Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojica banditov, Cat a Hutch, vylúpi banku. Jej prezident zachráni odsúdeného zločinca Cacopoulosa pred obesením a najme ho, aby banditov dolapil a vrátil mu jeho peniaze. Cacopoulos s ním však má nevybavené účty z minulosti a tak, keď sa stretne s Catom a Hutchom, udalosti sa začnú vyvíjať neočakávaným smerom... (STV)

Recenzie (111)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Môj dedo vždy hovoril..." Mnohé životné múdra od svojho deda takto prerozpráva E. Wallach, ktorý je v tomto filme skutočným tromfovým esom. Často pred sebou vidíte doslova postavu Tuca z hitu Dobrý, zlý a škaredý. B. Spencer a T. Hill to je proste klasika, ktorú som ako dieťa žral, ale z dnešného pohľadu by som bral radšej ten vážnejší tón. Predsa len tie fackovačky pôsobia dnes poriadne zastaralo, zaujímavé, že vtedy to nikomu neprekážalo. Hudba C. Rustichelliho je zjavne a nespochybniteľne inšpirovaná E. Morriconem a výborne sa do filmu hodí. Videl som to ešte za komunistov s dabingom, no teraz som mal šťastie na film v pôvodnom znení na STV2. Jediný prirodzený a skutočný hlas patril asi len E. Wallachovi a ich čiernemu parťákovi, zvyšok obsadenia bol predabovaný. Najviac to postihlo práve dvojku Spencer a Hill, ktorých hlasy pôsobili dosť umelo. Film slabšie štyri hviezdy 70%. Eli Wallach 100%. ()

Billie777 

všetky recenzie používateľa

Nejprve to vypadlo na klasický průměrný western, plus trochu pomalejší rozjezd, ovšem když se na scéně objevil můj oblíbenech Eli Wallach, film nabral na tempo a zábavu. Osvědčená dvojice Hill + Spencer nezklamala, naopak potěšila vážnějším stylem než je obvyklé, tu roztomilost a vtip tu měl na starosti Eli, jehož postava byla opravdu sympatická a vůbec nevadí, že byla spíše záporná. Druhá polovina filmu bavila skvěle, "fackovací" souboj, a konečná scéna v kasinu výborné. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Pokracovanie filmu Boh odpúšťa... Ja nie! prekvapivo zmenilo styl. Uz to nie je drsny western, ale pohodovy film, ktory ma blizko komediam dvojice BS/TH. Tentokrat uz chemia medzi nimi funguje na jednotku. Dockame sa aj zabavne pojatych bitiek. Ale este nie su uplne prehnane. Je to taky kompromis medzi prilis blaznivymi bitkami a celkom uveritelnymi. V prestrelkach sa ubralo na zbytocnej brutalite, ktora k filmom BS/TH nesedi. Pribeh je epizodny a najviac mi pripomina film Dobrý, zlý a škaredý s tym, ze za dobreho tu je dvojka BS/TH, za skaredeho, ktory neustale vyparati nejaku zabavnu neplechu tu je znova Eli Wallach a zly sa ukaze az na konci. Ale je to riadny zmrd. K lepsiemu hodnoteniu filmu chyba sviznejsie tempo. Niektore epizodky neboli extra zaujimave alebo zabavne, ale viacere zase stali za to, takze po serioznej jednotke ma dvojka prijemne prekvapila. Ale je mozne, ze fanusikov drsnej jednotky tento väcsi priklon k humoru sklame. 6/10. ()

Kubaso 

všetky recenzie používateľa

Co do děje je pokračování Bůh odpouští... já ne! možná o něco složitější záležitostí, poněvadž na první díl celkem úzce navazuje. Jednoznačně mu prospěl odlehčenější styl, jenž má z větší části na svědomí nenapodobitelný Eli Wallach, který si tu v podstatě zopakoval roli Tuca z Hodného, zlého a ošklivého. Ačkoliv jeho scény patří jednoznačně k vrcholům filmu, hlavní dvojice se nenechala zastínit a především Spencer exceluje (za vydatného přispění Hrušínského dabingu). I Colizzi, který setrval na režisérském postu, se přiučil od Leoneho a výrazně tím filmu pomohl. Trumfové eso obsahuje řadu skvělých momentů a závěrečný souboj patří k těm nejkrásnějším, jaké jsem zatím viděl. Pro mě jeden z nejlepších westernů vůbec. ()

Tony.cs 

všetky recenzie používateľa

Pokračování filmu Bůh odpouští, já ne! Tentokrát se Terence Hill a Bud Spencer vydávají hledat hned ze začátku Billova spolupracovníka, od kterého dostával tipy. Najdou ho a ten na ně pošle toho nejsympatičtějšího záporáka jakého kdy western viděl, Eli Wallacha. Vtipné, zábavné, ale pořád docela hutný western ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (2)

  • Československá kinopremiéra proběhla s velkým zpožděním až koncem roku 1983 a televizní teprve v létě 1986. (charles3)
  • Natáčení probíhalo ve Španělsku. (Terva)

Reklama

Reklama