Reklama

Reklama

Šest cizinců se z každodenního života probudí v tajemném fantaskním vězení. V nekonečném řetězci vzájemně propojených cel ve tvaru kostek. Policista. Profesionální zloděj. Studentka matematiky. Psycholožka. Architekt. Dospělý autista. Výběr individualit se zdá být náhodný. Nikdo z nich neví, jak se tam dostali. Brzy však vyplyne, že každý z nich má schopnosti, které mohou přispět k úniku. Trápí je množství nezodpovězených otázek. Kdo vytvořil toto surrealistické bludiště? S rostoucím napětím se objeví osobní konflikty a potyčky. Jedna věc je však jasná - pokud se nenaučí spolupracovat při objevování mnoha tajemství smrtící pasti, nikdo z nich nebude dlouho naživu. Divácký ohlas byl srovnatelný s uvedením Záhady Blair Witch, podobná byla i diskuse na stránkách internetu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (676)

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Strach s neznáma, vidina skoro istej smrti a okolo seba banda na kosť vystrašených ľudí, ktorých ste v živote nevideli a od korých závisí či prežijete následujúci krok. Treba poriadne premýšlať. Nepodľahnúť tlaku. Ťažké, hlavne pre klaustrofobikov! Natali vyprodukoval vynikajúci low-costový psychologický snímok, z ktorého atmosféra priam triští. Skvelý nápad + výborná atmosféra = jeden s najpodivnejších snímkov s akými som kedy mal tu česť. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Cube" je filmom, ktorý aj veľa rokov neskôr stále ostáva v pamäti ako jeden skutočne silný hororový zážitok. Film má dobrú atmosféru, je správne temný a má aj zaujímavé postavy, ktoré som chcel sledovať. Je zaujímavé vidieť ako na mnohých postupne začne celá tá situácia doliehať a ako postupne začnú prichádzať o rozum. A je zaujímavé vedieť, že toto je najlepšia rola, kde sa objavila Nicole de Boer. Po tomto filme som si hovoril, že sa teším až ju uvidím niekedy znovu, no reálne sa nakoniec stala tvárou lacných katastrofákov, ako bolo napríklad "Metal Tornado". Čo je trošku škoda. Lebo v tomto filme bola ozaj vynikajúca. A aj v mnohých ďalších filmoch som o nej nemohol povedať, že by podávala mizerné výkony. Zaujímavé je na filme, že pôsobí aj celkom uveriteľne. Celé to skôr pôsobí ako experiment. Dajme dokopy skupinu ľudí, ktorí majú v určitom smere nejaké znalosti. Prípadne možno aj mohli nejakým spôsobom do toho projektu prispieť. Podarí sa im nájsť cestu von, alebo ostanú uväznení v tomto obrovskom labyrine plnom nástrah? To bolo pre mňa veľmi dobre zapracované. Sú dokopy len 2 veci, ktoré ma na filme mrzia. Prvou je záver. Neviem ako sa to celé vlastne udialo. Viem, že sa to mohlo udiať, no bolo to nutné? Myslím si, že všetci sme chceli vidieť, aby sa naša finálna trojka dostala z tej kocky von. A pohľad Nicole de Boer v jej očiach a tá radosť z pohľadu na východ mala pre mňa väčšiu silu, než to čo prišlo následne. Druhý problém vidím v tom, že niektoré postavy mohli byť vyprofilované trošku lepšie. Myslím si, že výsledne sú mnohí dobrí, no Quentin a Worth mohli byť vyprofilovaní o niečo lepšie. Môj pocit. Celkovo ale ide pre mňa o skvelý thriller, ktorý aj dnes vie prekvapiť svojou atmosférou. A je cítiť, že aj dnes mnohí filmoví tvorcovia berú z tohto filmu inšpiráciu. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

mcb 

všetky recenzie používateľa

Ultralevný horor, který si hraje s originální premisou, jenž s vámi napjatě vydrží až do závěrečných titulků. Jde vidět, že pokud máte dobrý scénář, dá se atmosféra vybudovat i v jedné jediné místnosti s partou (ne)herců. Jenže celkový závěr je natolik laciným zakončením, že vám jednoduše znechutí celý film. Celá Kostka pak vyzní je symbolické tlachání o ničem, kde může tvůrce přijít se sebebanálnějším vyústěním a vy mu to budete žrát z ruky... ()

Carol Pifková 

všetky recenzie používateľa

Vidím tu také vysoké hodnotenia, že začínam mať pocit, že v poslednej dobe ma snáď nezaujal žiaden film a stáva sa zo mňa dáke monštrum s filmovým nevkusom . Námet bol zaujímavý, to musím uznať, ale tam bolo toľko možností ako ten dej viacej oživiť, i keď boli v posratej kocke. Ja som sa nudila, dokopy sa tam vlastne nič zaujímavé (pre mňa) nestalo. Najviac ma asi zaujala smrť na úplnom začiatku a to lúštenie čísel. Okrem toho však bohužiaľ, nič viac. A trošku ma zarazilo posledných pár minút filmu, to nemohli zomrieť iným spôsobom? Niečo zaujímavejšie by sa nenašlo? No ale evidentne nie, kedže to v tom filme nebolo a zomreli "bežným" spôsobom. Kľudne si zapáľte fakle, vezmite vidly a dáky ten kyjak a choďte mi búchať na dvere, že som monštrum, ale pre mňa tento film bol jedna veľká nuda, ktorá ma neoslovila. Úprimne, pri záverečných titulkoch som si vydýchla, že to mám konečne za sebou. (Nebúchal niekto na dvere?!) ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Takhle nějak prý bude při státních maturitách probíhat zkouška z matematiky.. V kostce: neotřelý námět, originální zpracování, stísněná atmosféra na druhou a brilantní nápad s pojmenováním a hlavně souladem povah všech sedmi zúčastněných s charakterem různých světových věznic. Nebýt některých příliš ochotnických výkonů, bylo by to to nejdokonalejší pravidelné šestistěnné těleso, které znám. Ohledně samotného původu Kostky panuje mnoho dohadů (přednebí a předpeklí v jednom, mučící Rubikova kostka mimozemšťanů, vládní experiment), ale já si myslím, že to všechno byly jen střeva jedné z hracích kostek, které by Rimmer někomu nacpal do nosu a praštil s ním o stůl tak, až by mu vystřelily z uší. To by se mi líbilo, ale on s nimi nakonec hodil jen pětku a dvojku.. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (19)

  • Film se natáčel ve studiích Wallace Avenue Studios v Torontu v kanadském Ontariu. (rafix)
  • Film se natáčel v jediné místnosti o velikosti přibližně 4x4 metry, ve které se pouze měnilo barevné obložení zdí. (Piggsy)

Súvisiace novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (viac)

Reklama

Reklama