Reklama

Reklama

Zámecká zrůda

  • USA Castle Freak (viac)
USA, 1995, 90 min (Special Edition: 95 min)

Manželia Reillyovci so svojou slepou dcérou Rebekou zdedia starý zámok z 12. storočia a hneď sa svoje nové sídlo rozhodnú preskúmať. Počiatočné nadšenie jz nich rýchlo opadne, keď zistia, že na zámku evidentne nie sú sami. Rinčanie reťazí, podivuhodné zvuky vychádzajúce z pivníc a tajomný nočný návštevník v Rebekinej izbe vyvolávajú v nových majiteľoch paniku a prehlbujú hádky, ktoré v rodine panovali už pred príchodom. Pravá hrôza však prichádza vo chvíli, kedy je totožnosť neznámej bytosti z pivnice odhalená... (macclain)

(viac)

Recenzie (118)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Stále víc si začínám uvědomovat, že po filmu "Re-Animátor" už Stuart Gordon nenatočil nic, co by se jeho prvotině vyrovnalo. Nejsou to špatné filmy, ale není to už tak zapamatovatelné. "Zámecká zrůda" má dobré momenty, ale celkově mi to přišlo tak nějak obyčejné, že prostě nemůžu hodnotit výše než 60 %. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Začátek filmu vypadá opravdu zajímavě a já se těšil na pořádnou jízdu, kterou slibovalo vysoké hodnocení na netu. První minuty, kdy se na scéně objevil Giorgio byly neskutečné jenže postupem času se tedy alespoň umě vytratilo veškeré napětí. Zlom nastal po kousání bradavek té prostitutky. Protože v tu chvíli byl viděl celý kostým monstra a tady nastal kámen úrazu. Jakmile totiž kamera přestala zabírat vynikající masku (obličej) a sjela níže tak byl vidět gumový kostým, který na herci jen vlál. Hlavně tedy při záběrech zezadu. Tím mě doslova znechutili. Jinak ale musím pochválit výkon Jeffreyho Combse. V celkovém hodnocení takových 65%. ()

Reklama

fcreading 

všetky recenzie používateľa

B-čkový horor od počiatočného režiséra, ktorý víťazí na plnej čiare, a určite sa môže priratať k tým naj skúsenejším režisérom od Raimiho až po Carpentera. Je to fakt neuveriteľné, ale strochu nízkym rozpočtom nám Gordon naservíroval nadupanú zábavú s krvilačnou príšerou prahnúcej po krvi, a ženských pohlavných orgánom. Jeffrey Combs je hororový znalec, a vie čo ktomu hororu najviac prispeje. Cramptonová je znovu výborná a netvorová tvár pekne nechutne slizká a zároveň vynikajúca. Utratených peňazí vôbec neľutujem, len škoda že takýchto starších hororou spoločnosť Řiťka Video neplánuje zakúpiť aj v budúcnosti (napr. Puppet Master 3,4,5 atď.) Filmu nemám čo vytknúť, takže hodnotenie je jasné 80 percent. ()

cariada 

všetky recenzie používateľa

Průměrný horor o jednom dědictví či spíše o zámku, který má tajného obyvatele. Jedné rozhádané rodině co se tam nastěhuje. Tatík zaviní smrt syna a dcera přijde o zrak a žena ho neustále obvinuje. K tomu tajemný hrad a jedna zrůda ve sklepení co vylezá ven , aby se nasytila. Nevím proč musí do hororů cpát slepý lidi, holka sice je pěkná, ale dost nepraktická a je tam spíš naobtíž. Příběh je prostý a jednoduchý. Zrůda vypadá hrozivě a gore scény jsou taky pěkné. Jako celek je to průměr docela se to dost vleče. ()

demented 

všetky recenzie používateľa

Ovplyvnený tunajším hodnotením som čakal niečo zábavné, čo bude z katalógu spoločnosti Full Moon vyčnievať a priam žadoniť o pozornosť. Bohužiaľ. Ďalšie ultra lacné béčko (do pekla aj s celým Rumunskom), ktoré si môže podať ruku s takými Subspecies, Lurking Dark či prvým Puppet Masterom. Veľmi slabý Gordon. Škoda. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (1)

  • Hrad použitý ve filmu je skutečný italský hrad, který vlastní prezident společnosti Full Moon Pictures. (Chatterer)

Súvisiace novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (viac)

Reklama

Reklama