Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille, kde pozná každú uličku, skratku a jednosmerku. Začínal ako rozvážač pizze, dnes však už má taxikársku licenciu. Vo svojom špeciálne upravenom aute najradšej vozí zákazníkov, ktorí sa veľmi ponáhľajú. Jedného dňa odvezie aj policajta, ktorý má problémy nielen s gangom vykrádačov bánk. (STV)

Recenzie (409)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Prvý film so skvelým príbehom, pri ktorom som ozaj rád, že ho rozvinuli do viacerých dielov. Táto séria až na jeden diel mi vždy dá pocit leta. Najmä však prvý diel mi dá vždy nostalgické spomienky na Francúzsko a majstrovstvá sveta vo futbale v roku 1998. Vždy som túžil mať rýchle auto a preháňať sa s ním v lete po svete, najmä však Ferrari, už len kvôli Formuli 1 a Michaelovi Schumacherovi, ktorému som vtedy fandil, ale tento film mi dal aj iný pohľad na autá. Krásna Marion Cotillard v tomto filme mi vždy pripomenie francúzsku speváčku, ktorú som mal veľmi rád a ešte aj dnes si jej piesne vypočujem, volá sa Alizée. Tento prvý diel však nebol až tak vtipný a nemôžem mu udeliť vyššie hodnotenie, občas ma svojimi rečami nudil, ale konečný výsledok je dosť obstojný. ()

Sekmen 

všetky recenzie používateľa

Když jsem tento film shlédl, tak si mne úplně získal. Pohodová francouzská lehce akční komedie, kde děj je na vedlejší koleji. Na hlavní koleji jede zběsilou rychlostí taxikář bez řidičáku Daniel ve svém Peugeotu 406 s neschopným policistou Emilienem za burácení hip hopu. Sympatický počin u kterého se vždy bavim. 75% ()

Reklama

Melios 

všetky recenzie používateľa

Je super pocit vidieť aký má vplyv na priemerného režiséra, talentovaný scenárista. Štýlová akčná jazda, od ktorej sa americká krádež môže veľa učiť. Francúzske komédie sú asi presne môj štýl humoru, pretože ja neviem prečo, ale poslednou dobou ma rozosmejú iba francúzske filmy. Čo, ale nemení nič na fakte, že je to po dlhej dobe inteligentná komédia, pri ktorej som sa aj reálne zasmial a smiechom padal na zem. Policajt, ktorý je neschopný si zložiť vodičák a taxikár šoférujúc tak rýchlo, že je viac vo vzduchu ako na zemi, geniálna dvojica a o to lepší film. Čo k tomu viac povedať? Kto mal pred vyše 22 rokmi taký trafený nápad spraviť rýchlo a zbesilo (v dobe pred rýchlo a zbesilo) s dopravnými predpismi, radením a civilným šoférovaním? Všetká česť Lucovi Bessonovi. Známka: A ..... ()

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Taxi je vlastně hrozná blbost. Humor příliš nefunguje, akce je tam pomálu a nepomáhá ani Bessonova hvězdná aura a jeho vlastní scénář. Musel jsem se k tomu hodně přemlouvat, ale nakonec jsem našel tři důvody, proč do filmu jít. Umístění v žebříčku, božská Marion a bohužel znám osobně toho retarda, který v bílém taxi Marseille jezdí po Hradci Králové. ()

WolfR 

všetky recenzie používateľa

Taxi, je svěží, oddechová Francouzská akční komedie. Parádní, rychlá, vtipná jízda s příjemnými postavami (herci), hláškami, jednoduchým dějem a super kárami! Zaručeně se pobavíte! Ovšem nedoporučuji se na to dívat víckrát. Protože při opakovaných projekcích, už se tak dobře nepobavíte, omrzí vás to. Proto 3 hvězdy. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (16)

  • V scénach z prvej spoločnej jazdy ústredného dua sa v pozadí opakujú budovy, ktoré už boli prejdené. (Real Tom Hardy)
  • Na začátku závěrečné honičky urazí Daniel (Samy Naceri) svým Peugeotem zpětná zrcátka Mercedesů. Později při honičce však Mercedesy svá zpětná zrcátka opět mají. (Martin_Happy)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Marseille. (dyfur)

Reklama

Reklama