Reklama

Reklama

Pravá a ľavá ruka diabla

  • Československo Pravá a levá ruka ďábla (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Joe Trinity, jehož přezdívají pro umění zacházet s revolverem Pravá ruka ďábla, přichází do městečka, kde je jeho bratr Bambino, Levá ruka ďábla, šerifem. Pravda, šerifem falešným, protože toho pravého postřelil, a tak ho zastupuje, než přijdou jeho komplici, aby připravili loupež. Místo toho se však bratři musí postavit na stranu zákona a chránit osadníky před nenasytným vlastníkem půdy a stáda koní Harrimanem... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer 2

Recenzie (271)

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Dlouho (pře)dlouho jsem přemýšlel, který film slavné herecké dvojice Bud Spencer a Terence Hill, je ten nejlepší, avšak po další projekci tohoto komediálního spaghetti westernu, už to konečně s jistotou vím. Jsou to RUCE ĎÁBLA! Snímek má výborný český dabing, jak je u filmů této dvojice zvykem. Brej večír, šerife. - Drž hubu!  ()

topi 

všetky recenzie používateľa

První film, který natočil Enzo Barboni ještě pod jiným pseudonymem. Dvojka Bud Spencer a Terence Hill zde hrají bratry, kteří ochrání komunitu mormonů před vyrabováním jejich vesnice bandou mexikánů a chlápkama majora Harrimana. Finále vrcholí bitkou, která je vpravdě výborně natočena. Ve filmu se mihne spousta herců, kteří se s touhle sympatickou dvojkou melou i v dalších podobných italských snímcích. Výborná je hudba Franca Micalliziho, která v určitých aspektech připomíná Morriconeho motivy, ale vůbec to nevadí, naopak to sedí k ději moc dobře. Ještě bych rád zmínil český dabing, Trávníček jako Hill a Zahajský jako Spencer mají grády. Pohodová zábava, vtipné gagy a klasická kladiva Buda Spencera :). ()

Reklama

Drak9 

všetky recenzie používateľa

Bud Spencer s Terencem Hillem spolu natocili par westernu a tehle se opravdu poved. Mnozi z vas jej nazyvaji spagetty westernem, ale me toto oznaceni pripada hanlive, ktere si tento film nezaslouzi. Je to prijemna podivana s trochou humoru, obvyklych velkych rvacek a nakladacek, navic podlozeno dobrou uvodni a zaverecnou melodii. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Šerif Bambíno (Bud Spencer): "To nechceš vôbec nič robiť?" Lenivý Joe (Terence Hill): "Pozri sa, nič nerobím a predsa nemám vôbec na nič čas." Tento dialóg, z inak priemerného westernu, ma odrovnal. Veď to je jasné. Človek, ktorý dokáže nájsť vášnivú radosť v ničnerobení, ako by mohol niekedy pracovať, byť zamestnaný?  Výstižné. Šťastné sú chvíle, keď nemusím nič robiť. Absolútne nemám čas na inú otravnú prácu, či zamestnanie. A ak by som mal prostriedky na ničnerobenie, ani stádom volov by ma do konca života nik nedohnal k nejakej "zmysluplnej a platenej práci". Oveľa radšej by som sa donekonečna kúpal s krásnymi mormónkami v jazere, pojedal plné taniere fazule a preháňal sa na koni krajinou, podobne ako dvaja odlišní a predsa podobní bratia s diabolsky rýchlymi rukami v tomto filme. ()

nash. 

všetky recenzie používateľa

Pohodovka, která jakoby kolísala mezi vážně míněmým spaghetti westernem a komedií. Sem tam vtípek, přesně mířená kulka a stejně přesně mířená hláška, sem tam nějaká bitka, Spencerův klasický facák, Hillovy podrazy, které hravě omluví svýma modrýma kukadlama. Prostě klasika, které člověk rád odpustí nějakou tu drobnou vadu na kráse. Už jako kluk jsem měl obecně italské westerny raději než ty americké, od Leoneho po Corbucciho, od Trinity po Djanga. Je radost si sem tam nějaký po letech zopakovat. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (17)

  • Do českých kin se tento snímek dostal teprve v roce 1993, zatímco volné pokračování Malý unavený Joe (1972) mělo československou kinopremiéru v roce 1979. Oba filmy jsme tedy poznali v opačném pořadí. (charles3)
  • Většina producentů o scénář neměla zájem, protože Enzo Barboni chtěl natočit westernovou komedii a v té době se filmy podobného žánru prakticky netočily. (Stocki)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené