) 

The final season - part 3 som pozeral ako dva vyše hodinové diely. Tvorcovia ešte aj ten koniec rozkúskovali na dve polky. Každopádne za mňa vrchol celého príbehu kde skôr ako nejaka logika a pravdepodobnosť idú do popredia skôr témy svetovej vojny, jadrového vyhladenia, opakovanie histórie v cykloch, snaha žiť v mieri a podobné. Eren je akoby Dr Strange, ktorí vidí neodvratnú budúcnosť, ktorá sa už stala a teda sa nedá ani zmeniť. 5/5 ako lusk a to japonské prevedenie, jedna rozprávka 💫 PS: koniec série ponúka ešte aj asi najdokonalejšie potitulkove scény budúcnosti ever ()

Reklama

Reklama