Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Posledné recenzie (27)

plagát

Kód Enigmy (2014) 

Možno najväčšie sklamanie aké mi filmový rok 2014 priniesol. Nie, toto nie je do posledného detailu vyšperkovaná a zabehnutým štruktúram vymykajúca sa dráma, ktorá by priniesla na pole oskaroviek niečo nové. Tieto vysoké očakávania vo mne 'The Imitation Game' naozaj vyvolala a o to väčšie bolo moje rozčarovanie pri jej sledovaní. Stále som čakal kedy sa objaví aspoň náznak niečoho čo by film vytrhlo s absolútne nezáživnej nudy a prečakal som sa až ku koncu. Námet je síce na prvý pohľad veľmi origninálny matroš, ale samotné prevedenie pokojne označím za štandartnú drámu, ktorá na mňa ani napriek excelujúcemu Cumberbatchovi nijako emocionálne nezapôsobila. Postava Alana Turinga je len debilná, plochá variácia na seriálového Holmesa a preto nie je obsadenie Benedicta nijakým prekvapením. Samotný dej sa potom viaže len a jedine na príbeh nášho homosexuálneho Sherlocka a akokoľvek sa snaží tváriť, mám pocit, že nebyť onoho hrejivého aspektu, film by nikdy nevznikol (dnes je to predsa tak cool). Nič proti, ale nemôžeme sa len kvôli tomu tváriť, že je to úžasná pocta a naskrz skvelý film.

plagát

Drakula: Zrod legendy (2014) 

Sľubný námet a charizmatického Evansa splachuje béčkový scenár na hranici stráviteľnosti a vlastne aj všetko ostatné... Keby sa toho chopil niekto schopnejší, vydupal si väčší rozpočet a naplnil by potenciál, ktorý Dracula ponúka, mohli sme tu mať film, ktorý by nebol len vyhodenými peniazmi za vstupné do kina. Namiesto toho nám poslali zvratok prvej triedy previazaný peknou mašľou a navoňaný prísľubom temnoty, ktorý je ale rozbitý v momente, kedy film začne. Jediné čo tu stojí za to je (po)tvor Charlesa Tanca.

plagát

John Wick (2014) 

Poctivý akčňák, narvaný až po okraj presne tým, čím narvaný byť má - mŕtvolami, krvou a akciou. Keanu to rúbe, reže, štvrtí, strieľa a valcuje tak, že Alfie Allen si ho asi zoberie do Západozemí a pošle proti....... všetkým ostatným. Až na univerzum nájomných zabijakov (hotel) je scenár síce absolútna fraška a keď pred záverečnou "řezničinou" otvorili hlavný protagonista a antagonista ústa aby zosumarizovali doterajší priebeh, myslel som, že tam nakráčam a rozbijem ich ja. Alebo aspoň Chada, pretože jeho nerozhodnosť na štýl nadhľad vs. osudovosť film potápa. Každopádne v momentoch kedy sú slovné výmeny v úspornom režime a tie pästné a im podobné idú naplno, je John Wick prvotriedne žrádlo.

Posledné hodnotenia (532)

Lucy (2014)

10.03.2015

Exodus: Bohovia a králi (2014)

10.03.2015

Päťdesiat odtieňov sivej (2015)

06.03.2015

Sahara (2005)

06.03.2015

Mortal Kombat (1995)

06.03.2015

Ľadové kráľovstvo (2013)

28.02.2015

Grandhotel Budapešť (2014)

28.02.2015

Mravec Z (1998)

15.02.2015

Strážcovia (2009)

07.02.2015

Reklama

Posledný denníček (3)

Interstellar

Včera večer som sa vrátil z kina. Cestou domov, nočnou cestou osvetlenou len reflektormi auta, za ktorého volantom som sedel, som sa nemohol ubrániť tomu zvláštnemu pocitu, keď stále vnímate dotyk iného sveta, ktorý vám bol práve sprostredkovaný. Na tvári mi hral blažený úsmev a vedel som presne čo ma čaká doma - soundtrack Hansa Zimmera a tiché vychutnávanie si onoho pocitu z niečoho výnimočného. Nikdy po opustení kina o filmoch nehovorím. Aspoň nejaký čas, pár cenných minút, ktoré mám len pre seba a pocity, ktoré vo mne film vyvolal, no Interstellar ma donútil odložiť akékoľvek úsilie o hodnotenie až na ďalší deň. Skláňam sa pred velikánom filmového remesla Christopherom Nolanom, pred strhujúcim výkonom Matthewa McCouneghyho a vlastne pred všetkými, ktorí sa podielali na jednom z filmových vrcholov novej dekády.