Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin - Season 2

(séria)
Trailer 2

Epizódy(12)

Obsahy(1)

Druhá série úspěšného seriálu Šingeki no kjodžin (2013). Eren Yeager přísahal, že vymýtí všechny Titány. Jenže v lítém boji o svůj život se stává tím, co nejvíc nenávidí. S nově nabytými schopnostmi bojuje za svobodu lidstva a brání jejich poslední útočiště. Po hořkosladkém vítězství nad ženskou titánkou nemá Eren žádný čas k odpočinku: Zeď Rose byla proražena. (Scalpelexis)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (43)

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

II. séria: 12 2, 3, 8 60% 1, 5 - 10 80% 4; 11; 12 100% Opening a ending nechytia tak, ako tie predošlé. Kvalitatívne rovnaké ako predošlá séria: akcia a vizuálna stránka hrajú prvé husle. Menej atraktívne a zábavné sú už nerozvinuté postavy s plnými ústami zbytočných rečí a často kričiacimi z plného hrdla. 2: To, že bližšie spoznáme Sashu, z nej ešte pamätihodnú postavu nerobí. Všetci sú v pohybe pred titanmi, o napätie je postarané. 3: Chaos a pár samozrejmých pokynov. Znova veľa rečí. 4. Akcia aj napätie v bitke o vežu využité na maximum, na záver očakávaný zvrat. 5. Napätie trochu poľavilo, ale akcia to bohato vynahradila. 6: Nemáme čas na pokec. Je to neuveriteľné, ale táto veta v tomto seriáli teraz zaznela (aspoň preklad bol taký). Ponurá atmosféra tmavej oblohy a blížiacej sa búrky pomaly gradovala napätie záhadnými a bojovnými rečami a veľkými dramatickými odhaleniami. 7. Konečne súboj dvoch titanov a možnosť naučiť sa pár chvatov. 8. Všetci sa spamätávajú dlhšie, než by sa patrilo a tak vynikne Hannesova chvíľka motivácie. 9. Psychológia štyroch postáv na malom priestore s hustou atmosférou, čo sa dá krájať. Bravo. 10. To veľké odhalenie sme tušili už pred pár časťami. Škoda, že ho teraz tvorcovia viac nerozvinuli. Avšak ďalej úspešne pokračovali v budovaní napätia medzi postavami, ktoré vyvrcholilo aj pútavou akciou. 11. - 12. Pokračujú vo výbornej nastavenej dychberúcej akcii. 12.: Okrem akcie postavy zhodnotia svoje možnosti, zamyslia sa nad doterajšími udalosťami a vyvedú závery. Séria sa uzatvorila v najlepšom v túžobnom očakávaní tej ďalšej. ()

novoten 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

I kdyby se jen zůstalo stát na jednom místě, prázdně se tlachalo a občas se libovolná jednotka střetla s libovolným titánem, měli by tvůrci úspěch zaručen. Ti ale nevsadili ani na bezhlavou akci, ani na natahování zápletky a místo toho veškerá očekávání staví na hlavu. Nechávají do děje vstoupit nové postavy, bez okolků kolem nich staví základy pro očividně velkolepé budoucí příběhy a právě ve chvíli, kdy už je toho dialogového napětí příliš, přijde scéna souboje, která vyrazí všem dech a opět tak dokáže, že tenhle Útok má na svou konkurenci pěkných pár pater náskok. V kombinaci s velmi střídmým kořením v podobě alespoň drobných mytologických novinek je z druhé série událost, na kterou se vyplatilo ony čtyři roky čekat. ()

Reklama

Scalpelexis 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nejočekávanější, již mnohokrát odložené, pokračování v rámci anime světa je konečně na obrazovkách! Spousta z nás ty 4 roky nemohli samou nedočkavostí vytrpět, pustili se do mangy, ale narozdíl od Starletky jsem ji dropnul. Už pro mě mírně hyplá první série mi nabídla sic neskrývané řešeto a graficky nádhěrne provedenou adaptaci, ale krom toho ryze průměrný zážitek. Dvojka měla před sebou velmi obtížnou úlohu to napravit, protože právě ona předloha skýtala si kvalitní, za to vratký materiál s nejistou podpěrou. Zprvu si nejde nevšimnout, že se na jistotu vrátilo k zavedenému, resp. co fungovalo v sérii minulé. Na nic se nečeká, krev nám skrápí políčka do té doby ovládaná lidmi a vyloží se na stůl hned několik klíčových otázek. Studio WIT se výtvarně nikterak neodklonilo od své předešlé sezóny, jen navrch přidává dodatečné CGI prvky (u extériéru s koni to až tak nevadí, ale jeden konkrétní titán to hodně odskákal), takže se kocháme z vizuálu stále do aleluia (kredit jde navrch detailnímu stínování) v onych morbidních výjevech titanního stravování a motivech piruet, salt a vzdušných tanečků čety v zelených. Nejde než jen kvitovat zkrácení na 12 dílů, které zapříčinilo větší hustotu důležitého probraného materiálu a zajistilo, že vyjma 2. prapodivného dílu jsme se konzistentně posouvali skrz další důležitá odhalení a neměli čas na řešení jakýchkoliv osobních moresů či vyřvaných výlevů, kterými v 1. sérii byly konkrétní postavy velmi profláklé. Emoce prosakují z plátna stále silným proudem, ale krom vrcholné 6. epizody už jsme těch skutečně ultimátních, zapamatováníhodných momentů naneštěstí byli ušetřeni a tak jsmě svědky pouze solidně důstojné podívané. Znechutil mě špatně napodobený opening a z endingu jsem měl zvláštně bizarní feel. V konečném zučtování se dlouho očekávaná 2. série poprala s vkládanýma nadějema víc než zdatně a nejde hovořit jinak než o úspěchu. Slušné 4*. ()

Starletka 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tato část mangy mě osobně bavila asi nejvíc, protože v sobě měla ještě dostatek akce, plot twistů a vývoje, které mě nutili číst (sledovat) dál a dál, a také jen ku prospěchu dostala prostor celá řada do té doby nevyužitých postav, na úkor hlavního tria nesnesitelných sucharů. Takže jsem i ráda, že tato řada měla méně dílu, protože jsme se tak ještě pořád úspěšně vyhnuli té neskutečně dlouhé, nudné části o politice, která mě málem donutila mangu dropnout, a od které to podle mě jde s celým příběhem od desíti k pěti. Mimochodem opening je těžce meh, takový mix obou předchozích, jak hudebně tak vzhledově, zato ending je naprosto, ale naprosto geniální. A taky mi dost chybí ta creepy tune, co vždycky hrála u názvu epizody, protože bez ní je to takové suché, i když ta co hraje úplně na konci v preview to dostatečně vynahrazuje. 9/10 ()

MikyAff 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Druhá série Attack on titan mi namísto zodpovězení otázek přidala pár navíc. Oproti jedničce je tu daleko více akce i zajímavých titánů a méně nudných scén. Když se vám na obrazovce začnou prát dva obří kolohnáti, tak je těžký odtrhnout oči od takového epic fightu. Jen bych řekla, že nebylo zapotřebí tolik srdceryvných a rádoby dramatických scén, které se nejčastěji objevovaly v linii Ymir a Christa. Místo nich mohly dostat prostor i ostatní postavy. Jsem jediná kdo by tu uvítal více prostoru pro Leviho? ()

Galéria (434)

Reklama

Reklama