Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (viac)
Trailer 1
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Predloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrajú:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(viac)

Recenzie používateľa adamix k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2013) (S01) 

Anime nikdy nebola moja šálka kávy a viac k tomu cítim averziu, než nadšenie. Výhodou seriálu, že je zo sveta anime, je samotná animácia, ktorá sa najviac prezentuje vo vzhľade ohyzdných titánov plus to, že sfilmovať tento príbeh je prakticky nemožné a úplne zbytočné. Nevýhodou sú tie zaužívané maniere, ktorým trpí asi každý kúsok z tohto žánru. Preafektovanosť a silená spŕška emócii, ktoré sú častokrát úplne nepotrebné a príbeh len spomaľujú a tupia. Preto som si za celý ten čas neobľúbil žiadnu postavu, pretože všetky si prechádzali nervovými zrúteniami pri hociktorej udalosti / rozhovore / výmene názorov. Predovšetkým titulný hrdina Eren Jäger je pre mňa osobne asi najnenávidenejšou postavou a paradoxom je, že sa v podstate základ príbehu točí práve okolo neho. Na druhú stranu je tu veľa akcie, určitá dávka brutality a napätia. Hromada prekvapivých momentov, napínavých i šokujúcich a príbeh sa snaží niekam napredovať. Za mňa ide o veľké prekvapenie, nie však nič geniálne, pretože má to svoje mínusy a predpokladám, že sa seriál tých anime manierov do konca nezbaví, ale moju pozornosť si Attack on Titan získal. Za mňa 80%. ()

Season 2 (2017) (S02) 

Mierny pokrok oproti prvej sérii, aspoň v prípade odstránenia prehnaných reakcii postáv a ich afektu. Ich správanie je dospelejšie, taktika v bojoch je opäť prešpekulovaná a príbeh ako taký je trošku bordel, v ktorom som sa neraz stratil, ale chyba tvorcov to nemusí byť. Opičí titán sa akosi rýchlo vytratil z deja, ale ktovie, možno ho v ďalších sériach vrátia naspäť. Akcia je opäť skvostná. a na tej seriál stavia svoje kvality. Mojou obľúbenou sa stala defenzíva polorozpadnutej veže, kde sa napätie dalo krájať. Aj ten wrestling titánov bol dobrý, ale nemôžem nejako prekusnúť ten rozporuplný koniec. Za mňa spokojnosť, občas to niekde síce škrípe, občas zasa exceluje. ()

Reklama

Reklama