Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osem náhodne vybraných nešťastníkov sa ocitá vo vnútri zvláštneho objektu zostaveného z miestností v tvare veľkých kociek. Nevedia ako sa dostať von a sú masakrovaní fyzikálnymi silami nadpozemských dimenzií. Panika prerastá v zúfalstvo, zúfalstvo v šialenstvo. (POMO)

Recenzie (323)

choze 

všetky recenzie používateľa

Obšlehnutá jednička (schéma, postavy) bez její atmosféry (bíle nasvícené kostky nepůsobí tak tísnivě a ani to celé není tak dusné, klaustrofobické a fyzické), ale s haluzovějšími pastmi, převážně mizernými počítačovými triky a s částečně vysvětlující koncovkou, která podle mě zklame víc, než nic nevysvětlující konec jedničky. Děj nenudí, postavy neiritují a kameraman se i v drasticky omezeném prostoru sympaticky snaží, takže i když už to nemá ten moment překvapení a ani podobně silnou scénu jako byl minule průlez kostkou se zvukově aktivovanou pastí, o ztrátu času nejde. ()

silentname odpad!

všetky recenzie používateľa

Myslím si, že tento film si predsa len zasluhuje trošku väčší komentár než ten, ktorý som mu pôvodne venoval. "Hypercube" je dodnes jeden z mojich najmenej obľúbených hororov, ktoré som videl. Pre pochopenie problémov je ale potrebné sa trošku vrátiť na začiatok a niečo si povedať o prvom filme "Cube". Myslím si, že na svoju dobu to bol pre mňa veľmi prelomový film a priniesol celkom unikátny koncept. Dodnes sa mi stáva, že vidím nejaké filmy a mám pocit, že sa snažia opäť obnoviť to, čo nám priniesol prvý "Cube". Takže keď som vedel, že film má pokračovanie, neváhal som a pozrel som si aj to. A hoci sa mi to možno kedysi nezdalo tak hrozné, rokmi neskôr som začal týmto filmom absolútne opovrhovať. Prečo? V prvom rade, už to nie je inovatívne. V druhom rade sú postavy v tomto filme absolútne zrecyklované. Potom je tu fakt, že kým pri prvom filme som chcel vidieť niektoré postavy odtiaľ vyjsť so zdravou kožou, v tomto filme mi boli všetci úplne ukradnutí. Je pravda, že niektoré postavy sú sympatickejšie než iné, no dokopy mi boli osudy všetkých úplne ukradnuté. Okrem toho kým "Cube" predstavil skvelý koncept v jednoduchom filme, tak "Hypercube" to tak neskutočne prekomplikuje, že na konci z toho má divák iba absolútny chaos. A mal som pocit, že si len vymýšľali sami vlastné pravidlá, lebo prečo nie? Najlepšie čo ja na tomto filme je dizajn miestností. No aj tak sa im nedarí prekonať originál. Temné farebné miestnosti pôsobili hrozivejšie než jasne biele žiarivé miestnosti v tejto kocke. Efekty v tomto filme sú otrasné. Viem, že na svoju dobu to bolo asi maximum čo sa dalo, no nemá to na mňa dokopy skoro žiadny efekt. Proste nie. A korunu tomu nasadí absolútne mizerný záver, ktorý dokopy nevysvetlí absolútne nič. V podstate je to ako prvý film, ale oveľa horšie. Vo všetkých aspektoch. Nevidím dôvod, pre ktorý by ste mali toto pozerať. Ostaňte pri prvom filme. Dodnes jeden z najhorších hororov, čo som videl. Hodnotenie: F ()

Reklama

mzss1 

všetky recenzie používateľa

|60%| Původní film je určitě lepší i když zas taková pecka to přeci jen není. Ale je to zábavné, nenudí to, tak proč být kritický? Tento rádoby druhý díl je už dost béčkovitý, mě to však nevadilo. Pouze bych vytkl trochu retardovanou myšlenkou paralelních postav, přišlo mi to už trochu přehnané. Zejména konec mě už moc nebavil. Jinak to byla celkem obstojná záležitost. Pastí zde moc nebylo, ale co se týče postav – zábavné to bylo až až. Furt se tu něco dělo, mělo to spád, takže na zabití večera ideální záležitost. ()

mis-ko 

všetky recenzie používateľa

Nemôžem povedať, že by som bol sklamaný, to nie. Po chvíli som sa zmieril s tým, že všetky zákerné pasce boli nahradené štvrtým rozmerom a nedočkám sa teda žiadnej gore orgie akou bola povestná úvodná scéna jednotky. Rozhodne by som netvrdil, že dvojka vykráda svojho predchodcu, je určite iná. Keďže matematike nerozumiem, nemôžem pochybovať o teóriách nastolených vo filme a tak si len užívam tie krásne paralely. A kvôli úžasnému českému názvu (kuk na môj profil :-) som ochotný odpustiť aj ten zgurvený koniec. A ešte 1/2* za výbornú minimalistickú hudbu. ()

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Film videný v TV. Celkom ma pobavil Jednotku som vtedy nevidel. Ten večer keď som to sledoval ma to celkom pobavilo. Zopár ľudí sa prebudí v kocke a nevedia ako sa tam dostali tak prechádzajú s jednej kocky do druhej. Situácie sa vyhrocujú, nervy praskajú a nikto nevie ako sa odtiaľ dá dostať. Nečakaný koniec ma pobavil ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (5)

  • Vlna energie, kterou je zabit plukovník Maguire, je ve skutečnosti vytvořena pomocí vysavače nastaveného na vyfukování (aby mu odfouknul oblečení). (Piggsy)
  • "Rtuť" na konci filmu byla vytvořena programy Real Flow a Real Wave. (Piggsy)
  • Okolo 8. minuty je možné zahlédnout, že Kate (Kari Matchett) má na těle přichycen mikrofon. (Terva)

Reklama

Reklama