Reklama

Reklama

Samotársky barman Bob Saginowski (Tom Hardy) pracuje v jednom z brooklynských barov, v ktorom si newyorskí gangstri uschovávajú špinavé peniaze. Jediné, čo sa nesmie stať, je to, aby ich niekto ukradol. Keď sa Bob vďaka svojmu zamestnávateľovi a bratrancovi Marvovi (James Gandolfini) zapletie do nevydarenej lúpeže, ocitne sa uprostred policajného vyšetrovania, ktoré zasahuje do jeho minulosti. Bob, ktorého vybrané spôsoby ostro kontrastujú so špinou brooklynského prostredia, musí spolupracovať nielen so svojou rodinou a priateľmi, ale aj s nepriateľmi, nech to stojí čokoľvek. Čečenský gangster Čovka (Michael Aronov) dáva Bobovi s Marvovi úlohu, aby ukradnuté doláre rýchlo našli. Situáciu Bobovi komplikuje nález dobitého psa, jeho pôvodný majiteľ Eric Deeds (Matthias Schoenaerts), okatá susedka Nadia (Noomi Rapaceová) a predovšetkým detektív Torres (John Ortiz), ktorý vyšetruje brooklynské zločiny a je mu neustále v pätách. (TV JOJ)

(viac)

Videá (17)

Trailer 1

Recenzie (397)

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Pomalé tempo a kostrbatý dej sprevádza napínavá hudba, znejúca ako prísľub niečoho poriadne drsného. A čo sľúbi aj splní. Možno nie dokonale, no záver som si vychutnal ako ten Čečenec írsku whisky v newyorskom bare. Možno preto, že stále mám určitú slabosť pre gangsterky. A táto sa navyše snaží byť aj psychologická, čo viem oceniť nemenej. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Dennis Lehane | Hudba: Marco Beltrami | Distribúcia: Fox Searchlight Pictures | Štúdio: Chernin Entertainment | Rozpočet: 12,6 milióna $ | Tržby: 18,7 milióna $ | Ocenenia: San Sebastian IFF - Prize of Jury (najlepší scenár), Sant Jordi Awards - Najlepší zahraničný herec (Tom Hardy), Zurich FF - Special Mention (Medzinárodný celovečerný film). Spolu: 3 výhry a 3 nominácie || Tradičný príbeh s netradičným spracovaním a dokonalým minimalistickým herectvom Toma Hardyho. Pomalé tempo je súčasťou výstavby celku, ktorá nastavuje citlivú atmosféru. Nakoľko príbej nie je úplne predvídateľný, jedná sa o ľahko nadpriemerný počin. Beltramiho podkres nevýrazný, ale dokonale pasujúci. 74% | HD, PortaPro, EN DTS | ()

Reklama

oje 

všetky recenzie používateľa

Velmi komorní sonda do života barmana dělnické čtvrti, do které patří vraždy a mafie stejně jako brokovnice pod pult. Plochý scénář bez vyhrocených okamžiků a povrchní rozkreslení postav budí dojem, že se celý námět mohl pohodlně vměstnat do 25minutové povídky filmu o gangsterech, na druhou stranu nelze příběh ani vývoj jednoduše zařadit mezi tucet dalších, a tak se divák za přispění solidního obsazení nechá pohodlně unést bez předsudků dalšího děje vývojem příběhu až k závěru. Dvousečnost filmu má pak nevyhnutelně za následek rozporuplné hodnocení a divák si tak musí k Drop sedat s tím správným rozpoložením a očekáváním. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Nie je to najhoršie. Je to taká tichá dráma ako postava Toma Hardyho. Príbeh je miestami taký nemastný neslaný, ale dosť v tomto smere potiahnu herci (Hardy, Rapace) plus ich roztomilý psík. Najväčšia škoda je to, že komorne podaní príbeh zas tak veľa nedovolí. Škoda, mohlo to byť zaujímavejšie. 80% - 4* ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Parádní "chlapácký film", kde nečekejte vystřílení tuny nábojnic a sadu kopanců do držky. Děj plyne pomalu, trpělivý fajnšmejkr si přijde na své, zhruba od 2/3 filmu už jsem to hltal jak tequila shots když přijde čas na to se bavit. Po letošním LOCKE mám Hardyho oficiálně za mistra minimalismu, Gandolfini ve své poslední roli také neměl chybičku, a vůbec, herecky top a nenapadá mě jeden jediný neduh. Závěr filmu? Bombový, včetně té message, jo... někdo má hold koule být lepší než ti ostatní. Hřeje mě to teď podobně jako třeba BRONX STORY. "At least I had something once. I was respected. I was feared. When I walked into a place, people sat up. They sat up straight. They noticed. What'd you ever have?" ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (11)

  • Pre belgického režiséra Michaëla R. Roskama je snímka Špinavé prachy prvým filmom, v ktorom bola hlavným jazykom angličtina. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené